Reclamă

Cum să aduci norocul în casa ta. Atrage sporul casei în 18 pași simpli

Noul an a venit și te întrebi cu siguranță ce poți face să atragi norocul de partea ta, începând chiar cu casa ta. Vrei să ai parte de mai mult noroc în anul care vine? Vrei ca șansa să îți surâdă mai mult? Poate fi mai simplu decât crezi dacă aplici aceste idei ingenioase prezentate de publicația Reader’ s Digest. Află din acest articol cum să aduci norocul în casa ta.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 2 ianuarie 2024, 7:53

Noțiunea de “noroc” implică forțe pe care nu le putem controla. Totuși, specialiștii sugerează că norocul poate fi chemat în viața ta prin câțiva pași strategici. La baza acestora se află Feng Shui, vechea artă chinezească a aranjării obiectelor care atrage armonia și echilibrul în viața ta. Așadar, poți folosi diverse obiecte purtătoare de noroc cu efect dovedit de milenii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să aduci norocul în casa ta

Iată în continuare câteva articole pe care să le adaugi pe lista ta de cumpărături dacă vrei să îi dai o șansă norocului în viața ta începând încă din primele zile ale anului, prezentate de Reader’ s Digest.

Un acvariu

Ce tip de noroc aduce: Prosperitate, abundanță, noroc și sănătate.

Potrivit filosofiei Feng shui, apa și peștii sunt lozul câștigător. “În cultura chineză, apa este asociată cu banii”, comentează Maureen Calamia, fondatoare a Luminous Spaces Feng Shui School și autoare a cărții Creating Luminous Spaces. Peștii țin apa în mișcare, ceea ce este un plus deoarece noi tindem să asociem mișcare apei cu vitalitatea. Ca să aduci norocul în casă, plasează acvariul acolo unde poate fi văzut când intri în casă și asigură-te că îl ții curat și bine îngrijit. Peștii fericiți și sănătoși îți vor aduce o viață fericită și sănătoasă.

Reclamă

O fântână

Ce tip de noroc aduce: Prosperitate, abundență și fluiditate.

Fântânile se așază de obicei la intrarea în casă, cu apa curgând egal în jurul gurii de scurgere sau îndreptată spre ușa de la intrare, explică Lisa Alban, specialist feng shui. Însă funcționează bine și fântânile de interior plasate pe măsuțe. De asemenea, poți atârna tablouri cu apă curgătoare, indiferent că e o fântână, oceanul sau un râu.

Reclamă

Clopoței de vânt

Ce tip de noroc aduc: Armonia cu lumea naturală, abundență, schimbare pozitivă și creștere personală.

Clopoțeii de vânt au în comun cu apa un element cheie, mișcarea. Ca și apa, “direcționează și mișcă energia”, pe măsură ce se lasă purtați de mișcările aerului, observă Calamia. Oportunitățile norocoase sunt mai probabil să se întâmple în contextul mișcării și energiei.

Pentru a maximiza acest potențial, atârnă clopoței silențioși fie în interiorul sau în exteriorul ușii de la intrare. Clopoțeii de vânt în schimb trebuie plasați afară pentru a dispersa energia negativă și a difuza sunetele negative ca traficul sau lucrările din apropiere.

Cristale

Ce tip de noroc aduc: Bogăție, abundență, protecție, vindecare, sănătate și echilibru.

Poți amplifica puterea cristalului atârnându-l de sticla de la fereastră. Ideal ar fi să le atârni de o sfoară roșie tăiată la o lungime multiplu de 9. Atât roșul cât și cifra 9 sunt considerated norocoase în cultura chineză, deci ai 3 semne de noroc lângă tine.

De asemenea, mai poți împrăștia cristale de cuarț în jurul casei pentru protecție și atragerea energiei pozitive. Cuarțul incolor este asociat cu proprietăți vindecătoare. Alte tipuri de cristale care aduc noroc în casă sunt ametistul, asociat cu protecția sau sănătatea, turcoazul asociat cu echilibrul, și cuarțul roz asociat cu dragostea și încrederea în relații.

Plante

Ce tip de noroc aduc: Echilibru, armonie, vitalitate, abundență și noroc general.

