Boabele de grâu sunt compuse din patru părți principale: tărâțe, endosperm, gluten și germeni. Tărâțele reprezintă aproximativ 14 la sută din greutatea grâului, în timp ce germenii contribuie cu aproximativ opt procente.
Pentru a face diferența între germeni de grâu și tărâțe de grâu, trebuie remarcat că tărâțele de grâu sunt stratul exterior dur, protector al unei boabe de grâu integrale. Se îndepărtează în timpul măcinarii pentru a produce făină albă.
Germenii de grâu reprezintă embrionul bogat în nutrienți al boabelor de grâu care conține vitamine, minerale, proteine, grăsimi și carbohidrați.
Grâul conține ulei în germenul său, care este format din trigliceride și fitosteroli. Trigliceridele sunt împărțite în acizi grași, care includ acid oleic (provitamina A), acid palmitic, acid linoleic (vitamina E) și acid linolenic (omega 3).
Ulei din germeni de grâu pentru ten: beneficii și utilizare
Uleiul din germeni de grâu are multe beneficii având în vedere componentele pe care le are. Ai mai jos câteva dintre beneficiile majore ale uleiului de germeni de grâu care îl fac foarte popular și util pentru piele, precum și pentru sănătatea generală.
1. Anti-îmbătrânire
Uleiul din germeni de grâu este considerat a avea un conținut ridicat de acizi grași omega-6. De asemenea, are o capacitate antioxidantă ridicată datorită prezenței vitaminei E. Vitamina E previne reacțiile de oxidare din membranele biologice, întărindu-le și protejându-le de radicalii liberi care provoacă deteriorarea celulelor. Acest ulei crește producția de colagen, ceea ce duce la un aspect mai tânăr prin reducerea ridurilor și a altor semne de îmbătrânire.