Reclamă

Ce este apa de bame și care sunt beneficiile sale pentru ten. Un nou trend este viral pe TikTok

Un nou trend este viral în mediul online. Tot mai multe femei promovează acest produs natural pe TikTok. Experții în beauty vin să explice ce este apa de bame și care sunt beneficiile sale pentru ten. Descoperă dacă acest produs ar putea fi benefic pentru pielea ta.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 10 mai 2024, 6:04

Lumea frumuseții a fost întotdeauna împânzit de tot felul de mituri și trenduri legate de obținerea aspectului perfect. Cel mai recent trend de pe TikTok vorbește despre beneficiile apei de bame. Adeptele acestui produs promit că apa de bame îți oferă un ten mult mai curat și cu un aspect mai luminos. Totodată mulți sunt de părere că apa de bame are beneficii semnificative și asupra sistemului digestiv.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este apa de bame și care sunt beneficiile sale pentru ten

Apa de bame se obține prin înmuierea bamelor într-un bol plin cu apă pentru 24 de ore. Pentru a face apă de bame trebuie să tai cinci sau ase bame în bucăți mici pe care să le adaugi într-un castron cu apă.

După ce ai lăsat castronul cu bamele la frigider pentru 24 de ore, tot ce trebuie să faci este să strecori apa. Sophie Lauver, dietetician înregistrat, spune că apa de bame este destul de nouă printre consumatori și că nu are „o rețetă specifică”.

Află mai multe și despre uleiul din germeni de grâu pentru ten. Vezi ce beneficii reale are asupra pielii tale.

Țelul este ca la final să ai o apă cu o textură gelatinoasă. La fel ca multe alte mituri legate de frumusețe, cei care folosesc apa de bame spune că aceasta ajută la reducerea acneei de pe ten.

Reclamă

Cu toate acestea, specialiștii și dieteticienii susțin că este dificil să înregistrezi efectele reale ale acestui produs.

Singurele beneficii despre experții se pot pronunța sunt cele legate de beneficiile consumului de bame asupra organismului. Bamele sunt legume bogate în nutrienți benefici și în fibre solubile. Fibrele pot ajuta la reducerea colesterolului și la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Totodată, acestea pot ajuta la tratarea constipației și a altor probleme gastrointestinale. Studiile au mai arătat că bamele sunt bogate în vitamina K, C, magneziu, calciu și vitamina B. Nutriționiștii sunt de părere că este destul de dificil să vezi rezultate după folosirea apei de bame din moment ce tu nu consumi leguma.

Reclamă

În timp ce mulți influenceri din mediul online promovează consumul apei de bame, nutriționiștii susțin că aceasta ar trebui evitată. Aceștia recomandă consumul bamelor, însă nu în modul care a devenit viral în mediul online.

La ce riscuri te poți expune dacă bei apă de bame

Nutriționiștii au declarat pentru Huffpost că apa de bame nu are nenumărate beneficii pentru sănătate. Cei mai mulți nutriționiști sunt de părere că apa de bame nu va avea un impact negativ asupra organismului, dar nici nu-i va face un bine.

Dacă ești alergică la bame, atunci este recomandat să le eviți. Dacă alegi să folosești apa de bame ca pe un cleanser, atunci trebuie să știi că te expui anumitor riscuri. Apa de bame poate provoca reacții alergice persoanelor care au un ten sensibil.

Totodată, experții spun că este important de reținut faptul că apa de bame are foarte puține calorii. Dacă încerci să înlocuiești o masă întreagă cu apa de bame atunci te expui riscului de a nu consuma suficienți nutrienți într-o zi.

Toate aceste lucruri pot duce la lipsa concentrării, la apariția migrenelor, dar și a altor semne ale unei nutriții insuficiente. 

Înainte de a introduce apa de bame în alimentația ta este important să te consulți cu medicul tău specialist pentru a te asigura că nu te expui niciunui risc.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copil care ține un fluture în palme
Horoscop
Cea mai norocoasă zi din această vară pentru fiecare semn zodiacal. Află când te vei bucura de succes
Vara este aproape, iar lucrurile par mai frumoase pe măsură ce ne îndreptăm atenția către următoarele luni distracție. Dacă ai căutat momentul perfect pentru a face pauză în ceea ce privește responsabilitățile și pentru...
2
Victoria Silvstedt surprinsă într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
3
Gavin Rossdale și Xhoana X se sărută
Divertisment
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă cu fosta sa soție, Gwen Stefani
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă perfect cu fosta sa soție, Gwen Stefani. Paparazzi i-au surprins pe cei doi îndrăgostiți într-o vacanță...
4
Cuplu care face sport
Sănătate
Câte zile pe săptămână e recomandat să te antrenezi. Ce spun specialiștii despre exercițiile fizice
Pentru că sezonul de plajă se apropie cu pași rapizi, mulți oameni probabil se întreabă dacă pot recupera timpul pierdut făcând exerciții fizice în fiecare zi până la vacanța de vară. Răspunsul este mai...
5
Naomi Campbell într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației. Vedeta, în vârstă de 53 de ani,...
PARTENERI
×