Reclamă

La ce să fii atentă dacă alegi postul intermitent după vârsta de 50 de ani. Sfaturi de la specialiști

Nutriționiștii au dezvăluit la ce să fii atentă dacă alegi postul intermitent după vârsta de 50 de ani. Postul intermitent poate reprezenta o strategie eficientă pentru a pierde în greutate, dar există o mulțime de factori de risc pe care ar trebui să-i iei în calcul.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 16 februarie 2024, 7:38

Postul intermitent a fost studiat în ultimii ani datorită efectelor sale benefice asupra organismului. Este ideal dacă vrei să pierzi în greutate sau să-ți păstrezi o greutate optimă. Totuși, există câteva aspecte pe care nu ar trebui să le ignori, mai ales dacă te cofrunți și cu probleme de sănătate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La ce să fii atentă dacă alegi postul intermitent după vârsta de 50 de ani

Postul intermitent este practica de a alege să nu consumi calorii pentru o perioadă stabilită în fiecare zi. Cel mai obișnuit tip de post intermitent care este practicat se numește alimentație cu restricții de timp. Este o perioadă în care oamenii consumă calorii doar într-o anumită fereastră de timp.

Această fereastră durează de obicei opt ore. Descoperă mai multe despre postul intermitent și regulile de bază ale acestuia.

Unul dintre beneficiile postului intermitent este că persoanele care practică o astfel de alimentație poate să-și îmbunătățească sensibilitatea la insulină. 

Un alt beneficiu vizibil ar fi scăderea în greutate. Un studiu din 2023 a sugerat că postul intermitent ar putea chiar pune diabetul de tip 2 în remisie. Vârsta este foarte importantă când vine vorba de postul intermitent.

Reclamă

Persoanele sub 18 ani nu ar trebui să practice postul intermitent, spun specialiștii. De asemenea, adulții în vârstă de peste 50 de ani ar trebui să practice postul intermitent cu prudență. Postul intermitent poate provoca o pierdere prea mare în greutate la anumite persoane.

Sfatul specialiștilor pentru persoanele care aleg postul intermitent după vârsta de 50 de ani

Cel mai important lucru de făcut dacă ai peste 50 de ani și ai ales postul intermitent este bine să-ți personalizezi cât mai bine fereastra de mâncare pentru a răspunde nevoilor tale. Dacă ai peste 50 de ani este bine să începi cu o fereastră de mâncare mai mare, spun cei de la Parade.com.

Reclamă

O persoană poate începe cu o fereastră de 12 ore de mâncare și poate scădea treptat până ajunge la una de opt ore, spun specialiștii.

Perioadele de post ar trebui să se alinieze cu stilul de viață și ritmul circadian. Postul intermitent practicat sara și mâncatul în timpul zilei poate fi bun pentru o persoană care are peste 50 de ani.

Specialiștii recomandă că persoanele cu vârste peste 50 de ani pot începe postul intermitent după ora 19. Astfel, fereastra de post ar putea începe după această oră și ar putea dura până dimineața la trezire.

De ce este important să te consulți cu un medic

Postul intermitent poate suna perfect, mai ales dacă vrei să slăbești într-un timp scurt. Cu toate acestea, experții recomandă să discuți cu medicul tău înainte de a încerca o astfel de dietă. Medicul poate stabili dacă este bine pentru tine să apelezi la o astfel de practică.

Mâncarea ar trebui consumată cu grijă. Este recomandată o dietă bogată în proteine, fibre și carbohidrați complecși.

Postul intermitent mai presupune și o monitorizare atentă a produselor pe care le consumi. Verifică eticheta alimentelor cu mare atenție pentru a te asigura că excluzi alimentele bogate în calorii goale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×