Cercetările estimează că două treimi dintre americani se confruntă în prezent cu simptome gastrointestinale precum balonare, arsuri la stomac, constipație și multe altele. Sănătatea intestinală influențează modul în care ne simți pe parcursul unei zile întregi. Starea mentală și sistemul imunitar sunt influențate în mod direct de sănătatea intestinului.
Ce poți face ca să îmbunătățești sănătatea intestinelor
Specialiștii spun că nu există un tipar după care putem să spunem că un intestin este sănătos. Sănătatea digestivă „bună” înseamnă doar „a nu fi afectat de simptome legate de intestin”.
Totuși nu există un set standard de bacterii sănătoase pe care toată lumea ar trebui să le aibă pentru sănătatea intestinelor. Amestecul de bacterii care alcătuiesc un tract gastro-intestinal sănătos la o persoană ar putea arăta foarte diferit de la o persoană la alta.
Consumă mai multe fibre
Sănătatea intestinului este dată și de aportul de fibre. Experții recomandă consumul de fibre pentru sănătatea sistemului digestiv.
Standardul minim este de 28 de grame de fibre pe zi, spun cei de la EatingWell. Fibrele insolubile adaugă volum scaunului, împingând astfel încât să nu te confrunți cu conștipația.
Pe termen lung, acest lucru poate scădea riscul de cancer colorectal. Fibrele solubile acționează drept combustibil pentru probioticele care trăiesc în colonul tău, spun specialiștii.
Pe măsură ce bacteriile tale bune din intestine consumă fibre, ele produc acizi grași cu lanț scurt, care hrănesc celulele colonului tău.