Reclamă

Cuvântul magic care îți poate salva căsnicia. Când și cum să îl rostești

Soluțiile vin din detalii chiar și în cazul unei căsnicii în pericol. A salva o căsnicie care părea perfectă, dar care acum e în sincopă cere efort din partea ambilor parteneri. Multe cupluri se distanțează în timp din cauza lipsei comunicării, iar tăcerea ambilor parteneri se acutizează. Descoperă care e cuvântul magic care îți poate salva căsnicia și de ce e important să reevaluezi prioritățile.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 4 aprilie 2024, 8:30

Potrivit specialiștilor, un cuvânt atât de simplu cum e "Nu" poate face diferența când vine vorba de eforturile de a-ți salva căsnicia sau relația. Așa cum se știe, esența unui refuz vine din teama de a nu fi judecat și neacceptat. Te refugiezi în ambiția de a salva aparențele, însă fiind prea conciliantă nu faci altceva decât să pui presiune pe tine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deși îți dorești cu adevărat un mariaj fericit, nu poți să oferi tot timpul și atenția ta pentru a-l salva dacă faci un efort în neconcordanță cu prioritățile tale, notează YourTango.

Cuvântul magic care îți poate salva căsnicia

Poate părea imposibil să fii mereu concentrată pe căsnicia ta. Te simți egoistă atunci când nu renunți la puținul tău timp pentru a-l sacrifica în numele căsniciei. Te simți vinovată și atunci când acorzi atenție altor motive care te bucură și nu au legătură cu partenerul de viață.

Totuși, avertizează psihologii, chiar dacă viața socială este importantă și ai nevoie constant de o confirmare a propriei imagine, prioritatea trebuie să o aibă partenerul, iar nu modul în care te percep ceilalți. Există un risc real pentru starea ta de fericire când spui „Da” din motive greșite decât atunci când spui „Nu” din motive corecte. Îți pui căsnicia în pericol atunci când te dedici unor activități fără prea mare importanță, care te fac să petreci tot mai mult timp (fizic sau energetic) departe de partener.

Orice „Da” spus în afara căsniciei este un „Nu” față de partener

Reclamă

Rezultatul este o scădere a satisfacției de cuplu, o creștere a tensiunii în interiorul acestuia, și poate chiar infidelitatea. Așadar, gândește-te de două ori de fiecare dată când spui „Da” unei alte persoane – indiferent de natura conexiunii – în afara căsniciei. De fapt, acestuia din urmă îi spui „Nu”.

Statisticile arată că multe divorțuri survin ca rezultat direct al neglijării partenerului prea mult timp. Lipsa de atenție în spațiul familiei înseamnă că pierzi legătura la propriu cu celălalt. Interesele partenerilor se dezvoltă în direcții opuse, iar acea chimie specială de altădată pare să se fi dus. Află care sunt semnele unei relații sănătoase de cuplu pentru a-ți putea evalua exact statutul căsniciei.

Cele 4 etape care îți pot salva căsnicia

Reclamă

Din fericire, există o soluție cât se poate de simplă pentru a-ți salva căsnicia. Ea include 4 etape pe care trebuie să le parcurgi cu abilitate și perseverență.

1. Învață arta discernământului

Asigură-te că dedici suficient timp și energie relației tale înainte de orice altceva. Gândește-te la ceea ce aduce fericire cuplului vostru și la ceea ce fură din prețiosul timp “doar pentru voi”.

2. Înțelege că un „Nu” este suficient

Nu suntem datori să le oferim altora o explicație. Simte-te confortabil dacă spui politicos un „Nu” și nimic altceva. 

3. Regăsește complicitatea cu partenerul

Așază-te alături de partenerul de viață și discutați ce e haotic în stilul vostru de viață. Consultați cu atenție calendarul și începeți să simplificați. Eliminați excesul care slăbește cuplul, precum și tot ceea ce nu vă e necesar. Spuneți “Da” lucrurilor care contează și “Nu” tuturor celor care vă fură din momentele voastre prețioase.

4. Înlocuiește graba cu relaxarea

Fiți din nou un cuplu. Stabiliți-vă o rutină pentru întâlnirile în oraș sau alte lucruri care altădată vă faceau plăcere. Opțiunile sunt nelimitate. Vei remarca că ești mult mai fericită făcând lucruri care contează pentru tine. Având mai mult timp pentru partener, stresul din interiorul casei se va reduce natural. 

Devin-o conștientă de valoarea timpului și a unui „Nu” spus la momentul potrivit unei terțe persoane. Cu cât îți vei recupera timpul, cu atât gândește-te mai bine să îl petreci cu sens. Fă ca timpul să conteze pentru voi spunând “Nu” vieții mereu pe fugă și “Da” momentelor de fericire alături de alesul tău. În plus, nu uita că există reguli făcute să fie încălcate în relațiile de cuplu, care pot aduce fericirea.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×