Există puține lucruri pe care le dorești atât de mult precum somnul într-un pat mare și moale de la hotel după o călătorie lungă.
Ce e indicat să faci atunci când intri într-o cameră de hotel
Cu toate acestea, înainte să faci o baie, să te pui în pat și să comanzi room service, există ceva ce trebuie să faci aproape mereu. De fapt, este primul lucru pe care ar trebui să-l faci imediat ce intri în camera ta.
Verifică dacă există ploșnițe sau alte insecte
Micile creaturi, care se hrănesc cu sânge uman în timp ce tu te odihnești, sunt de mici dimensiuni, dar suficient de mari pentru a fi văzute cu ușurință. Cel mai ușor se ascund în crăpăturile din mobilier, podele sau pereți. Insectele ajung adesea într-o cameră de hotel în valiza oaspeților sau pe hainele lor.
Hotelurile din Paris au fost anul trecut invadate de ploșnițe, dar nu este singurul oraș care se confruntă cu această problemă. De fapt, un studiu din 2017 a constatat că opt din zece hoteluri s-au confruntat cu dăunătorii în anul precedent.
Dacă nu vrei să fii victima sigură a ploșnițelor de pat sau să le duci acasă în bagaj, petrece primele 30 de secunde după ce ai intrat în cameră făcând verificări.
Verifică tapițeria mobilei, așternuturile, cusăturile saltelei, uită-te la tăblia patului, la scaune. Dacă nu vezi nimic, probabil că totul este în regulă.
Cu toate acestea, dacă ești încă îngrijorată de ceea ce ar putea fi în cameră, mai sunt câțiva pași pe care îi poți face.
Alte măsuri de protecție pe care le poți lua
Ca măsură supremă de precauție, pune valiza cu haine în baie. Dacă există ploșnițe în cameră, nu vor merge acolo pentru că lor le place tapițeria. Majoritatea camerelor de hotel sunt cu mochetă, așa că pur și simplu nu-ți pune bagajul pe mochetă.
De asemenea, dacă ai un bagaj din material textil, îl poți înfolia. Ploșnițele de pat nu prea stau pe plastic. Dacă din păcate se întâmplă să găsești ploșnițe în cameră, anunță imediat conducerea hotelului.
Dacă decizi să nu părăsești hotelul, dar vrei să schimbi camera, sfatul specialiștilor e să nu te muți într-o cameră alăturată pentru că ar putea avea aceeași problemă.
Ca o altă măsură de precauție, poți lua cu tine în bagaj plicuri cu lavandă. Aceasta se numără printre plantele care resping mai multe tipuri de gândaci. Lavanda este toxică pentru ploșnițe. De aceea, specialiștii în călătorie te sfătuiesc să pui în bagajul de călătorie câteva pliculețe.
Pliculețele cu lavandă pot fi puse în fiecare colț al bagajului, printre haine sau în compartimente. Un alt parfum care respinge ploșnițele și alte insecte este menta. Împrăștie aceste pliculețe de ceai de mentă în bagaj, la fel ca pe cele de lavandă.