Pierderea în greutate pentru majoritatea oamenilor este un proces lung și obositor. Ai exerciții și dieta la îndemână, dar aceste două lucruri nu sunt ușor de aplicat pentru toată lumea.
Unii cred că nu fac suficient sau descoperă că fac prea mult. Cu toate acestea, nu văd rezultatele pe care le caută. Alții s-ar putea să nu știe exact cum să slăbească cu schimbări ale stilului de viață care funcționează pe termen lung. Ei bine, conform unui studiu, poți slăbi doar gândindu-te la asta.
Cum să slăbești doar gândindu-te la asta
Conform acestui studiu din 2018 realizat de Mind and Body Lab de la Universitatea Stanford, specialiștii sugerează că convingerile noastre despre cât de mult facem mișcare ar putea influența puternic sănătatea și pierderea în greutate.
Aparent, indiferent dacă convingerile noastre despre pierderea în greutate sunt sau nu corecte sau greșite, simpla schimbare a modului în care te gândești la exercițiu ar putea să te ajute să slăbeși mai ușor.
Alia Crum, șefa Mind & Body Lab de la Universitatea Stanford și colegii ei au efectuat pentru prima dată cercetări pe acest subiect, studiind 84 de femei, cameriste la mai multe hoteluri.
Ele au explicat că au simțit că au efectuat puțin sau deloc exerciții zilnice. Munca lor constă în a alerga zilnic prin hotel pentru a-și îndeplini sarcinile în fiecare zi.
După interviul lor inițial, cercetătorii le-au explicat câtorva dintre ele că, datorită muncii lor, ele îndeplineau sau depășeau deja recomandările pentru 30 de minute de exerciții zilnice. O lună mai târziu, când cercetătorii au revenit la ele cu acest subiect, deja ajunseseră să creadă că fac mai mult exerciții fizice ca niciodată.
Mai mult decât atât, conform datelor cercetătorilor, toate femeile au continuat să slăbească. Au eliminat grăsimile corporale și chiar au îregistrat o tensiune arterială mai scăzută. Acest lucru s-a întâmplat deși nu făceau de fapt mai multe exerciții decât înainte.
Aceasta înseamnă că da, gândirea contează.
Studiile care demonstrează că mentalitatea contează
Crum a decis apoi să efectueze un nou studiu cu alți specialiști și un coleg de știință Octavia Zahrt. Împreună cu informațiile din Sondajul Național de Sănătate și Sondajele Naționale de Sănătate și Nutriție, au cercetat 61.141 de participanți care au răspuns la întrebări despre dacă au simțit că fac mai multe sau mai puține exerciții decât oamenii de vârsta lor.
Mulți dintre participanți au purtat și accelerometre pentru a le urmări activitatea fizică zilnică. Crum și Zahrt și-au legat apoi mostrele de datele din Indexul Național al Decesului, iar rezultatele au fost uimitoare.
Într-un interviu, Crum a declarat că „persoanele care credeau că sunt mai puțin active decât alte persoane de vârsta lor aveau mai multe șanse de a muri, indiferent de starea de sănătate, indicele de masă corporală și așa mai departe”.
Practic, totul se întoarce la mentalitatea ta. Dacă te gândești negativ la sănătatea ta, ai mai multe șanse să te complaci în obiceiuri nesănătoase. Evident, acestea îți pot afecta viața. Dar dacă alegi să gândești pozitiv și să crezi în tine, poți să slăbești. Poți să trăiești o viață mai sănătoasă și mai fericită.