Vinul fiert ar putea avea o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar acesta trebuie consumat întotdeauna cu măsură. Excesul de alcool îți poate provoca probleme grave de sănătate, motiv pentru care acesta este interzis persoanelor care se confruntă deja cu boli cornice și nu numai.
Ce se întâmplă în organismul tău când bei vin fiert
Indiferent dacă vizitezi piețele locale de Crăciun sa îl prepari acasă, vinul fiert este un element de bază al sărbătorilor de iarnă.
Un medic a dezvăluit ce efecte poate avea băutura aceasta îndrăgită asupra organismului tău. Dr. Deborah Lee, a declarat pentru Express.co.uk că vinul fiert ar pueta avea beneficii pentru sănătate. În ciuda conținutului de alcool care se ascunde în fiecare cană, băutura aceasta populară poate avea beneficii pentru sănătatea cardiovasculară.
Studiile au arătat că vinul roșu crește colesterolul bun și scădea colesterolul rău. Deși unele studii au sugerat că consumul moderat de alcool, în special de vin roșu fiert, poate avea beneficii pentru sănătatea inimii, este stențial de reținut că aceste beneficii potențiale nu sunt exclusiv datorate vinului fiert, ci sunt asociate și ingredientelor specifice care se adaugă acestei băuturi.
Vinul roșu fiert conține compuși polifenolici, precum resveratrolul, care pot avea proprietăți antioxidante și pot influența pozitiv sănătatea inimii.
În plus, alte ingrediente cheie folosite pentru a pregăti vinul fiert ar putea aduce beneficii nivelului tensiunii arteriale.
Mirodeniile utilizate în mod obișnuit în vinul fiert, cum ar fi scorțișoara, cuișoarele și anasonul stelat, pot oferi anumite beneficii pentru sănătate, inclusiv efecte potențiale asupra tensiunii arteriale.
De exemplu, cercetările arată că scorțișoara poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Alte ingrediente populare precum, cuișoarele, conțin o mulțime de antioxidanți.