Reclamă

Când e bine să te speli pe dinți, înainte sau după micul dejun? Ce spun stomatologii

Medicii specialiști au dezvăluit când e bine să te speli pe dinți. Mulți se întreabă dacă periajul ar trebui făcut înainte sau după micul dejun. Misterul a fost elucidat de către stomatologii care și-au dorit să le ofere pacienților săi mai multe sfaturi utile.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 17 septembrie 2023, 6:49

Periajul dinților este necesar pentru a menține sănătatea acestora. Medicii specialiști recomandă ca periajul dinților să se efectueze de cel puțin două ori pe zi. Cei mai mulți specialiști susțin că dinții ar trebui periați dimineața și seara.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Când e bine să te speli pe dinți

Există mai multe tipuri de oameni: cei care se spală pe dinți înainte de micul dejun și cei care se spală pe dinți după micul dejun. Există multe opinii diferite în cadrul comunităților de stomatologi. Dr. Jose Gastelum, un stomatolog renumit din Phoenix, este susținător al spălatului pe dinți înainte de micul dejun.

Acesta susține că spălatul pe dinți înainte de micul dejun ajută la adăugarea unui strat protector pe dinți și poate chiar ajuta la stimularea producției de salivă înainte de a lua micul dejun. Experții susțin că atunci când dormi fluxul salivar scade și mulți oameni se trezesc cu gura uscată.

Saliva ajută la tamponarea acidității din gură, iar acest lucru înseamnă că dinții sunt mult mai predispuși la atacurile acidului dimineața, mai ales dacă producția de salivă este scăzută. Specialiștii recomandă să efectuezi periajul cu mare atenție.

Medicii de la Healthline susțin că poți peria dinții și după ce ai terminat de mâncat, însă periajul ar trebui să se efectueze după cel puțin 30 de minute de la terminarea mesei.

Reclamă

Cât de des este recomandat să-ți periezi dinții

Ar trebui să îți faci un program pentru a avea parte de o dantură curată și sănătoasă. Stomatologii recomandă ca periajul să se efectueze de cel puțin două ori pe zi. Ambele momente sunt la fel de importante. Înainte de culcare trebuie să te periezi pentru a îndepărta placa acumulată pe timpul zilei. Periajul trebuie făcut și el cu mare atenție.

Află mai multe sfaturi despre îngrijirea danturii și din interviul nostru cu Alexandra Mircea, medicul stomatolog care le oferă încredere pacienților săi. Periajul trebuie efectua în așa fel încât să nu distrugi dinții prin fecarea mecanică. Cei mai mulți medici specialiști recomandă folosirea unei periuțe de dinți electrice. Ața dentară nu trebuie să lipsească nici ea din rutina ta de îngrijirea a danturii.

Reclamă

Alte modalități de protejare a dinților

Sănătatea orală este foarte importantă. Cercetătorii au legat bolile gingiilor de bolile cardiovasculare sau de apariția diabetului. Pe lângă periajul regulat, folosirea aței dentare și a apei de gură este extrem de importantă pentru a avea gingii sănătoase.

Ața dentară este recomandată cel puțin o dată pe zi pentru a reduce șansele de apariție a cariilor între dinți. Folosirea apei de gură cu cinci minute înainte de a te spăla pe dinți poate ajuta la contracararea apariției bacteriilor, susțin specialiștii.

Dușul bucal este o altă modalitate de a-ți menține sănătatea orală, spun stomatologii pentru YahooLifestyle! Aceste obiceiuri ar trebui implementate în rutina zilnică de îngrijire a dinților pentru a avea un zâmbet sănătos și strălucitor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×