Reclamă

Cea mai longevivă femeie din lume a murit la 122 de ani. Specialiștii au dezvăluit cum a reușit să se mențină sănătoasă peste ani

Cea mai longevivă femeie din lume a murit la vârsta de 122 de ani. Aceasta a reușit să-și păstreze starea de sănătate foarte bună vreme de ani la rândul. Jeanne Louise Calment s-a născut la data de 21 februarie 1875 și s-a stins din viață pe data de 4 august 1997.

Publicat: 23 februarie 2023, 6:47

Jeanne Louise Calment a fost o femeie din Franța, iar conform actelor de naștere autentice, ea a trăit 122 de ani și 164 de zile, devenind cea mai longevivă femeie din lume. Întreaga sa viață a trăit la Aries, Franța.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cea mai longevivă femeie din lume a murit la 122 de ani

Tatăl său a fost constructor de nave, iar mama sa provenea dintr-o familie de morarri. Părinții săi s-au stins din viață în 1924, respectiv 1931.

Jenna a rămas alături de fratele său ai mare Francois. Bărbatul a decedat și el în 1962. Membbrii familie sale au fost la fel de logevivi. Fratele Jennei a murit la 97 de ani, tatăl acesteia s-a stins din viață cu 6 zile înainte să împlinească 93 de ani, iar mama sa a trăit până la 86 de ani. La vârsta de 21 de ani, Jeanna s-a căsătorit cu vărul său de gradul al doilea, Fernand Nicolas Calment.

Fernand avea o avere considerabilă, motiv pentru care Jeanna nu a fost nevoită să lucreze cea mai mare parte din viața sa. Femeia a avut o mulțime de pasiuni de-a lungul vieții. Aceasta a practicat tenis, ciclism, înot, mers pe role și cântat la pian.

Soțul acesteia a murit la vârsta de 73 de ani, după ce a suferit de o criză de intoxicație alimentară. Cei doi au avut împreună un singur copil, Yvonne Marie Nicolle Calment. Yvonne a avut la rândul său un fiu, Frederic Billot, care a devenit mai târziu medic.

Reclamă

Yvonne a murit cu o zi înainte să împlinească 36 de ani. Femeia a suferit de pneumonie. Astfel, Jeanne a fost nevoită să-și crească singură nepotul. Frederic a devenit doctor și a murit la doar 36 de ani din cauza unui accident de mașină.

Jeanne nu a avut niciun moștenitor și și-a trăit ce mai mare parte a vieții singură. Aceasta și-a lăsat apartamentul avocatului său, Andre-Francois Raffray.

Femeia a murit pe 4 august la 122 din cauze necunoscute, după cum relatează publicațiile internaționale.

Reclamă

Cum a reușit Jeanne să devină cea mai longevivă femeie din lume

Jeanne Louise Calment a avut o viață cu multe suișuri și coborâșuri. Înainte să se stingă din viață aceasta a purtat mai multe discuții cu Jean Marie-Robie care i-a documentat o parte din viață.

Jean Marie-Robie, expert demograf, a explicat ulterior cum anume a reușit Jenna să atingă această vârstă incredibilă.

A evitat consumul de tutun până la o vârstă înaintată

Calment nu a fumat o bună bucată de timp. Aceasta nu avea voie să fumeze înainte de căsătorie. Calment nu a fumat pentru cea mai mare parte a vieții ei. Totuși, femeia a adoptat acest obicei la vârsta de 112 ani, în timp ce locuia într-un azil de bătrâni.

A avut o stare materială bună

Specialiștii spun că femeia a reușit să ajung la această vârstă venerabilă și datorită faptului că a provenit dintr-o familie bună. Calment a luat inclusiv cursuri private de bucătărie, artă și dans, lucru care se întâmpla rareori în acea perioadă.

Faptul că nu a fost nevoie să lucreze niciodată ar fi fost un alt factor important în destinul său, spun specialiștii. Calment a avut mereu îngrijitoare acasă și nu a fost nevoită să gătească, să facă cumpărături sau curățenie. Starea materială ar fi fost cea care ar fi contribuit la viața lungă a femeii.

A avut o viață socială foarte bună

Grupul din care faci parte este extrem de important pentru o viață lungă. Află mai multe și despre zonele albastre de pe glob.

Cu atât de mult timp liber, femeia se bucura de activitățile sociale din plin. Și-a petrecut cea mai mare parte a timpului participând la evenimente sociale și întâlnind oameni noi. A călătorit destul de des și s-a bucurat de micile plăceri ale vieții.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×