Oamenii pot spune că dacă gătim în vase de aluminiu, atunci folie nu ar putea fi o problemă. Specialiștii spun că nu gătitul cu folia de aluminiu este singura problemă, ci și folosirea ei pentru a acoperi mâncarea. Acest lucru este valabil mai ales în cazul alimentelor acide sau picante, care sunt preparate la temperaturi înalte.
Ce se întâmplă dacă acoperi farfuria cu folie de aluminiu
Obișnuim să păstrăm resturile de mâncare în farfurii sau recipiente acoperite cu folie de aluminiu. De cele mai multe ori facem asta din dorința de a păstra aromele proaspete pentru mai mult timp. Totuși, specialiștii spun că nu este o practică sigură pentru sănătatea noastră.
Folia de aluminiu este neplipstiă din bucătăria unei gospodine. Este destul de obișnuit să deschidem ușa frigiderului și să vedem vase acoperite cu folia de aluminiu.
Specialiștii susțin că folia de aluminiu nu acoperă în totalitate alimentele și permite aerului să circule. În acest fel se creează un mediu favorabil pentru dezvoltarea rapidă a bacteriilor.
Dacă îți dorești să protejezi alimentele, atunci ar trebui să găsești o altă soluție și să renunți la folosirea foliei de aluminiu. Însă cu ce poți să înlocuiești clasica folie de aluminiu?
Specialiștii îți vin în ajutor cu câteva propuneri. Aceste trucuri din bucătărie îți vor fi de mare ajutor.
Aceștia recomandă recipientele mici cu capac etanș. Alimentele vidate vor fi mult mai bine păstrate, iar bacteriile nu se vor putea răspândi. Nu în ultimul rând, alimentele trebuie lăsate să se răcească înainte de a fi depozitate la frigider.
Mâncarea gătită nu ar trebui ținută în frigider mai multe de câteva zile, spun specialiștii de la EatThis.com.