Sigur și tu ai auzit că orezul brun este mult mai sănătos decât orezul alb. Însă, specialiștii susțin că o opțiune mai sănătoasă decât orezul brun este chiar folosirea orezului negru. Beneficiile sale pentru sănătate sunt nenumărate.
Beneficiile consumului de orez negru asupra organismului
Orezul negru mai este cunoscut ca „orezul interzis”. Acest tip de orez a fost cultivat încă din China Antică. tot atunci și-a primit denumirea de „orez interzis”. Era considerat un aliment destinat Familiei Regale, fiind interzis pentru oamenii obișnuiți.
Cu toate acestea, astăzi orezul este disponibil în mai toate locurile din întreaga lume. Orezul negru a făcut parte din dieta asiatică vreme de mii de ani, scrie Parade.com.
Culoarea profundă provine de la antociani, care sunt pigmenți găsiți în alimentele violet și albastre. Deși este negru, orezul capătă o nuanță de violet închis atunci când este gătit.
La fel ca orezul brun, orezul negru este nerafinat, ceea ce înseamnă că toate părțile boabelor, inclusiv tărâțele umplute cu fibre și germeni, se găsesc în acesta.
Orezul negru este bogat în antioxidanți și fibre
Orezul negru este bogat în antioxidanți, importanți în combaterea radicalilor liberi. Cerealele integrale au adesea o cantitate mai mare de antioxidanți.
Antocianinele din orezul negru nu dau doar bobului culoarea sa, ci îi conferă o cantitate impresionantă de antioxidanți. Orezul negru este bogat și în fibre.