Reclamă

Exercițiul fizic recomandat pentru femeile care au peste 50 de ani. Ajută la menținerea sănătății inimii

Specialiștii au dezvăluit care este exercițiul fizic recomandat pentru femeile care au peste 50 de ani. Acest truc ajută la menținerea sănătății inimii. Nu este nevoie de foarte mult efort pentru a avea un trup sănătos. Un stil de viață echilibrat te va ajuta pe termen lung să ai parte de o viață conștientă și plină de vitalitate.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 13 februarie 2024, 4:32

Mișcarea este mai mult decât esențială pentru a avea parte de un sistemu muscular sănătos, o minte sănătoasă și o inimă puternică. Odată cu înaintarea în vârstă, corpul tău se schimbă, ceea ce duce uneori la limitarea mobilității. Din punct de vedere al sănătății inimii, există un tip de mișcare ideal pentru aceasta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Exercițiul fizic recomandat pentru femeile care au peste 50 de ani

Karol Waston, un cardiolog renumit, spune că toate femeile care au 50 de ani ar trebui să pună mai mult accent pe mersul pe jos.

Cardiologul susține că acesta este cel mai bun exercițiu pentru sănătatea inimii după vârsta de 50 de ani. Asta pentru că, oricât de simplu este, mersul pe jos este cel mai fundamental antrenamet pe care îl poate face o persoană.

Este un exercițiu ideal pentru o persoană care se află la început de drum în ceea ce privește lumea sportului. 

Mersul pe jos are aceleași beneficii pentru sănătatea precum exercițiile intense, spun specailiștii. Ritmul cardiac crește pe măsură ce ritmul de mers este și el mai alert. Atunci când mergi aproape toți mușchii corpului sunt puși în mișcare.

Reclamă

Mai mult, mersul pe jos este accesibil pentru majoritatea oamenilor și este asociat cu rate scăzute de rănire. În comparație cu multe alte antrenamente, este mult mai ușor pentru persoanele care suferă de probleme ale articulațiilor. Acest tip de activitate are un impact mai mic asupra acestora. Doar pentru că mersul pe jos este destul de ușor, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să fie și plictisitor.

Poți să ieși la plimbare cu o prietenă sua să asculți un podcast relaxant în timp ce te plimbi. Cel mai important lucru este să rămâi activă și să-ți pui corpul în mișcare.

Chiar dacă este o activitate simplă, specialiștii recomandă să verifici cu medicul tău dacă este bine pentru tine să începi să crești gradul de dificultate al plimbărilor tale.

Reclamă

Cât de importante sunt alegerile noastre în ceea ce privește calitatea vieții

Vreme de mai bine de un deceniu, cercetătorii au stabilit că alegerile legate de stilul de viață sunt direct legate de longevitate. Somnul de calitate și exercițiile fizice te pot ajuta să-ți crești calitatea vieții și să o îmbunătățești.

Specialității recomandă 30 de minute de mișcare în fiecare zi, indiferent de vârstă sau de tipul de activitate desfășurată. Dacă scopul tău principal este longevitatea, cel mai important lucru este să te concentrezi asupra construirii unei rutine de sport.

Menținerea cât mai bună a sistemului muscular te va ajuta să ai o viață cât mai lungă și mai activă. În plus, mușchii îmbunătățesc sănătatea metabolică, reglează zahărul din sânge și colesterolul și oferă rezerve importante de aminoacizi pentru recuperare în caz de boală sau răni, spun specialiștii.

Este important ca după vârsta de 50 de ani să pui la fel de mult accent pe exercițiile care privesc îmbunătățirea masei musculare. Aceste exerciții reduc, de asemenea, riscul de boli cronice, cum ar fi obezitatea și diabetul.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×