Reclamă

Cafea pentru dimineața de Crăciun. Rețeta specială cu gust deosebit

Nimic nu se compară cu momentul în care te bucuri de o ceașcă de cafea dimineața. Momentele speciale cer și ele clipe de răsfăț alături de cei dragi. Dacă vrei să servești la masă ceva deosebit, atunci încearcă rețeta de cafea pentru dimineața de Crăciun. Gustul său este unul cu totul deosebit.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 24 decembrie 2023, 6:26

Ce poate fi mai frumos decât să te trezești în dimineața de Crăciun cu mirosul proaspăt de cafea. Îți va umple sufletul cu bucurie și îți va încânta simțurile. Nu poți să deschizi cadourile fără să te bucuri înainte de o cerșească de cafea specială pentru Crăciun.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cafea pentru dimineața de Crăciun

Perioada sărbătorilor de iarnă poate fi destul de agitată. Este unul dintre motivele pentru care ne putem trezi obosiți în dimineața de Crăciun. O cafea pregătită cu atenție și dragoste poate face diferența între o zi obișnuită și una deosebită. Dacă vrei să faci o schimbare și să prepari o cafea specifică sărbătorilor de iarnă, atunci trebuie să urmezi rețeta pe care ți-o propunem mai jos. Vei avea nevoie de:

  • 10 căni de apă,
  • 11 lingurițe de cafea măcinată,
  • 1 lingură zahăr brun,
  • 1 lingură scorțișoară măcinată,
  • ¼ linguriță cuișoare,
  • ¼ linguriță cardamom măcinat,
  • frișcă pentru servire,
  • sprinkles pentru servire.

Începe prin a pune apa în aparatul de cafea. Într-un castron mediu amestecă cafeaua, zahărul și condimentele, apoi toarnă tot amestecul în filtrul de cafea.

Prepară cafeaua conform instrucțiunilor aparatului tău de cafea. Toarnă cafeaua în căni și acoperă cu toppingul de frișcă. Acest pas este opțional, spun cei de la Delish.com.

Reclamă

Câte cești de cafea sunt recomandate zilnic

Cafeaua este o sursă importantă de antioxidanți. Aceștia ajută în lupta împotriva radicalilor liberi. Antioxidanții ajută, de asemenea, la protejarea organismului de posibilele daune cauzate de radicalii liberi. Consumul de cafea crește cu precădere în perioadele stresante și aglomerate.

Stresul și oboseala ne fac să simțim nevoia de a consuma mai multă cafea. Experți au realizat un studiu și au determinat câte cești de cafea sunt recomandate zilnic. Chiar dacă perioada sărbătorilor de iarnă ne poate îndemna să bem mai multă cafea decât în mod obișnuit, specialiștii spun că această băutură ar trebui să fie consumată cu moderație.

Reclamă

Studiile sugerează mai mai mult de șase cești de cafea zilnic pot crește semnificativ riscul de apariție a bolilor de inimă. Specialiștii nu recomandă mai mult de trei cești de cafea pe zi. Consumul de cafea poate varia de la o persoană la alta, spun specialiștii pentru Healthline.

Pentru persoanele care nu sunt obișnuite să consume cafea, specialiștii spun că nu ar trebui să depășească doza de o ceașcă pe zi. Chiar dacă această băutură este asociată cu o mulțime de beneficii pentru sănătate, ea trebuie consumată cu moderație.

Consumată în exces, cafeaua poate duce la apariția insomniilor, a migrenelor și a altor probleme de sănătate. Totodată, este important ca după o ceașcă de cafea să consumi un pahar cu apă.

Cafeaua poate deshidrata rapid organismul, motiv pentru care trebuie să fii atentă ca după consumul acesteia să te hidratezi în mod corespunzător.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×