Nu există nimic mai mai răcoritor decât o zi la piscină într-o zi fierbinte de vară. Pe măsură ce temperaturile cresc, piscinele și parcurile acvatice tind să fie din ce în ce mai aglomerate. Acest lucru poate duce la anumite neplăceri, iar unele legate de starea ta de sănătate.
3 cele mai comune boli pe care le poți lua de la piscină
Deși substanțele chimice din apă, cum ar fi clorul, ucid mulți viruși și bacterii, există totui anumiți germeni care pot fi în apă și este important să descoperi cum îi poți evita.
Poți lua boli dintr-o apă contaminată cu germeni atunci când mergi la piscină, spun specialiștii de la Huffpost.
Boala poate rezulta, de asemenea, din contactul cu substanțele chimice care se află în apă sau prin inhalarea de substanțe chimice care se evaporă și se transformă în gaz.
Din fericire, specialiștii spun că există anumite metode care pot reduce semnificativ șansele de a te îmbolnăvi din cauza mersului la piscină.
Cea mai frecventă cauză a focarelor de boli este legată de accidentele din piscină
Specialiștii spun că este unul dintre motivele pentru care, dacă există un accident cu fecale într-o piscină, există un protocol pe care salvamarii și operatorii piscinei îl urmează înainte de a permite oamenilor să revină în apă.
Milioane de germeni pot intra în apă dacă o persoană are un accident în piscină. Oamenii se pot îmbolnăvi rapid, spun cei de la Huffpost.
Unii dintre cei mai obișnuiți gemeni pe care îi poți lua includ cryptosporidium, norovirus, giardia, shigella și E. Coli.
În funcție de agentul patogen este posibil să ai diaree, greață vărsături, febră sau dureri de stomac. Este esențial ca piscinele și locurile de joacă cu apă să aibă cantitatea corectă de clor sau brom și pH-ul corect pentru a preveni răspîndirea germenilor.
Specialiștii spun că Cryptosporidium, cunoscut și sub numele de cripto, este rezistent la clor.
Persoanele care au un sistem imunitar slăbit sunt mai expuse riscului de a contracta o infecție criptografică severă.
Află mai multe și despre tatăl care a construit o piscină impresionantă în grădina. Cum a reușit acest lucru pentru copiii săi.
Poți lua o infecție numără urechea înotătorului
Urechea înotătorului sau otita este o infecție cauzată de bacterii care pot rămâne în canalul urechii exterior.
Când apa stă acolo mult timp uzează ceara protectoare și pielea și oferă un mediu umed pentru ca bacteriile să se înmulțească. Acest lucru se observă cel mai frecvent la copii și nu se răspândește de la o persoană la alta.
Simptomele includ durere, mâncărime, roșeață șo umflare și drenaj din ureche, spun cei de la Parade.com.
Substanțele chimice din apă pot irita ochii și pot provoca erupții cutanate
Iritarea ochilor poate apărea cînd clorul din piscină se transformă în iritanți chimici. Acest lucru se întâmplă când clorul este combinat cu transpirați sau murdărei.
Când simți mirosul de clor la piscină, probabil simți mirosul acestor iritanți chimici, pe măsură ce se transformă în gaz în aerul din jur.
Acești iritanți poartă denumirea de chloramine și pot provoca ochii roșii, mâncărimi și esupții cutanat sau iritații nazale.
Este unul dintr motivele pntru care sste bine să faci duș înainte de a intra în apă. Pe lâng cloramine, nivelul corect al pH-ului dintr-o piscină poate duce la iritarea pielii și a ochilor.
Ce poți face pentru a preveni bolile de la piscină
Este important să consulți cât de des este curățată piscina pe care urmează să o frecventezi. Nu uita că aceasta trebuie să îndeplinească anumite standarde de igienă și curățenie.
Pe lângă acest lucru, trebuie să te asiguri că piscina este pregătită pentru o situație de urgență.
Evită să introduci microbii în apă. Înainte de a intra în apa de la piscină este recomandat să faci un duș înainte. Unul dintre cele mai mari lucruri de evitat este înghițirea apei.
De asemenea, nu intra în apă dacă ai o rană deschisă sau o tăietură, recomandă specialiștii. Folosește un bandaj impermeabil pentru a acoperi complet rana.