Reclamă

Exercițiul fizic recomandat pentru femeile care au peste 50 de ani. Ajută la menținerea sănătății inimii

Specialiștii au dezvăluit care este exercițiul fizic recomandat pentru femeile care au peste 50 de ani. Acest truc ajută la menținerea sănătății inimii. Nu este nevoie de foarte mult efort pentru a avea un trup sănătos. Un stil de viață echilibrat te va ajuta pe termen lung să ai parte de o viață conștientă și plină de vitalitate.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 13 februarie 2024, 4:32

Mișcarea este mai mult decât esențială pentru a avea parte de un sistemu muscular sănătos, o minte sănătoasă și o inimă puternică. Odată cu înaintarea în vârstă, corpul tău se schimbă, ceea ce duce uneori la limitarea mobilității. Din punct de vedere al sănătății inimii, există un tip de mișcare ideal pentru aceasta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Exercițiul fizic recomandat pentru femeile care au peste 50 de ani

Karol Waston, un cardiolog renumit, spune că toate femeile care au 50 de ani ar trebui să pună mai mult accent pe mersul pe jos.

Cardiologul susține că acesta este cel mai bun exercițiu pentru sănătatea inimii după vârsta de 50 de ani. Asta pentru că, oricât de simplu este, mersul pe jos este cel mai fundamental antrenamet pe care îl poate face o persoană.

Este un exercițiu ideal pentru o persoană care se află la început de drum în ceea ce privește lumea sportului. 

Mersul pe jos are aceleași beneficii pentru sănătatea precum exercițiile intense, spun specailiștii. Ritmul cardiac crește pe măsură ce ritmul de mers este și el mai alert. Atunci când mergi aproape toți mușchii corpului sunt puși în mișcare.

Reclamă

Mai mult, mersul pe jos este accesibil pentru majoritatea oamenilor și este asociat cu rate scăzute de rănire. În comparație cu multe alte antrenamente, este mult mai ușor pentru persoanele care suferă de probleme ale articulațiilor. Acest tip de activitate are un impact mai mic asupra acestora. Doar pentru că mersul pe jos este destul de ușor, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să fie și plictisitor.

Poți să ieși la plimbare cu o prietenă sua să asculți un podcast relaxant în timp ce te plimbi. Cel mai important lucru este să rămâi activă și să-ți pui corpul în mișcare.

Chiar dacă este o activitate simplă, specialiștii recomandă să verifici cu medicul tău dacă este bine pentru tine să începi să crești gradul de dificultate al plimbărilor tale.

Reclamă

Cât de importante sunt alegerile noastre în ceea ce privește calitatea vieții

Vreme de mai bine de un deceniu, cercetătorii au stabilit că alegerile legate de stilul de viață sunt direct legate de longevitate. Somnul de calitate și exercițiile fizice te pot ajuta să-ți crești calitatea vieții și să o îmbunătățești.

Specialității recomandă 30 de minute de mișcare în fiecare zi, indiferent de vârstă sau de tipul de activitate desfășurată. Dacă scopul tău principal este longevitatea, cel mai important lucru este să te concentrezi asupra construirii unei rutine de sport.

Menținerea cât mai bună a sistemului muscular te va ajuta să ai o viață cât mai lungă și mai activă. În plus, mușchii îmbunătățesc sănătatea metabolică, reglează zahărul din sânge și colesterolul și oferă rezerve importante de aminoacizi pentru recuperare în caz de boală sau răni, spun specialiștii.

Este important ca după vârsta de 50 de ani să pui la fel de mult accent pe exercițiile care privesc îmbunătățirea masei musculare. Aceste exerciții reduc, de asemenea, riscul de boli cronice, cum ar fi obezitatea și diabetul.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
silueta unei femei care stă în pziție de lotus în fața lunii
Horoscop
4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024. Ce le rezervă astrele
Nu poți ști niciodată ce te așteaptă următoarea zi. Aceste 4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024 vor rămâne la fel de surprinse. Tot ceea ce au construit până acum va...
2
O femeie frumoasă care stă pe o stâncă și ilustrează una dintre zodiile ghinioniste în luna martie 2024
Horoscop
Zodii ghinioniste în luna martie 2024. Trei nativi se confruntă cu probleme
Cele trei zodii ghinioniste în luna martie 2024 sunt reprezentate de Leu, Balanță și Vărsător. Astrele spun că planeta Pluto va avea o influență directă asupra acestor nativi. Este unul dintre motivele pentru care...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roșie și reprezintă zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024
Horoscop
Zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024. Află ce spun astrele în dragoste
Astrologii au dezvăluit zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024. Acest nativ este puternic, misterios și un adevărat cuceritor. Este vorba despre o femeie care știe cum să se pună în...
4
Mai mulți ghiocei albi care se află sub un șnur de mărțișor
Timp liber
Pe ce parte se poartă mărțișorul. Tradiții mai puțin cunoscute
Prima zi din luna martie are o însemnătate aparte. Este și momentul în care multe persoane primesc în dar un mărțișor. În timp ce în ultimii ani au devenit tot mai populare brățările de...
5
O vază plină cu lalele colorate
Timp liber
Ce poți pune în apa lalelelor ca să reziste mai mult timp. Trucuri pe care orice persoană ar trebui să le știe
Martie este luna culorii, a frumuseții, a femeilor și a florilor. În această perioadă minunată dorim să surprindem persoanele dragi cu buchete superbe de flori. Vedetele lunii sunt lalele. Cunoscute pentru frumusețea lor aparte,...
PARTENERI
×