Reclamă

Cum să scapi de calcarul din bucătărie. Care este cea mai eficientă metodă de a-l elimina

În acest material îți oferim o metodă eficientă despre cum să scapi de calcarul din bucătărie. Calcarul se acumulează pe suprafețe din cauza carbonatului de calciu din apa dură. Are un aspect deranjant și este important să știi cum să îl îndepărtezi.

Publicat: 12 ianuarie 2023, 6:16

Calcarul poate să provoace apariția unor pete persistente și inestetice care deranjează aspectul ustensilelor și obiectelor de bucătărie. Curățarea acestor pete ar putea reprezenta o adevărată bătaie de cap pentru multe persoane.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să scapi de calcarul din bucătărie

Specialiștii îți recomandă cum să scapi de calcarul din bucătărie prin intermediul unor metode eficiente și simple. Calcarul se depune pe robinete, ceainic, gresie sau diferite ustensile. Din cauza calcarului se pot produce coroziuni sau blocaje, ori degradarea în timp a obiectelor respective. Calcarul se formează atunci când mineralele, în principal calciu, din apa dură se lipesc de suprafețe. Pentru a scăpa de calcarul din bucătărie sau baie nu ai nevoie de produse de curățare scumpe.

Pentru a scăpa de calcar, echipează-te cu mai multe lavete curate din microfibră și un recipient gol cu pompă, pentru a pulveriza pe suprafețe, scrie The Good Housekeeping. În cazul în care te confrunți cu probleme în a descoperi cea mai eficientă metodă de a scăpa de calcar, îți recomandăm:

Zeama de lămâie și oțet te vor ajuta să scapi de calcar

Sucul de lămâie și niște oțet te vor ajuta să scapi de calcarul din bucătărie. Așadar, vei economisi bani și vei avea rezultate eficiente. Sucul de lămâie în combinație cu oțetul pot descompune carbonatul de calciu din care este făcut calcarul. Datorită substanțelor acide, această metodă poate fi folosită cu încredere dacă te confrunți cu pete calcar pe anumite suprafețe din bucătărie, scrie Express.uk.

Reclamă

Fie că descoperi calcar pe ceainic sau pe espressor, folosește cu încredere zeama de lămâie. Poți umple ceainicul cu această soluție, formată din zeamă de lămâie și oțet și las-o să acționeze peste noapte. Oțetul alb își va face efectul, iar dimineața, calcarul se va clăti cu ușurință. De asemenea, este recomandat să speli bine ceainicul pentru a te asigura că elimini orice miros de oțet.

Aparatul de cafea poate conține pete de calcar, motiv pentru care este recomandat să folosești aceeași soluție. Adaugă soluția de oțet în compartimentul în care se pune apă și urmează instrucțiunile de curățare recomandate de producătorul electrocasnicului. Ulterior, umple recipientul cu apă plată sau de la filtru și reia ciclul de preparare al cafelei. Astfel vei curăța întreg sistemul aparatului de cafea.

Electrocasnicele precum mașinile de spălat rufe sau vase pot fi, de asemenea, curățate de calcar cu suc de lămâie și oțet. Pentru mașina de spălat, folosește o ceașcă mare de oțet alb sau suc de lămâie în loc de detergentul obișnuit și pune mașina goală la un ciclu normal de spălare.

Reclamă

De asmenea, acest amestec de suc de lămâie și oțet poate fi folosit cu încredere inclusiv sub formă de detergent ecologic. Acordă mai multă atenție inclusiv timpului de acțiune al substanței asupra obiectelor atinse de calcar.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
2
Femeie frumoasă, blondă, de peste 50 de ani, fotografie portret
Frumusețe
Tunsori de evitat dacă ai peste 50 de ani. Pot adăuga mulți ani pe chipul tău
Vremea frumoasă de afară te poate împinge pe drumul către un salon de înfrumusețare. Pe măsură ce vremea se încălzește, s-ar putea să vrei să te bucuri de o tunsoare complet nouă și nu...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
4
Lisa Rinna în timp ce ncearcă să se ascundă de fotografi
Divertisment
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta care s-a transformat complet în ultimii ani
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta din imagine spune că s-a transformat complet în ultimii ani. Chipul ei nu mai este același, dar este dispusă să-și repare greșelile. Lisa Rinna...
5
Ouă pe felii de pâine cu firișoare de ceapă
Sănătate
Ce trebuie să mănânci ca să slăbești la burtă. Alimente pentru un abdomen plat
Mulți oameni sunt în căutare de soluții pentru a obține un abdomen plat, mai ales acum că vremea s-a încălzit, iar hainele subțiri lasă la iveală orice acumulare de grăsime. Desigur, un abdomen plat...
PARTENERI
×