Reclamă

Cum să cureți cuptorul electric: sfaturi utile

Ești pasionată de gătit, iar cuptorul tău e cea mai bună dovadă a faptului că adori mâncarea bună, pregătită cu grijă și dragoste? Ei bine, plecând de la aceste premise, cu siguranță te întrebi destul de frecvent cum să cureți cuptorul electric de petele de grăsime și murdărie acumulate de-a lungul timpului?

Publicat: 11 decembrie 2021, 7:01

Friptură delicioasă cu garnitură de cartofi dulci copți sau preparate aromate cu sos din abundență sunt doar câteva dintre felurile de mâncare care "își pun amprena" în interiorul cuptorului tău electric. Curățarea lui necesită timp, iar tu nu dispui mereu de el sau poate chiar nu ai nicio idee cum ar trebui să demarezi acest proces laborios? Un lucru este cert: nu ești singura în această situație.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfaturi utile: cum să cureți cuptorul electric

După o vară în care ai optat pentru mâncăruri ușoare și salate, a venit momentul să te reapuci de gătit în casă, iar asta se vede. Cuptorul tău odată curat și întreținut, este acum plin de pete de grăsime și ulei.

Te întrebi probabil când este cazul să cureți cuptorul electric? Știi momentele acelea în care doar ce l-ai pornit și, când a ajuns la temperatura dorită, ai băgat tava cu pizza în cuptor, iar câteva minute mai târziu bucătăria ta miroase ca și cum preparatul tău deja s-a ars? Poți considera că acesta este un indiciu că a venit momentul să treci la treabă și să elimini problema din bucătăria ta.

Îți oferim câteva sfaturi utile, menite să ușureze procesul de curățare ale cuptorului. În primul rând, ai grijă de sănătatea mâinilor tale. Poartă o pereche de mănuși cât mai fixe pe tot parcursul procesului. Purtarea lor te va proteja de posibile neplăceri și iritații la nivelul mâinilor.

Apoi, trebuie să ai grijă și de bucătăria ta. Așa că, dacă ai posibilitatea, deschide larg geamurile și lasă aerul să circule. Pornește și hota, dacă ai una. Va ajuta la ventilarea spațiului în care se află cuptorul.

Reclamă

După ce vei termina de curățat cuptorul, cu siguranță vei dori să-l păstrezi curat cât mai mult timp. Hârtia de copt este un aliat de nadejde în bucătărie, scrie Apartmenttherapy.com. La finalul procesului de gătire, tăvile tale vor fi mai puțin murdare, dacă apelezi la acest truc simplu.

Cum prepari soluția pentru curățarea cuptorului electric

Abia acum am ajuns pentru sfaturile legate de modul în care poți să cureți cuptorul pas cu pas. Dacă ești o fire mai practică și vrei să termini curățenia imediat, poți apela cu încredere la diverse produse din comerț. Să ai totuși în vedere că interiorul cuptoarelor electrice este placat cu panouri din email catalitic. Acest material nu poate fi curățat cu produse chimice, deoarece acestea pot avea acțiune corozivă. Să știi că la fel de eficientă poate fi și o soluție făcută cu ingrediente pe care le ai la îndemână, în propria casă.

Reclamă

Dacă alegi varianta mixului pregătit de tine, menționăm că trebuie să te înarmezi și cu ceva răbdare. Pentru ca soluția de curățare pregătită să-și facă efectul pe deplin, are nevoie de aproape jumătate de zi să acționeze.

Pentru început, scoate toate tăvile și grilajele din cuptor. Separat curăță foarte bine tot ce ții de obicei în el: tigăi, tăvi sau grilaje. Poți folosi un detergent de vase și un burete obișnuit de vase.

Acum prepară „combinația minune” care te va ajuta să cureți cuptorul. Ai nevoie de jumătate de cană de bicarbonat de sodiu și trei trei linguri de apă. Amestecă cele două ingrediente într-un bol. Apoi, aplică compoziția pe toată suprafața cuptorului. Desigur, nu uita să eviți zonele de încălzire ale aparatului.

Lasă soluția să acționeze timp de douăsprezece ore, apoi șterge pasta din cuptor cu ajutorul unei lavete. La fel de bine, poți folosi un prosop de hârtie sau un burete. Și de această dată vei avea nevoie de o pereche potrivită de mănuși.

Verifică atent dacă e curat aparatul acum. Dacă mai e nevoie, aplică din nou soluția din bicarbonat de sodiu. La final, pentru a te asigura că ai înlăturat murdăria, poți folosi un pulverizator în care să pui niște oțet. Acesta cu siguranță va elimina și ultima pată încăpățânată din cuptorul tău electric.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copac plin cu bani
Horoscop
Zodii care pot face bani mulți după Paște. Vezi dacă te numeri printre norocoși
Chiar dacă nu ești unul dintre aceste patru semne zodiacale, mai ai șansa de a câștiga bani în plus în 2024. Vezi care e lista cu zodii care pot face bani mulți după Paște,...
2
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
3
Trei bucăți de friptură de miel cu vin și usturoi într-un bol
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
4
Julie Andrews într-un sacou alb în timp ce intră într-o mașină
Divertisment
Transformarea incredibilă prin care a trecut o actriță venerabilă de la Hollywood. Paparazzi au surprins-o pe stradă la 88 de ani
Aceasta este transformarea incredibilă prin care a trecut o actriță venerabilă de la Hollywood. Paparazzi au surprins-o pe vedeta în vârstă de 88 de ani. Actrița a ieșit la plimbare și s-a bucurat de...
5
Sofia Vergara și Joe Manganiello în timp ce pozează împreună la un eveniment
Divertisment
Adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o după cele mai recente dezvăluiri
S-a aflat adevăratul motiv pentru care Sofia Vergara nu a vrut un copil cu Joe Manganiello. Multe femei au criticat-o în mediul online după cele mai recente dezvăluiri. Totuși, au fost și persoane care...
PARTENERI
×