Reclamă

Cum se îngrijește corect sansevieria, una dintre cele mai iubite plante de interior

Iubită pentru frunzișul său impresionant și frumusețea ei simplă, sansevieria se numără printre cele mai populare plante ornamentale, fiind o alegere clasică în multe locuințe. Cunoscută și ca limba soacrei sau planta șarpe sau, această plantă are frunze suple, suculente, sansevieria are un model de frunziș care amintește de pielea șarpelui. Află de la experți cum se îngrijește corect sansevieria, pentru a pune în valoare casa ta.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 1 aprilie 2024, 6:41

Dacă ești în căutarea unei plante de interior nepretențioase, care îți poate însufleți locuința dându-i o notă de prospețime elegantă, sansevieria poate fi alegerea ideală pentru tine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum se îngrijește corect sansevieria

Originară din climatul tropical al Africii de vest, această plantă are frunze lanceolate, care pot atinge în medie doi metri. Însă există și varietăți mai mici, cum ar fi Dracaena trifasciata.

Sansevieria are un aspect unic, care poate da o nuanță îndrăzneață unui interior. În același timp, se numără printre plantele ornamentale ușor de îngrijit, căci nu implică o atenție deosebită. Dacă îi asiguri nevoile esențiale, va crește frumos și se va menține ani de zile. Iată câteva trucuri de la experți cu ajutorul cărora sansevieria îți va împodobi casa mult timp.

De câtă lumină are nevoie această plantă

Unul dintre atuurile care o înscriu printre cele mai căutate plante de apartament este faptul că poate tolera lumina mai scăzută.

Reclamă

Aceste plante vor supraviețui chiar și în medii cu puțină lumină timp de mai mulți ani, explică designerul floral Jeannie Psomas din San Francisco (California) pentru Homesandgardens. Însă ideal ar fi să fie așezate într-un loc care le oferă o lumină solară discretă, completează aceasta.

Deși cresc bine într-o lumină strălucitoare, naturală, o poți plasa în siguranță inclusiv în locuri mai umbroase.

Totuși, este o idee bună să eviți prea mult întuneric deoarece i-ar putea provoca căderea frunzelor. Mai mult, noii lăstari nu vor apărea prea curând.

Reclamă

Cât de des trebuie udată

Una dintre cele mai mari greșeli care duce la ofilirea plantei șarpe este udarea excesivă. Ea reține foarte bine apa, așadar nu trebuie să îți bați capul pentru a o uda frecvent.

Sansevieria preferă ca solul să se usuce aproape complet între udări. Poate tolera o udare ușoară la câteva săptămâni, explică designerul floral Diane Kuthy. Când vrei să verifici dacă are nevoie de apă, introdu degetul arătător la câțiva centimetri în solul ei.

Dacă pământul e încă umed, nu are nevoie de apă. Însă dacă acesta pare uscat, planta trebuie udată, completează experta pentru sursa citată.

Este foarte potrivită și în baie, iubind umezeala

Fiind iubitoare de umezeală, sansevieria este una dintre plantele cele mai potrivite pentru baie, arată Housebeautiful. Frunzele ei elongate ajută la filtrarea toxinelor din aer. Datorită aburilor rezultați în urma dușurilor lungi, fierbinți, se adaptează foarte bine în baie, neavând nevoie de o udare frecventă.

I se potrivesc mai ales băile de mici dimensiuni. Aici este o alegere excelentă, căci pe măsură ce frunzele ei cresc, se întind pe verticală, menținându-se în același spațiu orizontal.

Nu uita însă să îi ștergi regulat frunzele de praf, căci astfel va absorbi mai bine lumina și umezeala din baie. De reținut că sansevieria se numără printre plantele care purifică aerul din locuință, încă unul din atuurile care o plasează în topul preferințelor pentru plantele ornamentale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×