Reclamă

Obiecte pe care să nu le depozitezi sub chiuveta din bucătărie. Sfaturi utile din partea experților

Experții atrag atenția asupra unor obiecte pe care să nu le depozitezi sub chiuveta din bucătărie. Multe dintre gospodine folosesc acest spațiu și devine un loc destul de aglomerat. Cu toate acestea, trebuie să fii atentă la ce anume depozitezi acolo, pentru a evita orice neplăcere.

Publicat: 27 februarie 2023, 6:57
Un dulap de bucătărie, de culoare albă are ușa deschisă, văzându-se diferite țevi și obiecte depozitate sub chiuvetă
Deși pare că dulapul de sub chiuvetă este un spațiu salvator, în anumite situații s-ar putea să te încurce lucrurile pe care le depozitezi în interior / Shutterstock

Deși dulapul de sub chiuvetă oferă un spațiu valoros pentru diferite obiecte, nu este deloc o idee bună să-l organizezi în funcție de lucrurile pe care le folosești zi de zi. Ține de faptul că acolo se pot produce scurgeri sau chiar mucegai.

Obiecte pe care să nu le depozitezi sub chiuveta din bucătărie

Deși pare că dulapul de sub chiuvetă este un spațiu salvator, în anumite situații s-ar putea să te încurce lucrurile pe care le depozitezi în interior. Gândește-te numai la obiectele pe care vei fi nevoită să le scoți de acolo atunci când vrei să faci curățenie. Devine un spațiu din ce în ce mai aglomerat, mai ales din cauza țevilor.

De asemenea, este posibil să te confrunți și cu apariția calcarului în aceste spații din bucătărie. Uite care sunt cele mai simple metode prin care să scapi de calcarul din bucătărie.

Soluții inflamabile

Experții sunt de părere că orice soluție inflamabilă trebuie depozitată într-un spațiu mai sigur. Deși poate părea un loc convenabil pentru a ascunde lucruri, există anumite articole care nu ar trebui să fie depozitate acolo, cum ar fi orice este inflamabil sau periculos, cum ar fi produsele chimice sau materialele de curățenie.

Reclamă

Cu toate acestea, multe dintre noi nu ținem cont de aceste sfaturi. Un lucru de care trebuie să ții cont, totuși, chiuvetele pot avea uneori scurgeri, ceea ce poate distruge orice obiecte depozitate sub ele.

Ambalaje de plastic

Caserolele de platic pentru prânz sunt obiecte pe care să nu le depozitezi sub chiuveta din bucătărie. Spațiul este destul de umed, iar aceste produse pot avea de suferit pe termen lung. O idee mai potrivită ar fi ca acestea să fie depozitate într-un sertar uscat, departe de alte produse chimice sau detergenți.

Reclamă

Alimente

Alimentele proaspete precum cartofii sau ceapa nu trebuie depozitați sub chiuvetă, sub nicio formă. Acestea ar trebui așezate într-un loc răcoros și uscat, pentru a preveni mucegaiul.

Spre exemplu, cea mai bună opțiune de depozitare a acestor alimente este o cămară.

Accesorii de bucătărie

Printre obiecte pe care să nu le depozitezi sub chiuvetă fac parte tocătoarele, spatulele, oalele, tacâmurile sau tigăi. De regulă, experții recomandă ca în acel spațiu să fie depozitați sacii de gunoi sau pungile pentru cumpărături.

Electrocasnicele

Nici electrocasnicele nu ar trebui depozitate sub chiuvetă, din motive evidente. În orice moment, țevile se pot fisura, iar acest lucru înseamnă deteriorarea electronicelor. Orice aparat electronic sau chiar și cele care funcționează cu baterii trebuie ținute departe de zonele cu risc de scurgeri de apă sau de umiditate excesivă, scrie HomesandGardens.com.

Mâncarea pentru animale

Conform RealSimple.com, mâncarea animalelor de companie ar trebui depozitate într-un spațiu uscat și aerisit. Ține departe mâncarea animalului tău de companie de dulapul de sub chiuvetă. Umiditatea din acea zonă poate provoca apariția mucegaiului. În plus, dacă depozitezi produse de curățenie sub chiuvetă, substanțele chimice de la acestea ar putea contamina și mâncarea blănosului tău.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care are creierul în analiză cu o hologramă
Sănătate
Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. Ce să faci în cazul în care ai început să uiți lucruri
Ai mai jos o listă cu obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. În ultimii ani au fost făcute publice destul de multe lucruri pe care oamenii le pot face pentru a-și îmbunătăți și susține...
2
O fotografie panoramă cu lacul Scropoasa, aflat la doar două ore de București
Timp liber
Ce să vizitezi în weekend lângă București. Locul care pare desprins din povești
Dacă te întrebi ce să vizitezi în weekend lângă București, atunci avem soluția perfectă pentru tine. La doar două ore de capitală se află un loc desprins parcă din povești. Este vorba despre un...
3
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
4
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×