Reclamă

Beneficiile consumului fructelor oleaginoase. Care sunt explicațiile nutriționiștilor

Beneficiile consumului fructelor oleaginoase sunt nenumărate. Nutriționiștii recomandă să le integrezi în dieta ta pentru a susține sănătatea. Nucile au primit mereu o mare atenție din partea cercetătorilor. Sunt pline de nutrienți și se găsesc rapid, în orice magazin.

Publicat: 6 iunie 2023, 6:50
Un mix de nuci, alune, migdale, caju și fistic într-un bol de lemn de culoare maro
Dacă ai nevoie de mai mulți acizi grași Omega-3 în alimentație sau vrei să-ți îmbunătățești depozitele de vitamina E, alege migdalele sau nucile caju / Shutterstock

Nucile sunt bogate în grăsimi sănătoase pentru inimă, vitamine, minerale și antioxidanți. De asemenea, important de menționat este că nu toate categoriile conțin aceleași valori nutriționale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile consumului fructelor oleaginoase

În timp ce anumite tipuri au mai multe substanțe nutritive decât altele, poate te întrebi ce se întâmplă, de fapt, în corpul tău atunci când le consumi zilnic. Oleaginoasele sunt una dintre cele mai subestimate categorii de alimente, spun specialiștii.

Cu toate că sunt micuțe, au o putere incredibilă asupra sănătății organismului. Fiecare tip de nucă este plină de nutrienți esențiali pentru sănătate și are un profil nutrițional propriu.

Dacă ai nevoie de mai mulți acizi grași Omega-3 în alimentație sau vrei să-ți îmbunătățești depozitele de vitamina E, alege migdalele sau nucile caju. Acestea sunt o excelentă sursă de magneziu care contribuie la sănătatea creierului.

De asemenea, nucile, alunele, migdalele sau caju sunt utile și în bucătărie. Pot fi folosite în salate, supe, boluri cu iaurt, prăjituri sau ca simple gustări.

Reclamă

Contribuie la o stare de spirit mai bună

Beneficiile consumului zilnic de oleaginoase încep cu o stare de spirit mai bună. Studiile au demonstrat că aceste gustări nutritive te pot ține departe de stările de depresie ori anxieatate. O porție pe zi a fost asimilată cu îmbunătățire marcantă a simptomelor depresiei.

Există multe motive pentru care oleaginoasele pot îmbunătăți starea de spirit. Două dintre ele includ profilul de aminoacizi din compoziție. Sunt benefici pentru creier, iar acizii grași omega-3, sunt neuroprotectori.

Reclamă

Vor face mesele mai consistente

Un mix de nuci și alune într-un bol de iaurt vor încărca porția de nutrienți. Crocante și plăcute la gust, vor oferi senzația de sațietate pentru mai mult timp.

Cheia pentru o masă sățioasă este includerea fibrelor, grăsimilor și proteinelor.

Stabilește nivelul scăzut de zahăr din sânge

Glicemia este influențată de cantitatea de proteine, grăsimi, fibre și, bineînțeles, de carbohidrații prezenți în alimente. Mai precis, poți alege pentru o gustare plină de nutrienți să consumi un măr și câteva nuci, la alegere. Îți vei ține sub control glicemia și te vei bucura de un mix incredibil de gustos și sățios, scrie publicația EatingWell.com.

Te ajută să slăbești

Beneficiile consumului zilnic de oleaginoase continuă cu un suport nesperat în procesul de slăbire. Unele studii sugerează că consumul de fructe cu coajă lemnoasă, cum ar fi nucile și alunele, nu duce la obezitate.

Un alt studiu a descoperit că cei care includ cel puțin 28 de grame de nuci pe zi au avut o creștere în greutate nesemnificativă. În plus, au observat și un risc mai scăzut de supraponderabilitate și obezitate decât cei care nu le-au inclus în dieta lor.

Previn cancerul de colon

Fructele oleaginoase au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii care pot ajuta la prevenirea formării tumorilor. O analiză din 2021 din International Journal of Food Sciences and Nutrition a constatat că un consum zilnic de nuci a fost asociat cu un risc mai mic de cancer de colon, potrivit EatThis.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×