Reclamă

Cum îi poți răspunde unei persoane toxice. Mesaje care să te protejeze de conversațiile nedorite

Poate fi dificil să te descurci cu un prieten care a devenit toxic, mai ales dacă discuția are loc față în față. Persoanele toxice pot încerca să se certe cu tine chiar și în mediul online. Descoperă cum îi poți răspunde unei persoane toxice. Mesajele acestea te-ar putea ajuta să te protejezi în conversațiile pe care le ai.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 10 mai 2024, 8:44 / Actualizat: 10 mai 2024, 10:06

Să încerci să interpretezi intențiile unei persoane prin prisma mesajelor pe care le primești poate fi destul de dificil. Fie că este vorba de o prietenie care a devenit toxică sau de o mică dispută, uneori poți fi pusă în situația de a purta conversații nedorite în mediul online.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum îi poți răspunde unei persoane toxice

Nu este bine să răspunzi toxicității cu un mesaj la fel de răutăcios, spun specialiștii pentru Parade.com. Psihologii sunt de părere că există anumite fraze care te pot ajuta să închei cu succes o conversație care ar putea să fie toxică. În felul acesta nu va fi nevoie să porți conversațiile nedorite, iar interlocutorul tău nu va fi rănit de ceea ce-i spui. Mai jos găsești câteva mesaje scris pe care i le poți oferi unei persoane toxice care încearcă să-ți perturbe liniștea.

Poate putem să purtăm această conversație într-o perioadă mai bună.

Fiecare persoană are zile mai puțin bune, dar acest lucru nu este o scuză pentru a fi nepoliticos sau toxic.

În loc să încerci să calmezi persoana care îți scrie sau care încearcă să te implice în problemele sale, cel mai bine este să te detașezi de conversație și să ceri politicos să vorbiți altă dată.

Reclamă

Nu-mi doresc să întrețin această conversație

Să închei din prima o conversație care ar putea fi toxică este o opțiune la fel de bună. Dacă acea persoană îți este cu adevărat prietenă, atunci nu se va supăra că nu vrei să vorbești despre un subiect anume.

Fie că este vorba de un prieten sau de o persoană necunoscută, specialiștii spun că poți oricând să oprești o conversație. Nu ești nevoită să participi la discuții pe care nu ți le dorești, mai ales dacă știi cum urmează să se încheie.

Reclamă

Descoperă și cele 5 semne de gelozie într-o relație de prietenie. La ce să fii atentă data viitoare.

Care este motivul pentru care aduci această temă în discuție?

Uneori poți fi confuză cu privire la motivul pentru care un prieten alege să deschidă un subiect toxic. Dacă conversația are loc prin mesaje, atunci lucrurile pot fi cu atât mai neclare.

Poți oricând să trimiți un mesaj prin care să întrebi care este motivația subiectului ales pentru discuție. În felul acesta vei înțelege mai bine încotro se îndreaptă discuția.

Am nevoie de timp înainte de a răspunde

Uneori este nevoie de timp pentru a-ți putea da seama ce să-i răspunzi unei persoane toxice. Este un mod politicos prin care poți cere puțin spațiu.

De asemenea, îi oferă prietenului tău timp și spațiu să-și justifice mesajul care ar putea fi toxic. Nu trebuie să te simți vinovată pentru faptul că nu ai răspuns unui mesaj negativ.

Nu ai niciun drept să-mi vorbești așa

Este important să setezi bariere sănătoase în relațiile cu oamenii din jurul tău. Fără aceste bariere puternice, o relație poate să se transforme rapid în ceva toxic.

Este important să-i reamintești persoanei din viața ta că ai anumite reguli peste care nu se poate trece.

Nu vreau să fiu parte din această problemă

Poți oricând să refuzi să participi la o conversație toxică. De asemenea, nu ești obligată să consolezi o persoană care nu-ți poate înțelege limitele și barierele.

Dacă simți că nu trebuie să te implici în conversație, atunci nu o face. Specialiștii de la Huffpost sunt de părere că este important să-ți comunici sentimentele sincere în raport cu oamenii din jurul tău.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copil care ține un fluture în palme
Horoscop
Cea mai norocoasă zi din această vară pentru fiecare semn zodiacal. Află când te vei bucura de succes
Vara este aproape, iar lucrurile par mai frumoase pe măsură ce ne îndreptăm atenția către următoarele luni distracție. Dacă ai căutat momentul perfect pentru a face pauză în ceea ce privește responsabilitățile și pentru...
2
Victoria Silvstedt surprinsă într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
3
Gavin Rossdale și Xhoana X se sărută
Divertisment
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă cu fosta sa soție, Gwen Stefani
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă perfect cu fosta sa soție, Gwen Stefani. Paparazzi i-au surprins pe cei doi îndrăgostiți într-o vacanță...
4
Cuplu care face sport
Sănătate
Câte zile pe săptămână e recomandat să te antrenezi. Ce spun specialiștii despre exercițiile fizice
Pentru că sezonul de plajă se apropie cu pași rapizi, mulți oameni probabil se întreabă dacă pot recupera timpul pierdut făcând exerciții fizice în fiecare zi până la vacanța de vară. Răspunsul este mai...
5
Naomi Campbell într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației. Vedeta, în vârstă de 53 de ani,...
PARTENERI
×