Reclamă

Semne că ai o inimă sănătoasă. Sfaturi utile de la medicii specialiști

Specialiștii sunt de părere că există câteva semne generale care indică faptul că ai o inimă sănătoasă. Tot ce trebuie să faci pentru a verifica acest lucru este să urmezi sfaturile medicilor specialiști și să faci un control periodic anual. Problemele la nivelul inimii sunt unele dintre cele mai răspândite în prezent.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 29 februarie 2024, 6:57

Problemele cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces din Statele Unite ale Americii. Asociația Americană pentru sănătate inimii mai adaugă faptul că una din cinci persoane decedează din cauza unei probleme legate de sănătatea sistemului cardiovascular.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Semne că ai o inimă sănătoasă

Toți ne dorim o inima sănătoasă, însă cum ne dăm seama că aceasta funcționează în parametrii normali. Inima bate necontenit până la sfârșitul vieții, dar dacă nu suntem atenți putem să-i punem în pericol sănătatea.

Sedentarismul, stilul de viață nesănătos, alimentația bogată în produse procesate, toate acestea pot deveni o cauză a apariție bolilor de inimă. Vestea bună este că există anumiți factori care indică o buna sănătate a inimii tale.

Conform medicilor specialiști de la Parade.com, cel mai bun indicator al factorului că ai o inimă sănătoasă este dat de capacitatea ta de a face exerciții fizice. Rezistența pare să fie un bun indicator al faptului că inima ta funcționează normal.

Medicii explică faptul că inima pompează sânge în întregul tău organism. Sângele din vasele de sânge duce cu el nutrienți și oxigen pentru celulele din organism.

Reclamă

Specialiștii spun că atunci când inima ta este sănătoasă, ea este capabilă să pompeze sânge în timpul exercițiilor de solicitante și să continue să funcționeze în parametrii normali. Personale care pot face exerciții de intensitate mare fără să simtă dureri în piept sau senzația de a rămâne fără aer, cel mai probabil au o inima sănătoasă.

Nu doar acest indicator îți poate sugera faptul că ai o inimă sănătoasă. Mai există și alte indicii pe care ar trebui sa le iei în calcul. Analizele de sânge sunt extrem de importante în aceste circumstanțe. Este important sa verifici colesterolul din sânge, nivelul zahărului și presiunea arterială, la fel ca funcționalitatea sistemului renal.

Cel mai bun mod de a află dacă inima ta este sănătoasă rămâne un control medical efectuat de specialist. Primii pași pentru îmbunătățirea sănătății inimii țin de stilul de viață pe care îl ai. Găsești aici o listă cu alimente recomandate pentru sănătatea inimii. Iată ce poți include în dieta ta zilnică, conform nutriționiștilor.

Reclamă

Ce semne indică o sănătate deficitară a inimii tale

Semnele care indică faptul că ai avea probleme cu inima pot fi destul de greu de depistat în primă instanță. Primele semne care ar putea indica eventualitatea unor probleme ale sistemului cardiovascular sunt date de durerile în piept, respirația grea, transpirația în exces.

Alte semne surprinzătoare care sunt asociate cu problemele de sănătate ale inimii pot include: dureri abdominale, amețeli, durerea de spate.

Dacă ai unul dintre aceste simptome, cel mai bine ar fi să te prezinți la medicul specialist pentru efectuarea unui control. Acesta va putea stabili care este starea ta de sănătate și dacă inima ta este în pericol.

Ce poți face pentru a avea o inima mai sănătoasă

Sănătatea inimii poate fi îmbunătățită în mod constant prin abordarea unui stil de viață activ.

Mersul pe jos este un prim pas pentru îmbunătățirea sănătății inimii, mai ales dacă ești o persoană sedentară. Urcatul scărilor ar putea ajuta la fel de mult pentru a pune în mișcare inima.

Sportul joacă un rol cheie în sănătatea inimii, la urma urmei aceasta este un mușchi care lucrează constant. Dacă nu ai timp pentru a face sport, specialiștii de la Healthline recomandă exercițiile scurte, dar de impact. Plimbările de câte 10 minute, în ritm alert, pot face și ele o diferență în viața ta.

Pe lângă sport este important să fii atentă la alimentația pe care o ai. Nutriționiștii recomandă limitarea consumului de carne roșie, a produselor de tip fast-food, a alimentelor prăjite sau semipreparate.

Renunțarea la alcool și la fumat ar putea, de asemenea, să contribuie în mod benefic la îmbunătățirea sistemului tău cardiovascular.

Echilibrul realizat cu ajutorul unei diete echilibrate și a unui stil de viață activ te poate ajuta să-ți atingi obiectivele de a avea o inimă sănătoasă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×