Reclamă

Nutriționiștii recomandă consumul de afine și de semințe de dovleac. Ce beneficii au aceste gustări sănătoase

Află de ce recomandă nutriționiștii consumul de afine și de semințe de dovleac. Ambele gustări sunt sățioase și au multe beneficii pentru sănătate. Așadar, ar fi bine să le incluzi în dieta ta zilnică.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 19 iulie 2024, 6:46

Iată care sunt profilurile lor nutriționale și cum îți pot îmbunătăți în fiecare zi atât nivelul de energie din organism, cât și starea generală de sănătate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nutriționiștii recomandă consumul de afine și de semințe de dovleac

Nutriționiștii susțin că excluderea gustărilor dintre mese e corelată cu apariția unui dezechilibru alimentar. Ai grijă la calitatea gustărilor tale, dar și la cantitatea în care le consumi. Pentru a urma o dietă echilibrată, alege gustări bogate în proteine și fibre, care să contribuie la creșterea senzației de sațietate. De asemenea, reduc poftele și nu va mai exista riscul să mănânci între mese alte alimente bogate în calorii.

Semințele de dovleac au un puternic aport nutritiv. Conțin o cantitate impresionantă de proteine, grăsimi sănătoase și minerale precum magneziu, zinc și fier. Acestea susțin bunăstarea generală în numeroase moduri.

Zincul și triptofanul în special te ajută să ai un somn odihnitor și susține reglarea dispoziției pe parcursul întregii zile. Semințele de dovleac conțin, de asemenea, antioxidanți care protejează împotriva inflamației și a bolilor cronice.

Afinele sunt gustări excelente datorită conținutului lor ridicat de fibre și antioxidanți. Acestea conțin, în principal, antociani, antioxidanți care au puternice capacități antiinflamatorii și de combatere a bolilor. Fibrele favorizează digestia și sațietatea, făcând afinele ideale pentru gestionarea greutății.

Reclamă

Semințele lor mici sunt dense în nutrienți, cu fibre, polifenoli și alți antioxidanți care reduc riscul bolilor de inimă și îmbunătățesc funcția creierului, potrivit specialiștilor. De asemenea, consumul de afine oferă beneficii pentru sănătate datorită conținului ridicat de magneziu, potasiu și calciu. Sunt extrem de bogate în vitamina A, B6, C, E și vitamina K.

Beneficiile asocierii celor două gustări

Asocierea acestor gustări valorifică sinergia lor nutrițională. Profilul lor echilibrat de macronutrienți, proteine, fibre și grăsimi ajută la menținerea unui nivel constant de energie pe parcursul întregii zile.

Reclamă

Atât semințele de dovleac, cât și afinele susțin în mod specific refacerea musculară, digestia și scăderea tensiunii arteriale. În general, cu atât de mulți nutrienți benefici și o preparare ușoară, semințele de dovleac și afine oferă o soluție simplă pentru o rutină de gustări hrănitoare.

Gustări cu afine

Dacă vrei să profiți de toate beneficiile afinelor, nutriționiștii recomandă să le consumi ca atare, în orice moment al zilei. Dimineata, le poți mânca la micul dejun, într-o combinație sănătoasă cu iaurt și fulgi de cereale. Îți poți pregăti shake-uri sau smoothie-uri delicioase cu afine, în care poți adauga si alte fructe, pentru diversificarea gustărilor tale.

De asemenea, le poți include și în diferite rețete, rapide și sănătoase, cum ar fi brioșele cu afine. Pot fi consumate și ca garnitură la diferite salate sau platouri de brânzeturi.

Gustări cu semințe de dovleac

Te poți bucura de beneficiile semințelor de dovleac consumându-le ca atare sau în diferite preparate. Le poți adăuga în smoothie-uri, la micul dejun, pentru un plus de energie. De asemenea, pot fi combinate cu granola sau iaurt, sugerează Parade.

Pentru masa de prânz, poți pregăti o supă cremă, în care adaugi și o mână de semințe de dovleac. Oferă un plus de gust și aromă dacă le amesteci în humus, sosuri pesto sau guacamole, dacă îți place avocado. Pentru o seară de film acasă, cu prietenii, le poți rumeni la cuptor, cu un ados de condimente și veți avea parte de o gustare delicioasă și sățioasă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez în timp ce stau de vorbă pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt pe un iaht
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt. Presa internațională scrie că fotbalistul și partenera sa au ales să-și petreacă timpul liber...
2
O femeie frumoasă care se întinde în pat după ce a dormit mai bine pentru că a avut bujori lângă ea
Timp liber
Floarea despre care se spune că te-ar putea ajuta să dormi mai bine. Mulți dintre noi o au deja în grădină
Într-o societate atât de agitată devine din ce în ce mai greu să avem parte de un somn lung și de calitate. Durata și calitatea somnului au un impact major asupra randamentului pe care...
3
Un ghiveci cu floarea flamingo
Timp liber
Cum să ai grijă de floarea flamingo. E superbă, dar are nevoie de atenție specială
Află cum să ai grijă de floarea flamingo. Da, ai citit bine. Există o floare superbă denumită flamingo. Într-adevăr, păsările flamingo și-au câștigat notorietatea datorită aspectului lor deosebit și coloritului penelor. La fel de...
4
Prune la borcan fără zahăr și un bol cu prune
Rețete
Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă
Dacă vrei să te bucuri de aroma prunelor și în sezonul rece, poți prepara rețeta de prune la borcan fără zahăr. Le poți consuma ca pe compot sau le poți include în rețete de...
5
Prăjitură cu brânză și piersici, decorată cu zahăr, pe un platou alb, alături de piersici proaspete
Rețete
Prăjitură cu brânză și piersici. Desert de vară delicios
Această prăjitură cu brânză și piersici combină textura pufoasă a aluatului cu cea cremoasă și aromată de brânză, completată de feliile suculente de piersici. Rezultatul este un desert echilibrat și plăcut, care aduce aminte...
PARTENERI
×