Reclamă

Cum poți să amâni menopauza. Alimentele care te pot ajuta să faci asta

Din punct de vedere medical, menopauza înseamnă că nu ai avut menstruație timp de cel puțin 12 luni consecutive. Totuși, trecerea de la menstruație la menopauză poate dura mult timp, uneori și mai mult de un an. Cu siguranță și tu te-ai întrebat cum poți să amâni menopauza.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 24 februarie 2024, 5:13

În timp ce genetica joacă un rol important în determinarea vârstei la care începe menopauza, oamenii de știință cred că dieta, obiceiurile antrenament, statutul socioeconomic și alți factori de stil de viață pot fi, de asemenea, importanți în tot acest proces.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Medicul specialist este cea mai bună sursă de informații cu privire la sănătatea ta reproductivă. El poate lămuri orice îngrijorări pe care le ai cu privire la menopauză. Cu toate acestea, te poți informa și din rândurile de mai jos.

Cum poți să amâni menopauza

Cu cât ai o vârstă mai mare, cu atât este mai puțin probabil ca o schimbare a obiceiurilor tale să modifice debutul menopauzei naturale. Dar, dacă ești îngrijorată de durata perioadei de reproducere sau vrei să eviți unele dintre problemele de sănătate care sunt asociate cu menopauza foarte timpurie sau foarte târzie, discută cu medicul despre schimbările pe care le poți face în avans pentru a crea o tranziție mai ușoară.

Cum afectează carbohidrații, peștele și leguminoasele menopauza

În medie, vârsta la care femeile au ajuns la menopauză a fost de 51 de ani. Anumite studii au constatat că anumite alimente au fost legate de momentul debutului.

Reclamă

Mai exact, fiecare porție de carbohidrați, cum ar fi pastele și orezul, a fost corelată cu debutul menopauzei cu 1,5 ani mai devreme.

În schimb, pentru fiecare porție zilnică de pește și leguminoase proaspete, cum ar fi mazărea și fasolea, întârzierea debutului menopauzei a fost de peste 3 ani. În plus, un consum zilnic mai mare de vitamina B-6 și zinc a fost asociat și el cu menopauza mai târzie.

Când au comparat vegetarieni cu cei care mănâncă carne, cercetătorii au descoperit că consumul de carne a fost asociat cu o întârziere de 1 an a debutului menopauzei.

Reclamă

Printre femeile care nu au avut copii, un aport mai mare de struguri și carne de pasăre a fost asociat cu menopauza mai târzie.

Radicalii liberi duc la deteriorarea ADN-ului

Oamenii de știință speculează cu privire la unele mecanisme potențiale din spatele corelațiilor pe care le-au găsit. Explicația lor implică specii reactive de oxigen, care sunt radicali liberi. Despre aceștia se crede că dăunează ADN-ului.

Maturarea ovulelor și eliberarea lor, spune echipa, sunt afectate negativ de speciile reactive de oxigen. Dar leguminoasele conțin antioxidanți, care ar putea contracara aceste efecte negative și ar putea întârzia apariția menopauzei.

De asemenea, se crede că acizii grași omega-3 declanșează activitatea antioxidantă în corpul uman. Aceștia se găsesc cel mai des în peștele gras.

În schimb, carbohidrații rafinați sunt considerați a fi un factor de risc pentru rezistența la insulină. La rândul său, aceasta poate crește producția de estrogen, ducând la debutul precoce al menopauzei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×