Oamenii cunosc beneficiile fulgilor de ovăz pentru sănătate. Cunoscut pentru gustul deosebit, terciul de ovăz aduce o mulțime de beneficii organismului. Dieteticienii au cercetat în profunzime cum anume reacționează corpul unei persoane care consumă zilnic acest preparat.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic terci de ovăz
Terciul de ovăz este o opțiune de mâncare bogată în nutrienți, cu conținut scăzut de calorii și un conținut scăzut de grăsimi. Ovăzul se remarcă prin conținutul ridicat de fibre și magneziu.
Cu 6 grame de proteine pe cană, fulgii de ovăz oferă, de asemenea, la fel de multe proteine ca un ou. Acest lucru face ca terciul de ovăz să fie o alegere echilibrată pentru dieta ta. Mai jos găsești beneficiile consumului zilnic de terci de ovăz.
Terciul de ovăz este o sursă bogată de fibre
Doar 7% dintre americani consumă suficiente fibre, arată studiile. Consumul terciului de ovăz în fiecare zi te poate ajuta să atingi aportul zilnic recomandat de fibre.
Specialiștii recomandă cel puțin 28 de grame de fibre pe zi. O ceașcă preparată de fulgi de ovăz cu apă servește 4 grame de fibre, ceea ce reprezintă 14% din valoarea zilnică recomandată. Pentru a suplimenta aportul de fibre, specialiștii recomandă să adaugi în terciul de ovăz și semințe de chia.
Terciul de ovăz te poate face să te simți plină rapid
Terciul de ovăz este bogat în fibre solubile. Atunci când mănânci fibre solubile, digestia ta este încetinită, ceea ce poate crește senzația de sațietate.