Reclamă

Ce este dieta atlantică și cum te-ar putea ajuta să slăbești. Sfaturi utile de la specialiști

Dacă ești în căutarea unei metode pentru a pierde în greutate, descoperă și tu ce este dieta atlantică și cum te-ar putea ajuta să slăbești. Aceasta este la mare căutare și promite să aducă o mulțime de beneficii organismului tău.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 4 martie 2024, 6:12

Există o nouă dietă care promite să facă o schimbare în viața persoanelor care o adoptă. Un dietetician specialist a explicat pentru EaTthis.com care sunt particularitpțile acestei diete și cum anume va contribui ea la sănătatea ta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este dieta atlantică și cum te-ar putea ajuta să slăbești

Experții susțin că dieta atlantică este destul de asemănătoare cu dieta mediteraneană. Aceasta a câștigat tot mai multă popularitate după ce un studiu a arătat că poate ajuta la scăderea riscului de a dezvolta boli cronice.

Atât dieta atlantică, cât și cea mediteraneană pune un accent major pe consumul de legume proaspete, fructe și trei până la patru porții săptămânale de pește sau carne slabă.

Ambele diete favorizează consumul uleiul de măsline și un consum moderat de vin.

Dieta atlantică mai include și consumul de bucăți slabe de carne, lactate și fructe de mare. Pregătirea alimentelor în această dietă se face prin fierbere, coacere sau folosirea grătarului.

Reclamă

Cum te poate ajuta dieta atlantică să pierzi în greutate

Dieta atlantică poate avea un impact pozitiv asupra greutății tale. Accentul este pus pe consumul de alimente bogate în nutrienți și poate contribui la o mai bună gestionare a greutății și la reducerea circumferinței taliei.

Această dietă este bogată în alimente proteice care pot ajuta la creșterea senzației de sațiate. Studiile au arătat că persoanele care au abordat această dietă au reușit să piardă mai mulți centimetri în talie, dar și grăsime din zona abdominală.

Reclamă

Rezultatele au arătat că aderarea la această dietă poate duce la îmbunătățirea generală a stării de sănătate.

Experții de la Parade.com recomandă consultul unui medic nutriționist înainte de a alege această dietă. Medicul poate stabili dacă organismul tău este compatibil cu cerințele dietei atlantice. Este important să nu-ți privei corpul de nutrienții esențiali în timpul abordării oricărei diete.

Ce diferențe au observat specialiștii între dieta atlantică și dieta mediteraneană

Dieta mediteraneană este și ea populară printre persoanele care își doresc să piardă în greutate într-un mod sănătos. Dacă îți este greu să te decizi între dieta atlantică și cea mediteraneană, un specialist explică pentru EatThis faptul că acestea sunt asemnănătoare.

Dieta atlantică se concentrează pe consumul de alimente vegetale, puțin procesate, bogate în fibre și proteine puțin mai slabe.

Accentul pe care ambele diete îl pun pe alimentele mai puțin procesate, multe legume, fructe, cereale integrale poate ajuta o persoană să slăbească, dar în cazul ambelor diete trebuie luat în calcul aportul caloric.

Pierderea în greutate este rezultatul creării unui deficit caloric. Indiferent de dieta pe care o urmezi, trebuie să existe o reducere a nivelului caloric.

Medicul dietetician te poate ajuta să stabilești care este cea mai bună opțiune pentru tine.

Dieta atlantică propune multe alimente bogate în fibre, acestea te vor ajuta să ai senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp. Astfel vei reduce posibilitatea de a consuma gustări bogate în calorii între mesele principale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×