Sunt multe locuri care pot intra pe lista de minivacanțe la munte. Dacă ești în căutarea unui loc cu peisaje de poveste, care abia așteaptă să fie descoperite, ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase dintre ele. Promitem că nu vei regreta dacă ajungi să le vizitezi.
Cele mai frumoase locuri de vizitat în minivacanțe la munte
Sunt locuri în țara noastră care te vor lăsa fără cuvinte. Le ajută faptul că nu sunt atât de cunoscute și puțini știu cât de frumoase sunt și câtă energie pozitivă îți pot oferi. Chiar dacă temperaturile au scăzut, pune câteva haine groase pe tine și hai să explorezi România la pas, scrie Primulsite.ro.
Viscri, județul Brașov
Viscri este un sat de lângă Brașov, care te va surprinde ori de câte ori vei merge să-l vizitezi. Locul, oamenii, cultura, tradițiile, dorința pentru frumos, toate acestea dau contur peisajului de poveste. Deși vei reuși cu greu să-ți ascunzi mirarea, acest loc superb există. Nu, nu este locul descris într-o poveste din cărți.
E vacanța ta. Prințul Charles s-a îndrăgostit iremediabil de acest loc și pe bună dreptate. Acest sat transilvănean și-a păstrat autenticitatea de-a lungul timpului, dar totul s-a realizat cu ajutorul oamenilor. Aceștia au promis din generație în generație că vor păstra identitatea, nu vor aduce modificări mediului, caselor sau drumurilor.
Cel mai frumos este să ajungi în Viscri, să te cazezi în casele oamenilor locului, să le guști preparatele și să stai la povești cu ei. O astfel de experiență merită trăită măcar o dată în viață.
Transfăgărășan
Transfăgărășanul este un drum de poveste, despre care vorbește o lume întreagă. Pe acest traseu au avut loc o mulțime de filmări pentru emisiuni celebre de mașini de peste hotare. Ce să mai, este idealul oricărui șofer. Este un drum asupra căruia omul a intervenit, dar care și-a păstrat din sălbăticie. Peisajele și serpentinele te vor ține cu sufletul la gură. Dacă vrei să te relaxezi, dar să-ți și testezi abilitățile de șofer, atunci aceasta este destinația ideală. Este un loc care intră sigur pe lista pentru minivacanțe la munte.
Cetatea medievală Saschiz
Cetatea este foarte aproape de Sighișoara și de Viscri. Numele său provine de la denumirea din vechime, dar care acum a devenit un loc de poveste și s-a transformat într-o localitate turistică, care a reușit să atragă de-a lungul anilor o mulțime de turiști.
Cetatea se află la 2 km de localitatea cu același nume. În incintă vei găsi o fântână de 65 de metri adâncime. Despre ea se spune că pe fund comunică cu un tunel care duce până în mijlocul comunei.
Soveja
Este o localitate situată în inima Carpaților de Curbură, mai exact în Munții Vrancei. Are un peisaj de poveste datorită gradului mare de împădurire, care te va vrăji din primele secunde. Aerul curat de aici atrage an de an o mulțime de sportivi care vin să se antreneze în stațiunea cu cel mai ozonat aer din Europa.
Lacul Ochiul Beului
Lacul Ochiul Beului se află în munții Aninei și face parte din Parcului Național Cheile Nerei Beușnița. Traseul anevoios până la lac îi face pe turiști de cele mai multe ori să renunțe să-l viziteze. Dacă vei avea însă ocazia să ajungi acolo, claritatea și culoarea apei te vor impresiona.
Acest lac este un monument al naturii și este alimentat de un izvor carstic subteran. Forma lacului este asemănătoare cu cea a unui crater. Apa este atât de curată încât peștii care înoată în el pot fi admirați în toată splendoarea lor. Acest lac nu îngheață niciodată, iar temperatura apei rămâne constantă pe toată durata anului, aceasta având mereu între 4 și 8 grade Celsius.
Legenda spune că în noaptea de Sânziene, în jurul lacului se strâng ielele, care sunt foarte frumoase și care îi vrăjesc pe bărbați prin farmecul lor.
Dacă nu ești pregătită să pleci departe, îți recomandăm câteva locuri de vizitat toamna în București.