Reclamă

Beneficiile consumului de orez negru asupra organismului. Ce spun specialiștii în sănătate

Orezul negru este tot mai popular în bucătăriile românilor. Specialiștii în sănătate au dezvăluit care sunt beneficiile consumului de orez negru asupra organismului. Iată cum te poți bucura de proprietățile sale dacă alegi să-l incluzi în dieta ta.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 17 februarie 2024, 6:21

Sigur și tu ai auzit că orezul brun este mult mai sănătos decât orezul alb. Însă, specialiștii susțin că o opțiune mai sănătoasă decât orezul brun este chiar folosirea orezului negru. Beneficiile sale pentru sănătate sunt nenumărate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile consumului de orez negru asupra organismului

Orezul negru mai este cunoscut ca „orezul interzis”. Acest tip de orez a fost cultivat încă din China Antică. tot atunci și-a primit denumirea de „orez interzis”. Era considerat un aliment destinat Familiei Regale, fiind interzis pentru oamenii obișnuiți.

Cu toate acestea, astăzi orezul este disponibil în mai toate locurile din întreaga lume. Orezul negru a făcut parte din dieta asiatică vreme de mii de ani, scrie Parade.com.

Culoarea profundă provine de la antociani, care sunt pigmenți găsiți în alimentele violet și albastre. Deși este negru, orezul capătă o nuanță de violet închis atunci când este gătit.

La fel ca orezul brun, orezul negru este nerafinat, ceea ce înseamnă că toate părțile boabelor, inclusiv tărâțele umplute cu fibre și germeni, se găsesc în acesta.

Reclamă

Orezul negru este bogat în antioxidanți și fibre

Orezul negru este bogat în antioxidanți, importanți în combaterea radicalilor liberi. Cerealele integrale au adesea o cantitate mai mare de antioxidanți.

Antocianinele din orezul negru nu dau doar bobului culoarea sa, ci îi conferă o cantitate impresionantă de antioxidanți. Orezul negru este bogat și în fibre.

Reclamă

Fibrele sunt esențiale pentru menținerea sănătății sistemului digestiv, de asemenea, pot reduce riscul de boli cardiovasculare și diabet de tip 2.

Orezul negru este bogat în nutrienți și bogat în fibre, proteine și fier. Conținutul mare de proteine și fibre al orezului negru poate ajuta la creșterea masei musculare și la gestionarea greutății.

Orezul negru ajută la îmbunătățirea vederii

Unele studii arată că orezul negru poate ajuta la îmbunătățirea vederii. Alimentele roșii, galbene și protocalii conțin carotenoizi, pigmenți care stimulează sănătatea ochilor. Orezul negru conține leteină și zeaxantină, doi carotenoizi care pot ajuta la protejarea sănătății ochilor.

Orezul negru are un indice glicemic mai mic decât orezul alb

Unul dintre dezavantajele orezului alb este indicele glicemic ridicat, care poate provoca o creștere prea mare a nivelului zahărului din sânge.

Dacă ești îngrijorat de nivelul zahărului din sânge din cauza diabetului de tip 2 sau a unui alt motiv, atunci orezul negru este o opțiune mult mai sănătoasă.

Când alegi între orez alb și orez negru, este util să-ți amintești că orezul negru este mult mai benefic dacă vrei să îți reglezi nivelul zahărului din sânge. Orezul este alcătuit în mod natural din trei părți comestibile: tărâțe, germenul și endospermul.

Orezul alb trece printr-un proces de măcinare, fiind „rafinat” prin îndepărtarea tărâțelor și a germenului. Acest proces elimină o bună parte din nutrienții bobului de orez. Orezul negru are o valoare nutritivă mai mare deoarece nu trece prin același proces de rafinare ca orezul alb.

Cât de des e indicat să consumi orez negru

La fel ca majoritatea alimentelor delicioase, orezul negru trebuie consumat și el cu moderație. Orezul negru are un conținut ridicat de fibre, ceea ce este un lucru bun în general, dar nu trebuie să exagerezi.

Consumul a prea multe fibre poate provoca tulburări ale stomacului. În timp ce orezul negru este extrem de nutritiv, consumat zilnic ar putea cauza probleme de sănătate.

Este bine să fie inclus în dietă, însă ar trebui alternat și cu consumul altor alimente sănătoase. Este important să existe un echilibru în dieta ta de zi cu zi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×