Reclamă

De ce te face fericită împodobirea mai devreme a bradului? Psihologii explică efectul magic

Împodobirea bradului este una din marile bucurii ale sărbătorilor de iarnă. Fericirea este o stare de spirit pe care ne-o putem cultiva. Oamenii care împodobesc bradul mai devreme înaintea Crăciunului sunt mai fericiți decât media, arată specialiștii. Află de ce te face fericită împodobirea mai devreme a bradului. Vezi care sunt explicațiile specialiștilor.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 22 decembrie 2023, 6:46

Sezonul sărbătorilor de iarnă și toate simbolurile care îl însoțesc provoacă emoții puternice și sentimente intense majorității oamenilor. Nostalgia copilăriei, dar și speranțele pentru viitor însoțesc tot acest întreg ritual al bradului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Unele persoane chiar au parte de o bucurie peste medie, iar împodobirea bradului capătă noi valențe pentru ele, notează Graziamagazine.

De ce te face fericită împodobirea mai devreme a bradului

Motivul se leagă în special de faptul că sezonul de iarnă poate descătușa emoții și dorințe pe care ne-am obișnuit să le reprimăm în restul anului. Crăciunul aduce cu sine amintirile din copilărie sau tinerețe, cele mai frumoase clipe alături de familie, zâmbete și îmbrățișări care ne rămân imprimate în suflet.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, percepția noastră asupra sărbătorilor inevitabil se schimbă. Stilul de viață ne separă adesea de a vedea numai latura pozitivă a vieții. De aceea Crăciunul ne face să ne regăsim copilul interior de altădată și să simțim nevoia să îl îmbrățișăm strâns.

Potrivit psihologului Steve McKeown, fondator al McKeown Clinic, decorarea casei mai devreme ne ajută să ne reconectăm cu copilul nostru interior. Este valabil mai ales în cazul celor care pot naviga mai bine prin propriile emoții. Se poate afirma că acei care împodobesc bradul mai devreme sunt mai fericiți decât restul.

Reclamă

Stresul vieții adulte este pus pe pauză

În viziunea lui McKeown, decorarea în avans a bradului ne ajută să se delimităm de stresul tipic al vieții adulte, cu toată cohorta sa de resposabilități și nevoi presante. Decorațiiile bradului au puterea de a ne multiplica entuziasmul și a ne face să ne simțim din nou copii.

Așadar, dacă încă nu ai pregătit decorațiunile, dar ai cumpărat bradul, e momentul să te apuci de treabă. Bucuria pe care o vei simți nu se compară cu nimic, susțin experții.

Reclamă

Ne simțim mai prietenoși și mai sociabili

Dacă ai vecini cu care ai relații amicale sau chiar legături mai strânse, este timpul să-ți decorezi ușa de la intrare.

Un studiu publicat în Journal of Environmental Psychology a arătat că decorațiunile de Crăciun din exterior ne ajută să ne simțim mai prietenoși și mai socianbili în ochii vecinilor.

De Crăciun, poți avea chiar surpriza de a lega noi prietenii pornind de la bradul tău frumos împodobit din fața casei sau de la ușa de la intrare.

Conectarea cu cei dragi

Pe de altă parte, explică psihoterapeuta Amy Morin, atmosfera de Crăciun și în special decorațiunile din casă creează o conexiune specială cu cei iubiți, dar și cu cei care nu mai sunt printre noi.

Atmosfera de Crăciun ne ajută să ne simțim mai apropiați și mai deschiși alături de membrii familiei cu care ne întâlnim rar și de a retrăi momentele frumoase petrecute împreună.

Amplifică starea psihologică de bine

Toate aceste emoții pozitive au ca efect prin cumulare o senzație intensă de fericire și de bunăstare emoțională.

De asemenea, este vizibil un sentiment de recunoștință pentru tot ceea ce ți-a oferit viața până acum. Dar și speranțele și proiectele legate de viitor sunt vizualizate mai bine în această perioadă magică. Deci șansele ca ele să devină realitate cresc pe măsură ce te concentrezi asupra legii atracției.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×