Dacă îți place să coci sau să gătești, sunt șanse mari să fii întâlnit rețete care necesită unt topit în locul untului obișnuit. Dar ce înseamnă și cum poți face asta? Rumenirea untului dă unei rețete o aromă plăcută de nucă prăjită, pe care nu o poți obține cu untul obișnuit. Poți folosi untul brun în orice fel de fel de mâncare, dar este deosebit de popular în rețetele de preparate cu paste, sosuri și produse de patiserie.
Cum se topește corect untul
Când pui untul într-o tigaie și dai drumul la căldură, substanțele solide din unt încep să se separe de grăsime și să cadă pe fund, potrivit Kitchn. Aceste substanțe solide din lapte încep apoi să se gătească și capătă o culoare maro și gata. Ai obținut un unt rumenit, delicios.
Singura problemă cu care oamenii tind să se confrunte este faptul că este atât de ușor să arzi untul când încerci să-l rumenești ușor.
Deși, teoretic, rumenirea untului este o tehnică simplă și rapidă de gătit, poate fi, de asemenea, mai ușor de spus decât de făcut. O atingere imperfectă poate duce la o tigaie cu unt ars.
Pentru a te ajuta să eviți această soartă, Tiffany Swan, fondatorul platformei culinare multifuncționale Salt & Sage, bucătar și om de știință alimentar, a oferit câteva sfaturi. Swan, care are peste 25 de ani în bucătării profesionale, a împărtășit câteva dintre sfaturile sale de top despre cum să topești untul corect. Iată sfatul ei despre cum să obții un unt rumenit și aromat, fără a-l arde.
Utilizează o cratiță din oțel inoxidabil
Pentru a începe cu dreptul, începe prin a alege o tigaie din oțel inoxidabil.
„Folosirea oțelului inoxidabil îți permite să vezi culoarea în partea de jos a tigăii, în timp ce antiaderentul ascunde rumenirea”, spune Swan. „Părțile laterale ale cratiței permit, de asemenea, bulelor să se formeze”.