Știai că poți folosi și toner pe părul închis la culoare sau pentru a obține nuanțele pastel din ce în ce mai populare? Tonerul acționează ca un ingredient secret ce te ajută să neutralizezi tonurile calde nedorite.
Ce este tonerul pentru păr
Un toner pentru păr este un produs de vopsire a părului care conține nu conține amoniac sau doar în proporție foarte mică. El aparține grupului de coloranți demipermanenți sau semipermanenți. Permite persoanei care îl folosește să-și regleze tonul culorii părului, dar nu poate schimba culoarea părului! Ajută la remedierea, îmbunătățirea sau neutralizarea subtonurilor nedorite, scrie Elle.com.
Acest lucru înseamnă eliminarea tonurilor calde sau adăugarea tonurilor calde lipsă. În plus, îți permite un rezultat uniform al culorii părului de la rădăcini până la vârfuri. Prin urmare, este potrivit pentru reglarea fină și ajustarea minoră a culorii. Datorită conținutului scăzut de amoniac, acesta nu pătrunde adânc în firul de păr, ci mai degrabă acționează ca un „strat superior”, astfel încât spre deosebire de culoarea permanentă a părului, se ia treptat la spălat.
Un alt plus? Formula cu conținut scăzut de amoniac înseamnă că este o alegere blândă pentru orice tip de păr, chiar dacă este deteriorat. Te va ajuta la îmbunătățirea aspectului părului deteriorat sau uscat, scrie Glamot.com.
Nu vei găsi toner doar sub formă de vopsea de păr. Astăzi, tonerele se găsesc în mai multe variante. Luciul, șampoanele tonifiante, balsamurile, măștile și spumele pot fi, de asemenea, considerate tonere, deoarece toate aceste produse conțin pigmenți care ajustează tonul părului tău. Șamponul argintiu sau violet poate fi, de asemenea, considerat ca un astfel de toner. Tonerele profesionale de salon sunt mai pigmentate, în consecință mai eficiente, iar rezultatele lor durează mai mult. Cu toate acestea, îngrijirea pigmentată este excelentă pentru menținerea culorii acasă.
O altă modalitate de a nuanța tonurile părului proaspăt vopsit este folosirea șamponului nuanțator. Află mai multe despre el pentru a obține rezultatele dorite.
Cum funcționează un toner pe firul de păr
Pentru a înțelege cum funcționează tonerul, trebuie să știi că avem două tipuri principale de pigment în părul nostru: eumelanina (pigment brun până la negru) și feomelanină (pigment galben, portocaliu până la roșu deschis).
În timpul procesului de albire, eumelanina este îndepărtată, în timp ce feomelanina este afectată puțin. Ca rezultat, părul închis la culoare devine galben, deoarece o cantitate mare de feomelanină rămâne în păr. În schimb, părul mai deschis, care are mai puțină feomelanină, devine galben deschis. Prin urmare, ori de câte ori decicizi să îți deschizi părul te vei lupta întotdeauna cu tonuri calde, mai ales atunci când îl deschizi mai multe nuanțe și culoarea originală a părului este închisă.
Cate tipuri de toner există
De asemenea, tonerul funcționează cel mai bine pe părul decolorat și trebuie să-l folosești numai atunci când este necesar, deoarece părul trebuie să fie în nuanța corectă, altfel tonerul nu va funcționa corect și nu vei obține efectul dorit. Există mai multe tipuri de toner:
- Toner violet: neutralizează tonurile galbene, excelent pentru părul blond foarte deschis.
- Toner albastru: neutralizează tonurile portocalii / alamă, ideale pentru părul brun deschis până la blond mediu.
- Toner verde: neutralizează tonurile de roșu, ideale pentru părul negru până la maro închis.
- Toner roșu: îmbunătățește tonurile roșu, roșu-violet și magenta.
- Toner portocaliu / cupru: mărește intensitatea castaniu, maro cald și blond auriu.
- Toner galben: luminează tonurile maronii și atenuează tonurile roșii excesiv de intense.
Cât durează tonerul pe păr
Depinde de cât de des te speli pe păr. Cu cât te speli mai puțin, cu atât va dura mai mult efectul tonerului. Rezistența tonerelor este, de asemenea, afectată de culoarea părului (pe părul mai scurt durează mai puțin), de calitatea părului, de tipul de păr, de cât de des folosești uscătorul de păr, de cât timp stai la soare și la piscină și mulți alți factori.
Cu toate acestea, efectul durează de obicei între 2-6 săptămâni, deci ar trebui să repeți aplicarea tonerului pentru a menține culoarea. De asemenea, poți ajunge la produse cosmetice speciale cu pigmenți care te vor ajuta, de asemenea, să extinzi efectul tonerului.
Cum se aplică tonerul
După ce știi ce tip de toner ai nevoie, protecție părului este la fel de importantă. Iată cum să aplici tonerul pe păr ca să păstrezi un aspect natural.
- Agită bine tonerul înainte de aplicare.
- Folosește o perie aplicatoare pentru a-l pune în păr și insistă pe zonele cu subtonuri nedorite.
- Lasă tonerul timp de 45 de minute, apoi clătește și spală cu un șampon hidratant.
- Părul tratat cu culoare se estompează în timp, iar părul blond decolorant dezvoltă diferite tonuri pe măsură ce se oxidează. Împrospătează-ți culoarea cu un toner la fiecare 6-8 săptămâni pentru a păstra acea culoare naturală, cu aspect sănătos.