Reclamă

Cum alegi ochelarii de soare. Ghid complet

Dacă nu știi cum alegi ochelarii de soare potriviți pentru tine, fă-ți timp pentru a afla cât mai multe informații. Este foarte important să fii la curent cu acest subiect pentru că acum nu mai este vorba doar despre un moft legat de modă. Niște ochelari de soare potriviți te vor ajuta să arăți bine și chiar vor avea grijă de sănătatea ochilor tăi.

Publicat: 7 iunie 2021, 7:47

Există câteva aspecte cheie atunci când îți alegi perechea preferată de ochelari. Pe lângă aspect, mai trebuie să te asiguri și de alte câteva detalii în cazul acestui accesoriu. Printre cele mai importante trăsături ale unei perechi de ochelari de soare se numără protecția față de razele ultraviolete.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ele sunt nocive pentru ochi și pot duce la afecțiuni ale ochilor destul grave. Calitatea lentilei este un alt detaliu la care trebuie să fii atentă. Ai nevoie de o imagine clară, nedistorsionată atunci când porți ochelarii.

Cum să-ți alegi ochelarii de soare

Așa cum este firesc, atunci când alegi acest accesoriu, te uiți în primul rând la cum arată și la cât de mult se potrivesc aspectului feței. Totuși, dacă tu ții la sănătatea ochilor, atunci trebuie să acorzi un plus de atenție și altor amănunte importante.

Dacă vei investi într-o pereche de ochelari de soare de calitate, vei putea să te bucuri de ei câțiva ani buni. Documentează-te foarte bine, caută pe îndelete înainte de a face cumpărături pe care să le regreți mai apoi.

O femeie în bluză verde, cu ochelari de soare negri, zâmbește
Dacă vei investi într-o pereche de ochelari de soare de calitate, vei putea să te bucuri de ei câțiva ani buni / Shutterstock
Reclamă

Verifică autenticitatea produsului

  • Marcajul CE. Un produs CE este în conformitate cu indicațiile Uniunii Europene privind siguranța și sănătatea consumatorului, dar și a mediului. Acest semn trebuie să fie afișat pe ramă la vedere, fără să fie acoperit de o folie adezivă.
  • Nota informativă. Aceasta, la rândul ei, cuprinde mai multe informații la care trebuie să ai acces. Cele mai importante sunt: numele și adresa producătorului, instrucțiunile de utilizare, de curățare și de întreținere și clasa optică a ochelarilor. În funcție de calitatea optică a lentilelor se cunosc două clase: unu și doi.
Reclamă

Tot în nota informativă mai trebuie să găsești detalii despre categoria de filtrului solar. În funcție de condițiile de luminozitate exterioară există cinci mari categorii:

  • Categoria 0 – 80-100% – care sunt potriviți pentru vreme cu nori.
  • Categoria 1 – 43-80% – pentru momentele când sunt nori cu puțin soare.
  • Categoria 2 – 18-43% – pentru momentele când soarele este moderat.
  • Categoria 3 – 8-18% – dacă soarele este puternic și pentru medii care au reflexii (apa, nisipul).
  • Categoria 4 – 3-8% – când soarele este puternic. Nu este recomandat să fie purtați la condus.

Tipul de filtru solar este un alt indiciu important din nota informativă despre cum alegi ochelarii de soare. Normal, fotocromatic, polarizant sau degrade sunt cele mai importante tipuri de filtre. Dacă vrei o pereche de ochelari care se să se închidă la soare și să se deschidă la umbră atunci poți alege filtrul solar fotocromatic. Filtrul polarizant este perfect pentru persoanele care au nevoie de cât mai multă vizibilitate. În cazul în care ești toată ziua la volan, te vor ajuta filtrele degrade.

O femeie la volanul unei mașini.
Filtrele solare în degrade te vor ajuta atunci când conduci / Shutterstock

Dacă ai înțeles cum alegi ochelarii de soare și ai găsit o pereche potrivită pentru tine, nu uita că este recomandat să porți zilnic acest accesoriu. Razele ultraviolete sunt periculoase inclusiv în sezonul rece, de aceea ochii au nevoie de o protecție în plus atunci.

Alege culoarea lentilei care te protejează

Atunci când cauți o pereche de ochelari de soare probabil te interesează și culoarea lentilei. Dacă ai anumite probleme de vedere, există câteva culori care te pot ajuta. Alege între gri, verde sau roz dacă ochii tăi au nevoie de mai multă odihnă. Dacă ești o fire activă și faci sport în aer liber, vei fi încântată de culoarea galbenă a lentilelor. Nuanța maro te va ajuta dacă ai probleme de miopie, iar culoarea albastră este potrivită pentru tine dacă nu vezi foarte bine obiectele de aproape.

O femeie cu ochelari de soare la ochi privește un ecran.
Lentilele maro te vor ajuta dacă ai probleme de miopie / Shutterstock

Cum alegi ochelarii de soare în funcție de forma feței

Forma feței este un aspect destul de important pentru majoritatea femeilor atunci când aleg ochelarii de soare, notează Brightside.me. Te vom ajuta cu câteva idei care cu siguranță îți vor răspunde la neclaritățile pe care le-ai avut până acum.

Dacă ai fața pătrată caută niște ochelari rotunzi sau ovali. Încearcă să eviți ramele pătrate și pe cele dreptunghiulare. Dacă fața ta are forma ovală, te poți considera o norocoasă. Ți se potrivesc aproape toate modelele de ochelari.
Caută ochelari cu lentile late în cazul în care ai față rotundă și în același timp ignoră ramele rotunde.

Prețul ochelarilor de soare este influențat de mai multi factori. Contează materialele, tipul lentilelor și desigur, brandul. Indiferent dacă alegi ochelari de soare ieftini sau ești gata să cumperi și ochelari de soare mai scumpi, trebuie să ai grijă să nu fie contrafacuți.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×