Reclamă

Obiecte pe care să nu le depozitezi sub chiuveta din bucătărie. Sfaturi utile din partea experților

Experții atrag atenția asupra unor obiecte pe care să nu le depozitezi sub chiuveta din bucătărie. Multe dintre gospodine folosesc acest spațiu și devine un loc destul de aglomerat. Cu toate acestea, trebuie să fii atentă la ce anume depozitezi acolo, pentru a evita orice neplăcere.

Publicat: 27 februarie 2023, 6:57

Deși dulapul de sub chiuvetă oferă un spațiu valoros pentru diferite obiecte, nu este deloc o idee bună să-l organizezi în funcție de lucrurile pe care le folosești zi de zi. Ține de faptul că acolo se pot produce scurgeri sau chiar mucegai.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiecte pe care să nu le depozitezi sub chiuveta din bucătărie

Deși pare că dulapul de sub chiuvetă este un spațiu salvator, în anumite situații s-ar putea să te încurce lucrurile pe care le depozitezi în interior. Gândește-te numai la obiectele pe care vei fi nevoită să le scoți de acolo atunci când vrei să faci curățenie. Devine un spațiu din ce în ce mai aglomerat, mai ales din cauza țevilor.

De asemenea, este posibil să te confrunți și cu apariția calcarului în aceste spații din bucătărie. Uite care sunt cele mai simple metode prin care să scapi de calcarul din bucătărie.

Soluții inflamabile

Experții sunt de părere că orice soluție inflamabilă trebuie depozitată într-un spațiu mai sigur. Deși poate părea un loc convenabil pentru a ascunde lucruri, există anumite articole care nu ar trebui să fie depozitate acolo, cum ar fi orice este inflamabil sau periculos, cum ar fi produsele chimice sau materialele de curățenie.

Reclamă

Cu toate acestea, multe dintre noi nu ținem cont de aceste sfaturi. Un lucru de care trebuie să ții cont, totuși, chiuvetele pot avea uneori scurgeri, ceea ce poate distruge orice obiecte depozitate sub ele.

Ambalaje de plastic

Caserolele de platic pentru prânz sunt obiecte pe care să nu le depozitezi sub chiuveta din bucătărie. Spațiul este destul de umed, iar aceste produse pot avea de suferit pe termen lung. O idee mai potrivită ar fi ca acestea să fie depozitate într-un sertar uscat, departe de alte produse chimice sau detergenți.

Reclamă

Alimente

Alimentele proaspete precum cartofii sau ceapa nu trebuie depozitați sub chiuvetă, sub nicio formă. Acestea ar trebui așezate într-un loc răcoros și uscat, pentru a preveni mucegaiul.

Spre exemplu, cea mai bună opțiune de depozitare a acestor alimente este o cămară.

Accesorii de bucătărie

Printre obiecte pe care să nu le depozitezi sub chiuvetă fac parte tocătoarele, spatulele, oalele, tacâmurile sau tigăi. De regulă, experții recomandă ca în acel spațiu să fie depozitați sacii de gunoi sau pungile pentru cumpărături.

Electrocasnicele

Nici electrocasnicele nu ar trebui depozitate sub chiuvetă, din motive evidente. În orice moment, țevile se pot fisura, iar acest lucru înseamnă deteriorarea electronicelor. Orice aparat electronic sau chiar și cele care funcționează cu baterii trebuie ținute departe de zonele cu risc de scurgeri de apă sau de umiditate excesivă, scrie HomesandGardens.com.

Mâncarea pentru animale

Conform RealSimple.com, mâncarea animalelor de companie ar trebui depozitate într-un spațiu uscat și aerisit. Ține departe mâncarea animalului tău de companie de dulapul de sub chiuvetă. Umiditatea din acea zonă poate provoca apariția mucegaiului. În plus, dacă depozitezi produse de curățenie sub chiuvetă, substanțele chimice de la acestea ar putea contamina și mâncarea blănosului tău.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×