Reclamă

Câte kilograme e recomandat să ai la 40 de ani. Motivul pentru care e mai greu să slăbești după această vârstă

Unele studii vorbesc despre câte kilograme e recomandat să ai la 40 de ani. Cercetătorii au observat faptul că este mult mai greu să slăbești pe măsură ce înaintezi în vârstă. Compoziția corpului și nivelul de energie se modifică pe măsură ce îmbătrânești, iar fiecare an este la fel de important.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 27 iulie 2023, 6:48

Cei mai mulți oameni sunt preocupați de greutatea lor. La vârstele de 30 - 40 – 50 de ani suntem preocupați de modul în care am putea pierde din greutate. Dovezile sugerează că, până la 70 de ani, ar trebui să fim mult mai preocupați de menținerea greutății.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câte kilograme e recomandat să ai la 40 de ani

Cercetătorii au făcut noi studii prin care au descoperit câte kilograme e recomandat să ai la vârsta de 40 de ani. Oamenii de știință de la Universitatea Monash, din Australia, au descoperit că pierderea în greutate la bătrânețe ar putea fi un semn de avertizare al unei morți premature.

Cercetătorii au realizat un studiu pe peste 16.000 de pensionari sănătoși. Bărbații și femeile care au pierdut mai mult de 10 % din greutatea corporală au avut aproape de trei ori mai multe șanse de a muri în următorii câțiva ani.

Cei implicați în studiu nu aveau boli cronice existente la începutul cercetării și au fost evaluați pe parcursul a patru ani și jumătate. Compoziția corpului nostru și nevoile energetice se schimbă pe măsură ce îmbătrânim.

Specialiștii spun că nu există un număr magic de kilograme, atât timp cât greutatea corporală rămâne într-un interval general considerat ca fiind sănătos.

Reclamă

Care este greutatea ideală

Majoritatea oamenilor iau în greutate pe măsură ce înaintează în vârstă. „Greutatea ideală” depinde de stilul de viață, de cantitatea de grăsime pe care o poți depozita în siguranță pentru a fi transformată în energie și fără să îngreuneze organele vitale.

Celulele adipoase se pot extinde sau se pot micșora, iar aceste celule se extind sau se micșorează în cantități diferite, fiecare persoană stochează cantitățile de grăsime în cantități diferite. Specialiștii se bazează pe măsurarea indicelui de masă corporală (IMC). Acest indice reprezintă greutatea în kilograme împărțită la pătratul înălțimii în metri.

Reclamă

Este considerată cea mai precisă măsurătoare pentru sănătatea când vine vorba de greutatea corporală. Adulții cu un IMC de 18,5 – 24.9 sunt considerați a avea o greutate sănătoasă, indiferent de vârstă, conform NHS.

Totuși, unii cercetători pun la îndoială această măsurătoare și susțin că nu mai este la fel de clară ca în trecut. Pentru a vedea câte kilograme e recomandat să ai la vârsta ta, cel mai bine este să faci o vizită medicului tău specialist și a nutriționistului. Ei te vor ajuta să găsești cea mai bună soluție pentru tine.

De ce este mai greu să pierzi în greutate pe măsură ce înaintezi în vârstă

Oamenii care ajung la vârsta mijlocie tind să fie mai puțin activi. De regulă, pe măsură ce înaintăm în vârstă, energia noastră este tot mai scăută. Un nivel bun de activitate fizică te va ajuta să-ți păstrezi greutatea, dar nu te va ajuta prea mult pentru a pierde câteva kilograme.

Specialiștii spun că vei avea nevoie de un efort fizic mai intens. Dacă indicele tău IMC se încadrează în intervalul sănătos, atunci trebuie să te concentrezi pe menținerea masei musculare. Masa musculară scade pe măsură ce înaintezi în vârstă, motiv pentru care țesutul adipos crește mult mai ușor.

Mărimea masei musculare este cea mai importantă informație pe care trebuie să o cunoști pe măsură ce înaintezi în vârstă. Cu cât ai o masă musculară mai mare, cu atât vei fi mai sănătos, spun specialiștii. Metabolismul scade și el pe măsură ce îmbătrânești.

Mușchii au cea mai mare rată metabolică din corpul tău, așa că poți avea aceeași greutate prin eliminarea țesutului adipos și înlocuirea acestuia cu creșterea masei musculare. Rata ta metabolică va crește în felul acesta.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×