Digestia este încetinită, odată ce consumul de pâine de secară este introdus într-o rutină alimentară. Atunci când vine vorba despre nivelul zahărului din sânge, ideea că pâine de secară este mai sănătatea este susținută.
Ce se întâmplă cu nivelul zahărului din sânge dacă consumi pâine de secară în mod frecvent
Deși studiile până în acest moment sunt limitate, iată că experții sugerează faptul că pâinea de secară ar fi o variantă mult mai sănătoasă pentru consum. Vorbim aici despre nivelul zahărului din sânge, care crește mult mai repede odată ce sunt consumate alte feluri de pâine.
Elizabeth Holt, endocrinolog la UCSF Health arată că un factor important este indicele glicemic al pâinii de secară. Indicele glicemic al pâinii de secară este de aproximativ 55, comparativ cu aproximativ 83 pentru pâinea făcută din făină albă 100% și în jur de 75 pentru pâinea integrală de orz, arată cei de la Health.com.
„Să mănânci pâine de secară în locul pâinii albe poate stabiliza nivelul de zaharuri din sânge, atunci când vorbim și despre o dietă sănătoasă.”, transmite Jessica Brantley-Lopez, MBA, RDN, director de stagiu în dietetică la VA Hospital, California.
Față de alte tipuri, pâinea de secară conține probiotice sau bacterii benefice. Chiar dacă aceste bacterii nu pot supraviețui la un nivel ridicat al căldurii atunci când pâinea este coaptă, joacă un rol crucial în reglarea nivelului de zahăr din sânge.
În timpul fermentării, probioticele consumă zaharurile din făină și produc acizi organici care încetinesc senzația de gol în stomac. Acest lucru face ca digestia să fie mai lentă. Anumite tipuri de pâine de secară conțin fibre, ceea ce încetinesc nivelul absorbției de carbohidrați.
Ar trebui să mănânci pâine de secară pentru a-ți regla nivelul de zahăr din sânge?
Specialiștii spun că nu ar trebui să consumi pâine de secară doar pentru controlul zahărului din sânge. „Impactul negativ al creșterii aportului de calorii și carbohidrați ar putea anula orice beneficiu asupra glicemiei”, a explicat ea.





















