În timp ce genetica joacă un rol important în determinarea vârstei la care începe menopauza, oamenii de știință cred că dieta, obiceiurile antrenament, statutul socioeconomic și alți factori de stil de viață pot fi, de asemenea, importanți în tot acest proces.
Medicul specialist este cea mai bună sursă de informații cu privire la sănătatea ta reproductivă. El poate lămuri orice îngrijorări pe care le ai cu privire la menopauză. Cu toate acestea, te poți informa și din rândurile de mai jos.
Cum poți să amâni menopauza
Cu cât ai o vârstă mai mare, cu atât este mai puțin probabil ca o schimbare a obiceiurilor tale să modifice debutul menopauzei naturale. Dar, dacă ești îngrijorată de durata perioadei de reproducere sau vrei să eviți unele dintre problemele de sănătate care sunt asociate cu menopauza foarte timpurie sau foarte târzie, discută cu medicul despre schimbările pe care le poți face în avans pentru a crea o tranziție mai ușoară.
Cum afectează carbohidrații, peștele și leguminoasele menopauza
În medie, vârsta la care femeile au ajuns la menopauză a fost de 51 de ani. Anumite studii au constatat că anumite alimente au fost legate de momentul debutului.
Mai exact, fiecare porție de carbohidrați, cum ar fi pastele și orezul, a fost corelată cu debutul menopauzei cu 1,5 ani mai devreme.
În schimb, pentru fiecare porție zilnică de pește și leguminoase proaspete, cum ar fi mazărea și fasolea, întârzierea debutului menopauzei a fost de peste 3 ani. În plus, un consum zilnic mai mare de vitamina B-6 și zinc a fost asociat și el cu menopauza mai târzie.
Când au comparat vegetarieni cu cei care mănâncă carne, cercetătorii au descoperit că consumul de carne a fost asociat cu o întârziere de 1 an a debutului menopauzei.