Reclamă

Cum să cureți rapid jaluzelele. Sfaturi de la specialiștii în curățenie

Specialiștii în curățenie îți vin în ajutor și te învață cum să cureți rapid jaluzelele. Aceștia îți oferă câteva trucuri utile pentru a-ți păstra casa mereu curată. Dacă și tu te confruțni cu probleme atunci când vine vorba de curățarea jaluzelelor, atunci acest articol este exact ceea ce ai nevoie.

Publicat: 2 martie 2023, 6:57
O femeie cu mănuși roz care curăță jaluzelele din casă
Specialiștii în curățenie îți vin în ajutor și te învață cum să cureți rapid jaluzelele. Aceștia îți oferă câteva trucuri utile / Profimedia Images

Multe persoane au renunțat la folosirea jaluzelelor și au trecut la perdele. Însă persoanele care au decis să opteze pentru jaluzele, știu cât de dificil poate fi să le păstrezi mereu curate. Praful se așează imediat pe ele, iar procesul de a le face din nou să strălucească este unul lung și anevoios.

Cum să cureți rapid jaluzelele

Cel mai bun mod pentru a-ți menține jaluzelele curate este să te asiguri că le cureți de praf la fiecare final de săptămână. Încearcă să nu lași foarte mult timp să treacă de la ultima lor curățare. Cea mai bună modalitate de a curăța jaluzelele în profunzime este să le dai jos și să le așezi pe o suprafață plană. Este mai ușor să le crei termic pe ambele părți.

Șinele acestora ar trebui curățate începând de sus în jos. Însă ce faci atunci când nu ai energie să dai jaluzelele jos? Există moduri prin care poți îndepărta praful de pe jaluzele în timp ce acestea sunt agățate, spun specialiștii.

Șterge praful cu ajutorul unei lavete din microfibră sau cu ajutorul unei mănuși speciale de praf. Aspirarea este, de asemenea, o metodă sigură de a menține jaluzelele de lemn curate.

Cum cureți jaluzelele cu ajutorul unei lavete din microfibră

Reclamă

Pentru a curăța jaluzele cu o lavetă de microfibră trebuie mai întâi să le lași deschise. Apoi trece laveta peste fiecare șină. Cuprinde-o cu grijă și îndepărtează murdăria de pe ele. Pentru jaluzele orizontale începe întotdeauna curățarea de sus în jos.

Șterge fiecare șină de la sâtnga la dreapta și folosește ulterior și un produs special pentru îndepărtarea prafului. Pentru jaluzele verticale este important să înfășori laveta de microfibră strâns pe ambele părți ale jaluzelei și să ștergi praful de sus în jos. Iată și câteva sfaturi pentru curățarea saltelei.

Pentru a îndepărta petele persistente și reziduurile lipicioase de pe jaluzelele de metal, vinil sau lemn artificial se recomandă să înmoi laveta de microfibră într-un vas cu apă caldă amestecată cu câteva picături de detergent lichid pentru vase.

Reclamă

Cum cureți jaluzelele rapid cu ajutorul aspiratorului

Jaluzelele robuste din lemn pot fi curățate cu ajutorul aspiratorului, spun specialiștii. Pentru început vei avea nevoie de un aspirator cu un furtun flexibil și cu o perie moale. Setează aparatul la treapta cea mai scăzută. Atașează accesoriul moale pentru perie și trece-l pe rând deasupra fiecărei jaluzele.

Dacă aspiratorul tău are o singură treaptă de aspirare, asigură-te mai întâi că forța acestuia nu este prea mare.

Dacă puterea acestuia este prea mare, praful s-ar putea să nu fie aspirat așa cum trebuie. Ține jaluzelele întinse și deplasează-te cu aspiratorul orizontal de la sâtnga la dreapta și de sus în jos. Este o metodă rapidă de a-ți curăța jaluzelele și de a le menține mereu lipsite de praf.  

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
2
O fotografie panoramă cu lacul Scropoasa, aflat la doar două ore de București
Timp liber
Ce să vizitezi în weekend lângă București. Locul care pare desprins din povești
Dacă te întrebi ce să vizitezi în weekend lângă București, atunci avem soluția perfectă pentru tine. La doar două ore de capitală se află un loc desprins parcă din povești. Este vorba despre un...
3
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
4
O linguriță cu unt, deasupra unei căni cu cafea
Sănătate
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×