De ce e indicat să ții cont când prepari masa de Crăciun. Care sunt cele mai utile sfaturi

Sărbătorile se apropie cu pași repezi, iar pregătirea meniului pentru Ajun ar putea fi o sarcină dificilă. În cazul în care te confrunți cu lipsă de inspirație, află de ce e indicat să ții cont când prepari masa de Crăciun. Astfel, îi vei putea surprinde pe invitați și pe cei dragi cu un meniu deosebit.

Publicat: 13 decembrie 2022, 8:28
Sărbătorile se apropie cu pași repezi, iar pregătirea meniului pentru Ajun ar putea fi o sarcină dificilă / Shutterstock

Îți recomandăm ca anul acesta să încerci să faci lucrurile altfel. Să ieși puțin din zona de confort a bucătăriei tradiționale ar putea reprezenta un plus de creativitate. Desigur, pe lângă ceea ce îți propunem noi, încearcă să oferi felurilor de mâncare și o tușă personală.

De ce e indicat să ții cont când prepari masa de Crăciun

Pentru că timpul e scurt și deja te gândești la lista de cumpărături, îți spune de ce e indicat să ții cont când prepari masa de Crăciun. De la alimente, la detaliile care fac diferența, acestea îți vor fi utile pentru a obține un efect special pentru anul acesta. Diversitatea echilibrată este cheia. De aceea, am pregătit o listă de produse de care poți să profiți. Astfel, vei avea un meniu complex, diversificat și dedicat fiecăror dorințe.

Schimbă vedeta felului principal

În loc să prepari friptură de porc, încearcă să integrezi un tip de carne mai ușoară. Spre exemplu, o friptură din curcan ar putea fi o idee foarte bună, mai ales pentru cei mici. De asemenea, un curcan întreg este suficient pentru o masă mai mare de invitați.

Asezonat cu niște condimente speciale pentru friptura de curcan, poți apela și la un sos bun. Curcanul se poate servi cu o varietate de sosuri. Fie alb, din vin, smântână, roșii sau lămâie, sosul trebuie să fie unul care să pună în evidență carnea fragedă, nu să o acapareze.

Poți folosi cu încredere unt sărat sau ulei de măsline, dar și câțiva căței de usturoi pentru a frăgezi carnea și pentru a-i da un gust aparte. În plus, curcanul poate fi servit alături de o mulțime de piureuri din legume. Piureul de țelină, de morcovi, de mazăre sau legume combinate, acesta poate înlocui cu încredere clasicul piure de cartofi.

Surprinde-i pe invitați încă de la starter

Creativitatea poate ieși la iveală încă de la starter. Parte din lista de sugestii pentru meniul de la masa de Crăciun este un starter ieșit din comun. Pentru a-i oferi un aer elegant și impresionant, starterul ar putea fi un sufleu de brânză. Însă asta nu e destul, pentru a-i oferi o tușă spectaculoasă, adaugă niște caviar pe deasupra, sugerează The Guardian.

Ține cont și de invitații vegetarieni

Chiar dacă poate încă nu au confirmat că vor fi prezenți la masa de Crăciun, ar fi ideal să ai în vedere și feluri de mâncare pentru cei vegetarieni. Niște feluri de mâncare bazate pe frigărui de legume, năut și linte ar putea fi consumate și de ceilalți invitați. Poți folosi cartofi pentru a prepara niște chifteluțe prăjite. Începe prin a presăra peste aceste chifteluțe ierburi, usturoi zdrobit, sare și piper și bagă-le ori la cuptor (pentru varianta mai sănătoasă), ori în tigaia cu ulei încins. De asemenea, dintr-o conopidă întregă poți prepara nuggets vegetarieni, în crustă de pesmet. Aceștia pot fi serviți cu sos din pastă de năut și susan.

Plăcintă cu pește

Chiar dacă pare un fel de mâncare neobișnuit, plăcinta cu pește este o idee desăvârșită pentru persoanele care își doresc ceva mai ușor de digerat. Este foarte simplu de obținut și este pe lista noastră de sugestii de care să ții cont când prepari masa de Crăciun. Plăcinta de pește este, de obicei, preparată din fructe de mare într-un sos de smântână acoperit cu piure de cartofi mărar și lămâie, scrie Delish.

De semenea, nu uita de desert. Copiii îl vor adora și cu siguranță vei surprinde cu un ganache de ciocolată, făcut ca la carte.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari. Câte minute se țin în apă pe foc
Ouăle roșii nu vor lipsi de pe masa ta de Pește. Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari? Află și tu câte minute se țin în apă pe foc. Specialiștii în bucătărie...
5
Horoscop lunar
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Toată această perioadă vine cu schimbări uriașe pentru nativii din zodiac. Horoscopul lunii mai 2024 oferă promisiuni și noi direcții, atât în viața personală cât și profesională. Este important să nu ne îndepărtăm de...
PARTENERI