Nucile sunt bogate în grăsimi sănătoase pentru inimă, vitamine, minerale și antioxidanți. De asemenea, important de menționat este că nu toate categoriile conțin aceleași valori nutriționale.
Beneficiile consumului fructelor oleaginoase
În timp ce anumite tipuri au mai multe substanțe nutritive decât altele, poate te întrebi ce se întâmplă, de fapt, în corpul tău atunci când le consumi zilnic. Oleaginoasele sunt una dintre cele mai subestimate categorii de alimente, spun specialiștii.
Cu toate că sunt micuțe, au o putere incredibilă asupra sănătății organismului. Fiecare tip de nucă este plină de nutrienți esențiali pentru sănătate și are un profil nutrițional propriu.
Dacă ai nevoie de mai mulți acizi grași Omega-3 în alimentație sau vrei să-ți îmbunătățești depozitele de vitamina E, alege migdalele sau nucile caju. Acestea sunt o excelentă sursă de magneziu care contribuie la sănătatea creierului.
De asemenea, nucile, alunele, migdalele sau caju sunt utile și în bucătărie. Pot fi folosite în salate, supe, boluri cu iaurt, prăjituri sau ca simple gustări.
Contribuie la o stare de spirit mai bună
Beneficiile consumului zilnic de oleaginoase încep cu o stare de spirit mai bună. Studiile au demonstrat că aceste gustări nutritive te pot ține departe de stările de depresie ori anxieatate. O porție pe zi a fost asimilată cu îmbunătățire marcantă a simptomelor depresiei.
Există multe motive pentru care oleaginoasele pot îmbunătăți starea de spirit. Două dintre ele includ profilul de aminoacizi din compoziție. Sunt benefici pentru creier, iar acizii grași omega-3, sunt neuroprotectori.