Cele mai frecvente boli pe care le poți lua dintr-o piscină. Cum să te relaxezi în siguranță

Există câteva modalități prin care poți preveni infectarea la o piscină publică, potrivit medicilor. Ai mai jos o listă cu cele mai frecvente boli pe care le poți lua dintr-o piscină și cum să te relaxezi în siguranță.

Andrada Marinică
Publicat: 27 iulie 2024, 6:23
Germenii obișnuiți pe care îi poți lua din apa din piscină sunt criptosporidium, norovirus, giardia, shigella și E. coli / Shutterstock

Nu există nimic mai răcoritor decât să stai în piscină într-o zi fierbinte de vară. Din păcate însă, atunci când temperaturile cresc, piscinele și parcurile acvatice tind să devină din ce în ce mai aglomerate, iar măsurile de igienă nu sunt respectate la standarde maxime.

Cele mai frecvente boli pe care le poți lua dintr-o piscină

Deși substanțele chimice din apă cum ar fi clorul și bromul ar trebui să elimine multe virusuri și bacterii, există totuși anumiți germeni rezistenți. Este important să știi ce poți face pentru a evita să-ți afecteze organismul.

Din fericire, există metode pe care le poți aborda. Poți reduce în mod semnificativ șansele de contaminare cu bacterii din piscină dacă le respecți.

Diaree

Acesta este unul dintre motivele pentru care, dacă există materii fecale într-o piscină, există un protocol pe care salvamarii și cei care se ocupă de piscină îl urmează înainte de a permite oamenilor să intre înapoi în apă.

Milioane de germeni pot pătrunde în apă atunci când cineva cu diaree intră într-o piscină. Foarte mulți oameni care se află în acea piscină se pot îmbolnăvi înghițind chiar și o cantitate mică de apă.

Germenii obișnuiți pe care îi poți lua din apa din piscină sunt criptosporidium, norovirus, giardia, shigella și E. coli. În funcție de agentul patogen, este posibil să te confrunți cu diaree, greață, vărsături, febră sau dureri de stomac.

Infecție numită urechea înotătorului

Urechea înotătorului este o infecție cauzată de bacterii care se dezvoltă atunci când apa din piscină rămâne în canalul exterior al urechii.

Aceasta afectează ceara protectoare și pielea și oferă un mediu umed pentru ca bacteriile să se înmulțească.

Acest lucru se întâmplă cel mai frecvent la copii și nu se răspândește de la o persoană la alta. Simptomele includ durere, mâncărime, roșeață, umflare și drenaj din ureche.

Iritația ochilor și erupții cutanate

Iritarea poate apărea pe anumite zone ale corpului atunci când clorul din piscină se transformă în iritanți chimici. El poate provoca daune când intră în contact cu transpirația, urina și murdăria.

Acești iritanți, numiți cloramine, pot provoca ochi roșii și mâncărimi, erupții cutanate, iritații nazale, tuse și respirație șuierătoare.

Acesta este motivul pentru care cel mai bine este să faci duș înainte de a intra în apă și să nu urinezi niciodată în piscină. Nu numai că se formează cloraminele atunci când urinezi în apă, dar transpirația sau machiajul se combină cu clorul, iar acest lucru scade și cantitatea de clor care poate elimina alți germeni.

Deși poate părea înfricoșător și aceste informații te pot face să renunți la mersul la piscină, nu e nevoie să recurgi la un gest atât de extrem. Distracția în piscină se poate realiza în siguranță. Nu riști să-ți pui sănătatea în pericol dacă ții cont de sfaturile de siguranță de mai sus. Specialiștii sunt cei mai în măsură să-ți ofere recomandările necesare.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
2
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
3
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
Sănătate
Băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Cum reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile
Aceasta este băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Celebritățile susțin că reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile cu ajutorul ei. Victoria Beckham este una...
5
Timp liber
Unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori. Locul din casă unde îi merge cel mai bine
Te-ai întrebat vreodată unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori? Acest loc din casă promite să prelungească durata de viață a plantei tale. Descoperă și tu unde îi merge cel...
PARTENERI