Reclamă

De ce te face fericită împodobirea mai devreme a bradului? Psihologii explică efectul magic

Împodobirea bradului este una din marile bucurii ale sărbătorilor de iarnă. Fericirea este o stare de spirit pe care ne-o putem cultiva. Oamenii care împodobesc bradul mai devreme înaintea Crăciunului sunt mai fericiți decât media, arată specialiștii. Află de ce te face fericită împodobirea mai devreme a bradului. Vezi care sunt explicațiile specialiștilor.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 22 decembrie 2023, 6:46

Sezonul sărbătorilor de iarnă și toate simbolurile care îl însoțesc provoacă emoții puternice și sentimente intense majorității oamenilor. Nostalgia copilăriei, dar și speranțele pentru viitor însoțesc tot acest întreg ritual al bradului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Unele persoane chiar au parte de o bucurie peste medie, iar împodobirea bradului capătă noi valențe pentru ele, notează Graziamagazine.

De ce te face fericită împodobirea mai devreme a bradului

Motivul se leagă în special de faptul că sezonul de iarnă poate descătușa emoții și dorințe pe care ne-am obișnuit să le reprimăm în restul anului. Crăciunul aduce cu sine amintirile din copilărie sau tinerețe, cele mai frumoase clipe alături de familie, zâmbete și îmbrățișări care ne rămân imprimate în suflet.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, percepția noastră asupra sărbătorilor inevitabil se schimbă. Stilul de viață ne separă adesea de a vedea numai latura pozitivă a vieții. De aceea Crăciunul ne face să ne regăsim copilul interior de altădată și să simțim nevoia să îl îmbrățișăm strâns.

Potrivit psihologului Steve McKeown, fondator al McKeown Clinic, decorarea casei mai devreme ne ajută să ne reconectăm cu copilul nostru interior. Este valabil mai ales în cazul celor care pot naviga mai bine prin propriile emoții. Se poate afirma că acei care împodobesc bradul mai devreme sunt mai fericiți decât restul.

Reclamă

Stresul vieții adulte este pus pe pauză

În viziunea lui McKeown, decorarea în avans a bradului ne ajută să se delimităm de stresul tipic al vieții adulte, cu toată cohorta sa de resposabilități și nevoi presante. Decorațiiile bradului au puterea de a ne multiplica entuziasmul și a ne face să ne simțim din nou copii.

Așadar, dacă încă nu ai pregătit decorațiunile, dar ai cumpărat bradul, e momentul să te apuci de treabă. Bucuria pe care o vei simți nu se compară cu nimic, susțin experții.

Reclamă

Ne simțim mai prietenoși și mai sociabili

Dacă ai vecini cu care ai relații amicale sau chiar legături mai strânse, este timpul să-ți decorezi ușa de la intrare.

Un studiu publicat în Journal of Environmental Psychology a arătat că decorațiunile de Crăciun din exterior ne ajută să ne simțim mai prietenoși și mai socianbili în ochii vecinilor.

De Crăciun, poți avea chiar surpriza de a lega noi prietenii pornind de la bradul tău frumos împodobit din fața casei sau de la ușa de la intrare.

Conectarea cu cei dragi

Pe de altă parte, explică psihoterapeuta Amy Morin, atmosfera de Crăciun și în special decorațiunile din casă creează o conexiune specială cu cei iubiți, dar și cu cei care nu mai sunt printre noi.

Atmosfera de Crăciun ne ajută să ne simțim mai apropiați și mai deschiși alături de membrii familiei cu care ne întâlnim rar și de a retrăi momentele frumoase petrecute împreună.

Amplifică starea psihologică de bine

Toate aceste emoții pozitive au ca efect prin cumulare o senzație intensă de fericire și de bunăstare emoțională.

De asemenea, este vizibil un sentiment de recunoștință pentru tot ceea ce ți-a oferit viața până acum. Dar și speranțele și proiectele legate de viitor sunt vizualizate mai bine în această perioadă magică. Deci șansele ca ele să devină realitate cresc pe măsură ce te concentrezi asupra legii atracției.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
3
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
4
O femeie fericită care mănâncă iaurt dimineața
Sănătate
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt în fiecare zi timp de o săptămână. Schimbările care se pot produce
Află ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic, timp de o săptămână. Iaurtul este un aliment extrem de versatil, pe care îl poți mânca în asociere cu multe alimente. De exemplu, dimineața,...
5
O femeie care stă la plajă sub umbrelă
Sănătate
Care sunt orele de plajă indicate. Sfaturi și recomandări pentru un bronz frumos și sănătos
Când vine vara, mulți oameni adoră să-și petreacă zilele bucurându-se de soare la plajă. Cu toate acestea, este important să știi că expunerea excesivă la soare poate fi dăunătoare. Află care sunt orele de...
PARTENERI
×