Reclamă

Cum să slăbești în funcție de vârstă. Sfaturi utile

Înaintezi în vârstă și remarci cum acumulezi tot mai ușor în greutate, chiar dacă nu ți-ai schimbat prea mult obiceiurile alimentare. Efortul fizic pe care îl depui te ajută din punct de vedere al sănătății, însă nu și al aspectului fizic. Este un lucru obișnuit, de care multe femei se plâng. Nu putem însă să nu ne întrebăm, oare cum să slăbești în funcție de vârstă?

Publicat: 14 aprilie 2021, 13:49

Există o serie de motive pentru care acumulezi kilograme pe măsură ce schimbi prefixul. Acest lucru se petrece din cauza faptului că odată cu vârsta pierzi din țesutul muscular. Ia în considerare însă că există și moduri de veni în întâmpinarea acestei probleme și de a prelua controlul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să slăbești în funcție de vârstă

După ce ai atins 30 de ani încep să apară durerile inexplicabile, părul gri și te simți de parcă te transformi în mama ta. Colăceii din jurul taliei nu par să plece undeva, nici măcar atunci când reduci grăsimile.

Metabolismul tău încetinește și cu cât ai mai puțini mușchi cu atât arzi mai puține calorii. Scopul tău nu trebuie să fie să intri din nou în blugii din liceu, ci să te hrănești sănătos, direct proporțional cu efortul depus pe parcursul zilei.

Sfaturi utile vârstei de 30 de ani

Echilibrează-ți farfuria. Concentrează-te pe consumarea unor alimente variate. „Singurele modificări în alimentația ta care pot duce la pierderea în greutate, pe termen lung, sunt cele cu care poți trăi în timp”, susține Sarah Wing, fost președinte al Academiei de Nutriție din Vermont.

Reclamă

Folosește-ți timpul cu înțelepciune. Oamenii ocupați care au o familie pot folosi timpul dedicat meselor pentru a petrece timp cu membrii familiei lor, și pentru a organiza o masă echilibrată pentru toți aceștia. Astfel, nu trebuie să pierzi timp pentru a găti ceva separat pentru cei mici, ci te vei concentra pe crearea unui model sănătos de alimentație.

Organizare. Gândește totul de dinainte. Cumpără ingrediente din care poți încropi ușor o masă sănătoasă. Plănuiește mesele tale și ale familiei pentru a nu pierde timp cu asta în fiecare zi.

Sfaturi utile vârstei de 40 de ani

Reclamă

La această vârstă femeile experimentează o scădere a estrogenului, ceea ce favorizează acumularea kilogramele, în jurul taliei. Potrivit unui studiu, citat de Prevention.com, nivelul scăzut de estrogen este asociat creșterii în greutate, ceea ce mărește riscul diabetului de tip II și bolilor de inimă.

Tiroida ar putea și ea să îți saboteze planurile de slăbire. Tiroxina (T4) este un hormon care guvernează glanda tiroidă. Nivelul scăzut ale acestuia poate indica hipotiroidism, diagnosticat adeseori la femeile în vârstă de 40 de ani. Cum să slăbești în funcție de vârstă?

Hormonii. Cere-i medicului să îți testeze nivelul hormonal pentru a te asigura că nu suferi de eventuale dezechilibre.

Evită extremele. Cu siguranță nu ai luat în greutate doar în ultimele săptămâni, a fost un proces ce a durat câțiva ani. Nu încerca atunci nici să pierzi în greutate rapid, pentru că vei acumula kilogramele la fel de ușor cum le-ai pierdut.

Nu te grăbi când ești la masă. Dacă mănânci prea repede și nici nu ai timp să mesteci, e timpul să ai o altă abordare. Acordă mai multă atenție gusturilor, mirosurior, mănâncă fără să fii distrasă. Vei fi astfel mai satisfăcută, ceea ce ar putea duce chiar la consumul mai puținor calorii.

Sfaturi utile vârstei de 50 de ani

Aceasta este vârsta la care apar probleme fizice de lungă durată. Afecțiunile cronice, precum diabetul, poate interfera cu pierderea în greutate. În vreme ce medicamentele destinate hipertensiunii arteriale duc adeseori la creșterea în greutate. Cum să slăbești în funcție de vârstă? Adoptarea unor obiceiuri mai sănătoase de la o vârstă mai tânără te poate ajuta să reduci riscul de a dezvolta o afecțiune cronică, dar și să gestionezi mai bine una deja existentă.

 „ Excesul de kilograme acumulate la 40 de ani, în combinație cu un stil de viață sedentar și stresul, ar putea duce la un atac de cord sau un accident vascular cerebral”

– Jamie Gold, antrenor de wellness certificat și autorul cărții Wellness by Design

Mergi la medic. Dacă ai o afecțiune cronică, consultă medicul în privința dietei și eforturilor tale de a-ți menține greutatea. Întreabă dacă vreunul dintre suplimentele sau medicamentele recomandate te pot împiedica în pierderea în greutate.

Încearcă ceva nou. Alege să faci o plimbare într-un parc care nu se află în apropierea casei tale. Mergi cu nepoțica ta la înot. Cu cât te scufunzi într-o rutină cu atât ești mai puțin motivată să fii activă.

Cheamă-ți și prietenele. Un grup de suport te poate ajuta să te mobilizezi. Vă veți susține una pe cealaltă să aveți un stil de viață mai sănătos, să faceți mai multă mișcare și poate să și să vă comunicați problemele.

Cercetătorii recomandă, de asemenea, să fii atentă la 3 lucruri dacă vrei să slăbești.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
O femeie fericită care mănâncă iaurt dimineața
Sănătate
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt în fiecare zi timp de o săptămână. Schimbările care se pot produce
Află ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic, timp de o săptămână. Iaurtul este un aliment extrem de versatil, pe care îl poți mânca în asociere cu multe alimente. De exemplu, dimineața,...
5
Un cuplu de îndrăgostiți care stau unul în brațele celuilalt și se privesc în ochi la apus
Horoscop
4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Nativii care iubesc cu sinceritate
Astrologii spun că există 4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Acești nativi iubesc cu sinceritate și nu își pun niciodată sentimentele pentru partener la îndoială. Ei sunt nativii care te vor face să...
PARTENERI
×