Reclamă

Cât e recomandat să mergi pe jos în fiecare zi pentru rezultate reale

Mersului pe jos este unul dintre aliații unei sănătăți de fier. Această activitate de zi cu zi ar putea fi arma ta secretă în lupta cu scăderea în greutate și în susținerea unei bune funcționări a organismului. Cu toate acestea, află cât e recomandat să mergi pe jos în fiecare zi pentru rezultate reale.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 20 februarie 2024, 7:03

Mersul pe jos e cea mai simplă metodă prin care poți scăpa de kilogramele în plus fără să fie nevoie de diete drastice sau antrenamente extenuante la sală. Cu toate acestea, mersul pe jos, o activitate aparent banală, ar putea fi doar catalizatorul pentru transformări reale ale sănătății.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât e recomandat să mergi pe jos în fiecare zi

Mersul pe jos este mult mai mult decât un mijloc prin care poți atinge obiective. Este un exercițiu cu impact redus, care are un rol major în ceea ce privește beneficiile pentru sănătate.

Arderea caloriilor prin mersul pe jos s-ar putea să aibă rezultatele pe care le dorești. Deși arderea e lentă, vei scăpa de acele calorii care îți dau bătăi de cap. Mai mult decât atât, plimbările regulate contribuie susținerea masei musculare, la o inimă mai sănătoasă și la reducerea riscurilor de boli cronice.

Mersul pe jos poate, de asemenea, să țină sub control senzația de foame, promovând un model de alimentație mai sănătos. El mai poate fi, de asemenea, un adjuvant al stării din timpul unei zile, datorită eliberării de endorfine.

În timp ce 10.000 de pași pe zi reprezintă recomandarea principală, obiectivele și capacitățile personalear trebui să fie cele care dau tonul. Se estimează că această distanță ar arde în jur de 300 până la 400 de calorii. Cu toate acestea, e important de mențioat că totul poate varia în funcție de anumiți factori precum greutatea actuală, ritmul de activitate sau alimentație.

Reclamă

Specialiștii susțin că e foarte important să-și asculți corpul și să-i dai ceea ce are nevoie.

Plan de mers poate să fie ghidat în funcție de recomandările de mai jos

Începe cu 2.000-4.000 de pași, cu plimbări scurte. Fie că alegi să te plimbi prin parc, faci activități în curte sau mergi pe jos la magazinul din cartier, dacă stilul tău este unul sedentar, 4000 de pași pe zi pot fi un început bun.

Reclamă

Mărește-ți treptat distanța în fiecare săptămână pentru a crește rezistența. Poți ajunge ușor la 500 de pași, fără eforturi care să te epuizeze.

Pentru scădere în greutate ai nevoie de 7.000-10.000. Fă plimbări rapide, încorporând diferite activități pentru o intensitate sporită.

Îmbunătățirea nivelului de activitate poate înseamna 10.000-12.000 de pași pe zi. Mersul rapid sau jogging-ul ușor te pot ajuta să îți atingi obiectivele.

Cum să incluzi mersul pe jos în rutina de zi cu zi

  • Începe ziua cu o plimbare de dimineață.
  • Folosește o parte din pauza de prânz pentru o plimbare rapidă. Te poți odihni cum trebuie și îți poți elibera mintea.
  • O plimbare după cină poate ajuta digestia și te poate ajuta să te relaxezi înainte de somn.
  • Fă din mersul pe jos o activitate de familie. Este o modalitate excelentă de a petrece timp de calitate cu oamenii drag din viața ta.

Cum poți monitoriza numărul de pași

  • Utilizează un pedometru sau un ceas. Ambele te pot ajuta să contorizezi numărul de pași și să vezi dacă îți atingi obiectivele.
  • Stabilește obiective clare și realizabile. Cu cât mersul pe jos devine un obicei în rutina zilnica, cu atât poți crește treptat numărul de pași.
  • A avea un prieten cu care să te plimbi poate face activitatea mai plăcută și te poate face să fii mai responsabilă și să nu găsești scuze pentru a evita antrenamentul.
  • Crește treptat ritmul și distanța pentru a evita epuizarea sau rănirea.
  • Nu uita să te hidratezi. În orice tip de activitate fizică e foarte important să ai în organism cantitatea suficientă de lichide.
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rocie albastră de zână și reprezintă una dintre zodiile cu personalități complexe
Horoscop
Zodii cu o personalitate complexă. Nativii lângă care nu poți să te plictisești
Există unele zodii cu o personalitate complexă. Acești nativi sunt creativi, energici și misterioși. Rareori se întâmplă să te plictisești lângă o astfel de persoană. Dacă ai norocul să o întâlnești, atunci vei fi...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roșie pentru a ilustra una dintre acele zodii care se enervează cu ușurință
Horoscop
Zodii care se enervează cu ușurință. Nativii care au de suferit din cauza temperamentului lor
Există unele zodii care se enervează cu ușurință. Acești nativi au de suferit uneori din cauza temperamentului lor. Zodiile de foc sunt predispuse la momente în care își pot pierde stăpânirea de sine. Aceste...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă întinsă pe o stâncă în timp ce valurile mării trec pe lângă ea
Horoscop
4 zodii care se gândesc mereu la fostul partener. Nativii care nu reușesc să treacă peste o despărțire
Cele patru zodii care se gândesc mereu la fostul partener se confruntă cu multe probleme. Acești nativi nu reușesc să treacă peste o despărțire și au de făcut mult schimbări pentru a putea merge...
4
îndrăgostiți care stau îmbrățișați pe plajă la mare și zâmbesc
Horoscop
4 zodii care cred în iubirea reciprocă. Află ce spun astrele
Dacă ești de părere că astrologia îți poate influența relația de iubire, atunci ai venit în locul potrivit. Află care sunt acele 4 zodii care cred în iubirea reciprocă și vezi ce spun astrele....
5
Prințul William, la costum, la o petrecere în grădină
Divertisment
Prințul William a organizat prima sa petrecere în grădină din 2024. Cine a înlocuit-o pe Kate Middleton la eveniment
Prințul William a organizat prima sa petrecere în grădină din 2024. Fiul cel mare al Regelui Charles a înfruntat ploaia torenţială la Palatul Buckingham și a glumit că este „vreme bună pentru înot”. William...
PARTENERI
×