Reclamă

Caitlin Ounsworth s-a născut cu un semn pe față și luptă să nu mai fie judecată de cei din jur. Misiunea ei e pentru toate femeile care se confruntă cu o astfel de problemă

Caitlin Ounsworth s-a născut cu un semn pe față și luptă să nu mai fie judecată de cei din jur. Ea și-a făcut singură o misiune din a-i încuraja pe oameni să nu mai judece după aparențe. Își dorește să-i învețe pe cei din jur să-i accepte pe alții cu semne distinctive pe față.

Publicat: 15 iulie 2022, 7:44

Caitlin Ounsworth, din Dartford, are o pată de vin de porto. E o afecțiune vasculară neamenințătoare cauzată de o malformație capilară a pielii. Când era mică, mama ei i-a spus lui Caitlin că "a fost sărutată de zâne în burta mamei".

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Caitlin Ounsworth s-a născut cu un semn pe față

Dar la vârsta de patru ani, pentru Caitlin a devenit evident că era diferită de ceilalți copii de la școala primară catolică St Anselm din West Hill. Caitlin, acum în vârstă de 21 de ani, a spus: „A fost destul de greu să crești cu ea. Școala primară a fost probabil cea mai grea pentru că am fost hărțuită foarte rău. Nu a fost vorba de mulți oameni, a fost destul selectiv grupul, dar jignirile au fost destul de dramatice”.

Caitlin, imagine din copilărie
Caitlin Ounsworth s-a născut cu un semn pe față și luptă să nu mai fie judecată de cei din jur / Profimedia Images

Ea a adăugat: „Oamenii au spus niște lucruri foarte rele. Nu vreau să las asta să mă afecteze. Dacă las asta să mă afecteze, nu voi face tot ce pot pentru a mă asigura că alte fetițe nu vor trece și ele prin asta”.

Când a crescut, Caitlin a spus că a fost norocoasă să aibă o familie care o susține. Cu toate acestea, ca multe fete tinere, s-a simțit presată să se încadreze în standardele de frumusețe impuse de societate. Adesea s-a machiat în exces, într-un efort de a-și acoperi semnul din naștere. Își dorea cu orice preț ca oamenii să nu se mai holbeze la ea.

Reclamă

„Sunt fotografii cu mine în școală cu un semn din naștere acoperit. Mă întristează să mă uit înapoi la asta, pentru că nu aș mai adopta aceeași tactică acum”, a mai spus Caitlin.

În prezent, Caitlin își îmbrățișează pe deplin semnul din naștere. Ea le încurajează pe alte fete tinere care au semne distinctive să facă același lucru.

O altă poveste de viață demnă de citit este cea a Alanei Thompson. Cum arată vedeta la 16 ani.

Reclamă

Campania în care este implicată Caitlin se numește Changing Faces

Ea își spune povestea ca parte a campaniei Changing Faces. E o organizație caritabilă care sprijină și sensibilizează persoanele cu diferențe faciale. Organizația de caritate spune că rapoartele privind comportamentul ostil au crescut de la o treime dintre persoanele cu o diferență vizibilă în 2019, la mai mult de două din cinci în 2021.

O treime dintre oamenii cu semne distinctive vizibile spun că au fost priviți urât din cauza asta.

Caitlin a spus: „Am crescut fiindu-mi rușine de semnul meu din naștere, dorindu-mi să pot ignora ceea ce vor spune oamenii. Am pus la îndoială ce am făcut pentru a fi diferită și m-am întrebat dacă a fost vina mea”.

Dar acum, prin rolul ei de ambasador al semnului de naștere vascular, încearcă să educe oamenii cu privire la această afecțiune. Una dintre principalele moduri prin care face asta este prin intermediul TikTok.

„În prezent am aproximativ 5.000 de urmăritori. Mulți dintre ei sunt oameni cu semne de naștere și diferențe faciale”, explică Caitlin.

Tânăra de 21 de ani spune că, atunci când era copil, ar fi ajutat-o foarte mult să aibă un model pozitiv care să semene cu ea.

Ea a adăugat: „Acum suntem într-o societate în care trebuie să ne încadram într-un anumit standard de frumusețe. Dacă nu, atunci nu ai prea multe de făcut pentru tine. Este greu să trăiești într-o astfel de societate. Deci, dacă ar fi mai mulți oameni cu diferențe și abilități, ar fi mult mai incluziv pentru toată lumea. S-ar pune capăt bullying-ului”.

Ce le spune copiilor care o întreabă ce a pățit

Caitlin întâmpină în mod regulat conversații dificile lucrând la un magazin de îmbrăcăminte sport din centrul comercial Bluewater din Greenhithe.

„În domeniul în care lucrez, există o mulțime de copii și rămân cu gura căscată”, a spus ea. „Primești toate acele priviri. Părinții își iau repede copilul pentru că ei cred că ești violent, dar eu nu sunt deloc așa”.

Caitlin, fața cu semn pe față și iubitul ei
Caitlin Ounsworth, din Dartford, are o pată de vin de porto. E o afecțiune vasculară neamenințătoare cauzată de o malformație capilară a pielii. Când era mică, mama ei i-a spus lui Caitlin că „a fost sărutată de zâne în burta mamei” / Profimedia Images

Dar, în loc să-i îndepărteze pur și simplu, ea îi încurajează pe părinți și pe copiii lor să-și pună întrebări.

„Dacă se întâmplă să observ un copil curios care se uită, întreb dacă le pot spune o mică poveste despre cum am fost sărutată de o zână în burta mamei mele”, adaugă ea.

„În loc ca părinții să transforme experiența într-o situație inconfortabilă, aș prefera ca copiii să învețe despre semnele din naștere și diferențele vizibile într-un mod pe care ei îl înțeleg.”

Mergând înainte, Caitlin ar dori să vadă mai mulți oameni cu diferențe faciale prezentați în emisiuni TV și filme.

Ea crede că a avea personaje cu aspect și abilități diferite ar crea un mediu mult mai incluziv. Întrebată ce personaj va prezenta, Caitlin a spus: „Aș vrea o prințesă Disney, 100%”

Ea a adăugat: „Întotdeauna spun comunității mele de semne de naștere că fețele și trupurile noastre fără semnele noastre ar fi ca o grădină fără flori. Și știm cu toții că florile sunt mult mai frumoase în grădină”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×