Reclamă

Ce să pui în rețeta de chec pentru a-l face mai pufos și mai gustos. Secretul cunoscut de gospodinele de pretutindeni

Checul este un desert nelipsit de pe mesele de sărbătoare ale românilor. Pentru a avea parte de un desert pufos și delicios, atunci trebuie să folosești un ingredient secret. Gospodinele de pretutindeni cunosc acest mic truc pentru a avea pe masă desertul perfect. Descoperă ce să pui în rețeta de chec pentru a-l face mai pufos și mai gustos.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 18 septembrie 2023, 6:24
Unchec porționat pentru a ilustra ce să pui în rețeta de chec pentru a-l face mai pufos și mai gustos
Descoperă ce să pui în rețeta de chec pentru a-l face mai pufos și mai gustos. Ce ingredient secret folosesc gospodinele / Shutterstock

Gospodinele cunosc secretul pentru un chec perfect. Deși pare un ingredient neobișnuit pentru o rețetă de desert, acesta poate schimba complet consistența checului tău. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a pregăti acest desert simplu și delicios.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce să pui în rețeta de chec pentru a-l face mai pufos și mai gustos

Checul, acel desert care nu trebuie să lipsească de pe platourile festive cu prăjituri. Acest desert este pufos și delicios. Pentru a avea o compoziție aerată, atunci trebuie să adaugi în aceasta un ingredient cunoscut de gospodinele de pretutindeni.

Cofetarii de la EatThisNotThat recomandă să pui în aluatul pentru chec o linguriță de oțet. Această combinație neobișnuită îți va oferi desertul mult visat.

Oțetul va reacționa cu bicarbonatul de sodiu și cu praful de copt.

Acest lucru va genera dioxid de carbon, lucru care va face ca desertul tău să crească mult mai pufos, iar tu să ai o compoziție aerată și delicioasă.

Reclamă

Dacă îți dorești un chec cu o textură aparte, atunci nu trebuie să omiți acest pas important din pregătirea aluatului.

Oțetul contribuie, de asemenea, la reglarea pH-ului din aluat. În plus, nota subtilă de aciditate va amplifica și mai mult aromele subtile ale acestuia. Oțetul trebuie ales cu mare grijă. Bucătarii recomandă să folosești oțet alb sau oțet de mere.

Ei recomandă să eviți oțetul balsamic. Pentru că ne dorim să pui pe masă cel mai delicios preparat, mai jos îți oferim rețeta clasică pentru un chec pufos și aromat.

Reclamă

Rețetă de chec economic

Pentru a pregăti un chec economic ai nevoie de câteva ingrediente simple.

  • 2 ouă mari
  • 200 gr de zahăr
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 250 gr făină
  • 5 gr praf de copt
  • 1 praf de sare
  • o esență de vanilie
  • o linguriță de oțet alb sau oțet de mere
  • zahăr pudră pentru decor

Acest chec economic nu necesită foarte multe ouă pentru a fi pregătit. Pentru a pregăti rețeta de chec economic nu trebuie să mai separi albușurile de gălbenușuri. Înainte de a începe pregătirea luatului, pornețte cuprotul la 180 de grade Celsius.

Pregătește o tavă clasică de chec, pe care îți recomandăm să o ungi cu ulei la interior, iar mai apoi să o presari cu făină. Într-un bol sparge două ouă și adaugă peste ele zahărul și sarea. Pornește mixerul și amestecă ingredientele intens până când se dublează volumul.

Adaugă pe rând laptele, praful de copt, uleiul, esența și lingurița de oțet. Amestecă bine compoziția, iar apoi las-o pentru câteva minute. Întinde compoziția în tava pregătită și niveleaz-o uniform. Pune tava la cuptor și coace checul pentru 30 – 35 de minute.

Scoate checul și folosește o scobitoare pentru a face testul clasic ce verifică dacă acesta s-a copt. Dacă checul tău este copt, atunci scoate desertul din cuptor și lasă-l la răcit pentru 10 minute. Poți să-l decorezi apoi cu puțin zahăr pudră.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
O femeie îmbrăcată în zână, într-o lume de basm
Horoscop
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024
Relații mari se vor schimba în viitor pentru unii nativi. Ai mai jos lista cu 5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024. Luna mai...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×