Având în vedere că mai multe studii au anunțat faptul că zahărul în cantități necontrolate dăunează grav sănătății tale, ar trebui să regândești puțin dieta. Cu siguranță, acest efort va fi unul susținut și extrem de valoros.
Cel mai bun îndulcitor natural cu zero calorii: monk fruit
Nimic nu se compară cu o ceașcă fierbinte de cafea sau ceai dimineața. Cu toate acestea, felul în care decizi să consumi aceste băuturi îți va influența sănătatea. Mai precis, este vorba de cât zahăr adaugi în acestea. S-ar putea să te expui unor riscuri de care nici nu îți dai seama.
De exemplu, există consecințe grave asupra sănătății, de la creșterea în greutate la diabet și multe altele.
Din fericire, nu trebuie să renunțați cu totul la gustul dulce dacă dorești să renunți la zahăr. Există o alternativă sănătoasă care ar putea fi cel mai bun îndulcitor natural cu zero calorii – monk fruit.
Monk Fruit este rotund și se cultivă în sudul Chinei. A fost folosit de secole în medicina orientală atât ca remediu împotriva răcelii, cât și ca un ajutor pentru digestie. Extractul din acest fruct oferă un gust aparte alimentelor sau băuturilor în care este integrat.
Mai precis, îndulcitorii din compoziția acestui fruct sunt de la 100 la 250 de ori mai dulci decât zahărul. Așadar, ai nevoie de cantități foarte mici pentru a oferi gustul dulceag alimentelor tale preferate, potrivit SheFinds.com.
În plus, îndulcitorii din acest fruct neobișnuit nu conțin calorii și nu cresc glicemia. Când consumi acest îndulcitor, mogrosidele pe care le conține sunt folosite ca energie de către microbii tăi intestinali. Acest fruct face parte din familia dovleacului, chiar dacă se aseamănă cu o lămâie verde sau un kiwi.
Monk fruit este, de fapt, o rudă mai îndepărtată a castraveților, a pepenilor și a zucchini.
Ce beneficii are extractul de monk fruit
În loc să folosești îndulcitori artificiali care inflamează organismul, alege extractul de monk fruit, cel mai bun îndulcitor natural cu zero calorii.
Este dulce în mod natural și este bogat în antioxidanți. Acest lucru înseamnă că nu numai că vei evita ingredientele inflamatorii din alimentele procesate sau din zahăr, dar vei oferi organismului tău și nutrienți antiinflamatori.
Această opțiune naturală are zero calorii, zero carbohidrați, zero sodiu și zero grăsimi. De asemenea, fructul a primit și aprobare din partea mai multor specialiști din domeniul sănătății. Este un aliment sigur, iar în prezent este utilizat în peste 60 de țări, scrie publicația Food Insight.
Denumirea științifică a monk fruit (fructul călugărului), Siraitia grosvenorii, este un tribut adus lui Gilbert Hovey Grosvenor, fostul președinte al Societății Geografice Naționale (NGS).
NGS a contribuit la finanțarea unei expediții în China în anii 1930 pentru a găsi planta în habitatul său natural. În plus, se spune că fructul călugărului este denumit după călugării budiști care cultivau acest fruct încă de acum opt secole în regiunile muntoase din sudul Chinei.