Fiecare comunitate din lume are o sursă de apă unică. Cu cât apa are un conținut mai mare de minerale, cu atât gustul și aroma cafelei vor fi mai reduse. Apa mai ușoară are mai puține minerale, fiind mai puțin alcalină, ceea ce o face mai bună pentru prepararea cafelei.
Care este cea mai bună apă pentru cafea
Aroma cafelei vine în mare parte din uleiurile conținute în boabe. Pentru a prepara cafea sau expresso se extrag aceste arome din boabe sau din zațul cafelei, astfel încât să pătrundă în apă.
Dacă apa este plină de minerale, este mai puțin capabilă să ia ceva din substanța cu care intră în contact. Pentru a te asigura că vei bea o cafea bună poți folosi un sistem personalizat de filtrare a apei. Există sisteme care sunt special concepute pentru a purifica apa pentru prepararea cafelei. Astfel, poți determina filtrarea exact necesară, potrivit Well and Good.
Totuși, pentru a obține o cafea aromată, este necesar să existe un conținut mineral în apă. Dacă apa este distilată sau dacă i s-au îndepărtat prea multe minerale, extracția va fi slabă, iar băutura va fi lipsită de aromă.
Totodată, nu se stabilește ușor care este cea mai bună apă pentru cafea. Când prepari cafea sau espresso, este recomandat să știi ce conținut de minerale are apa pe care o folosești. Apa pentru cafea poate fi diferită de cea pentru espresso deoarece rețetele celor două se bazează pe tehnici de extracție diferite.
Apa filtrată
Când prepari cafeaua acasă, apa filtrată este cea mai bună variantă. Utilizarea unui filtru cu cărbune activ, dintr-un vas cu filtru de apă sau dintr-un sistem de filtrare a apei în casă, te asigură că obții cea mai bună apă pentru a-ți prepara acasă o cafea exact așa cum îți dorești.
În plus, apa de la robinet nu reprezintă mereu cea mai bună alegere. Se poate să nu aibă nivelurile de duritate și mineralizare necesare pentru a prepara o cafea, pe lângă alte impurități.
Apa cu magneziu și calciu
Apa cu un conținut ridicat de calciu dă o cafea amară, în timp ce apa bogată în magneziu, evidențiază gustul boabelor de cafea. Iar, bicarbonații din apă pot face o cafea cu aciditate scăzută să capete un gust acru, conform Silver Bridge Coffee. Așa că poate fi greu să stabilești care este cea mai bună apă pentru cafea.
De asemenea, calciul și magneziul s-au dovedit a fi eficienți pentru extragerea aromei din cafea și îmbunătățirea gustului. Aceste substanțe pot fi foarte utile, dar este indicat să cauți apa care le conține în cantități moderate. Dacă sunt prezente într-o concentrație mult prea mare, pot da un gust foarte amar, scriu specialiștii Aqua Cure.
Apa cu potasiu și sodiu
Sodiul se găsește în apa de la robinet în concentrații mai mari decât este prezent potasiul. În concentrații mici, aceste minerale pot da un gust dulce cafelei. Însă, când sunt adăugate în exces pot avea un gust neplăcut, mai ales în cazul sodiului, care este o componentă a sării.
Apa cu mici cantități de cloruri
În cantități mici, se spune că clorurile pot îndulci cafeaua. Totuși, fii atentă când le folosești. Dacă ai un aparat de cafea din oțel inoxidabil, se poate ca acestea să-i cauzeze coroziuni, iar în cantități mai mari sunt șanse să-l distrugă.
În același timp, ia în considerare că fiecare persoană are propriile sale preferințe, așa că nu se poate afla cu exactitate care este cea mai bună apă pentru cafea. Răspunsurile pot fi diferite.