Ca și cristalele, plantele introduc elementele naturii în casă, ceea ce aduce noroc și alungă ghinionul. Plantele aduc mai multă pace, armonie și un sentiment al vitalității în casă. Bambusul este considerată planta care favorizează prosperitatea și abundența. Un efect similar îl au operele de artă care înfățișează păduri.

Ghinde

Ce tip de noroc aduc: Sănătate, putere, siguranță fizică și protecție.

Ghindele pot aduce un strop de magie în casa ta. Un bol plin cu ghinde va aduce abundență. De ce aduce noroc? Ghinda are potențialul de a crește într-un arbore de stejar magnific. Este considerat un talisman al norocului în multe țări precum China, Grecia, Marea Britanie și în Scandinavia. Un trifoi cu patru foi are un efect similar.

Cum să aduci norocul în casa ta: Figurina Pi Yao

Ce tip de noroc aduce: Sănătate, putere, siguranță fizică, protecție și belșug.

Creatura mitică originară din China sub numele de Pi Yao este pe jumătate dragon și pe jumătate câine. Alți specialiști susțin că e parțial cal și parțial unicorn. Pi Yao arată destul de înfricoșător. Totuși este privită ca un agent al bunătății magice.

Când este plasată cu gura către ușa de la intrare, se spune că respirația sa formidabilă va speria și alunga toți germenii răului care încearcă să intre în casă. Pi Yao mai este asociată uneori cu belșugul și relațiile de calitate.

Figurina pisicii care aduce noroc

Ce tip de noroc aduce: Abundență, belșug și noroc.

Îți poate aduce noroc în casă în special la bani. Deși se crede că e de origine chineză, această pisică este japoneză. Mai mult, maneki-neko, cum e cunoscută în Japonia, nu flutură din lăbuță de fapt, ci îți face un semn. Cunoscută și ca pisica ce atrage banii și pisica fericirii, maneki-neko datează din perioada istorică Edo (1603–1867). Plaseaz-o în colțul de sud al livingului, considerat colțul belșugului.

O tăblie de pat solidă

Ce tip de noroc aduce: Securitate, confort emoțional și fizic și stabilitate.

Potrivit designerului de interior și consultantului feng shui Anna Cowan, fiecare obiect pe care îi ai în casă reprezintă o formă de energie, dar modul în care fiecare obiect rezonează cu tine și familia ta poate fi foarte personal. Potrivit lui Cowan, e bine să ai un pat care are o tăblie solidă și robustă.

Plasând patul în fața unui perete solid este optim, căci oferă un suport solid atât fizic cât și metaforic, iar o tăblie solidă întărește această predispoziție. Prin tăblie solidă, Cowan se referă la faptul că ar trebui să vezi lumina trecând prin el. Cu alte cuvinte, fierul forjat s-ar putea să nu-ți aducă același noroc ca lâna sau țesătura. De asemenea, când îți decorezi dormitorul, ar fi bine să iei în calcul culoarea care îți aduce putere din zodiac, căci te poate stimula.

O suprafață reflectorizantă deasupra cuptorului

Ce tip de noroc aduce: Belșug și prosperitate.

În cultura chinezească, cuptorul nu reprezintă doar gătitul, ci și abilitatea de a face bani. Așadar, ca și banii, cuptorul ar trebui păstrat curat și fără obiecte inutile. Pentru a-ți crește la maxim potențialul de a face bani, Cowan recomandă instalarea unei suprafețe cu oglindă deasupra cuptorului astfel încât arzătoarele să poată fi văzute în reflexie. Vederile multiple ale arzătoarelor echivalează cu multiple varietăți de a face bani. Dcă ți se par scumpe suprafețele cu oglindă, poți folosi o pictură metalică sau un mozaic.

Cum să aduci norocul în casa ta: Calul Dala

Ce tip de noroc aduce: Noroc, forță și demnitate.

Încă de pe vremea vikingilor, calul a fost considerat atât sfânt, cât și de bun augur. Însă începând cu secolul 19, artizanii din provincia suedeză Dalarna au început să vândă cai ca talismane aducătoare de noroc în casele de lemn sculptate manual, de unde au luat numele de cai. Dala a devenit cunoscut la nivel internațional la jumătatea secolului 19, când a reprezentat Suedia la Expoziția de la Paris.

Pictați manual, majoritatea cailor Dala sunt roșu-portocalii cu pete albastre, verzi, galbene și albe. Aceste figurine sunt considerate aducătoare de noroc dacă sunt pictate mai ales în albastru, negru, alb sau au culoarea naturală.

Figurina elefantului

Ce tip de noroc aduce: Forță tăcută, înțelepciune și belșug.

În Africa, elefantul este privit ca un simbol al puterii, forței și stabilității. În Asia, dar în special în Thailanda și India, elefantul reprezintă toate acestea plus înțelepciune. Într-adevăr, elefanții sunt asociați cu norocul și șansa în multe culturi. Se consideră că a avea o figurină elefant în casă atrage acele vibrații pozitive în beneficiul întregii case. Elefantul care atrage norocul trebuie să aibă trompa îndreptată în sus. Astfel puterea sa magică este bine direcționată. Ar trebui să plasezi figurina astfel încât să fie vizibilă sau chiar în fața ușii de la intrare.

Hamsa

Ce tip de noroc aduce: Protecție, fericire și armonie.

În special în Orientul Mijlociu, unul dintre cele mai mari simboluri aducătoare de noroc este hamsa. Având forma unei palme întoarse în jos, despre hamsa se crede că reprezintă mâna divinului, care la rândul său, simbolizează intervenția divină. Hamsa e purtată adesea ca amuletă în speranța că va aducea noroc purtătorului și că îl păzi de neșansă. Mulți oameni folosec imaginea în casele lor pentru a oferi protecție tuturor membrilor casei.

Poți avea Hamsa în casa ta fie ca sculptură sau artă bi-dimensională. Degetele care arată în jos se spune că atrag norocul, în vreme ce degetele în sus oferă protecție în fața ghinionului.

Potcoava de fier

Ce tip de noroc aduce: Prosperitate, fertilitate și protecție.

Un alt simbolu multicultural al norocului, potcoava este atârnată de obicei în fața ușii de la intrare. Forța sa magică este atribuită formei  de semilună, în care anticii din Caldeea (Orientul Mijlociu) până în Irlanda credeau că poate îngrozi spiritele malefice, făcându-le să fugă.

Ca și în cazul simbolului Hamsa, există dispute dacă potcoava trebuie plasată sus sau jos pentru a atrage norocul. Cei care optează pentru poziția ascendentă cred că partea închisă a potcoavei acționează ca un “rezervor” de noroc. Cei care cred în poziția descendentă cred că partea închisă ține ghinionul departe de posibilitatea de a intra în casă.

Un aranjament de fructe citrice

Ce tip de noroc aduce: Sănătate, belșug, abundență.

Portocale, grapefruit, lămâi și pomelo, iată câteva din fructele care în Anul Nou chinezesc sunt asociate cu norocul. Însă indiferent de perioada anului, un bol de citrice plasat în centrul bucătăriei sau livingului poate atrage abundența, sănătatea și belșugul. Mai ales dacă alegi 9 citrice (9 este un număr al norocului în feng shui). Pentru a-ți dubla șansele, experții în Feng shui recomandă așezarea bolului de fructe în fața unei oglinzi sau altei suprafațe reflexive.

O ușă de intrare de culoare roșie

Ce tip de noroc aduce: Prosperitate în toatele formele.

Experții în Feng shui consideră că ușa de la intrare este locul principal unde energia – și  pozitivă și negativă – intră de afară în casă. În cultura chinezească, roșul este considerat o culoare norocoasă. Ca urmare, o ușă de la intrare de culoare roșie îți poate atrage energia bună în casă.

Dacă îți surâde ideea, însă ți se pare nepractică vopsirea ușii, poți recurge la o alternativă DIY. Taie o săgeată de 10 cm din hârtie roșie și așeaz-o pe podeaua ușii de la intrare, cu vârful săgeții spre zona de intrare. Așază un total de 9 monede pe săgeată (5 pe lungimea săgeții și două pe fiecare dintre laturile vârfului) și acoperă cu un covor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×