Timpul de preparare este extrem de scurt, însă necesită puțin timp de așteptare pentru răcire și procesare. Ceea ce este important pentru reușita unei creme perfecte, este alegerea ingredientelor de calitate. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea unei creme fine și delicate de ciocolată, pentru prăjituri și torturi.
Ganache de ciocolată – Ingrediente
- 400 gr ciocolată de calitate;
- 450 ml frișcă lichidă, îndulcită;
- 1 praf de sare;
- aromă la alegere: vanilie, rom, mentă, etc;
- 50 gr de unt, opțional.
Rețeta celei mai simple creme de ciocolată – Mod de preparare
Înainte de a te apuca de preparat crema de ciocolată trebuie să știi câteva amănunte despre ingrediente. Poți opta pentru alegerea unui tip de ciocolată amăruie cu masă de cacao între 55 – 75%. Este mde calitate, însă va fi necesară adăugarea unei mici cantități de zahăr.
Alege frișca lichidă de calitate cu un procent de peste 30% grăsime. Vei obține o cremă de ciocolată cu o textură fină și delicată. În funcție de procentul de cacao din ciocolată vei obține și culoarea cremei, iar untul adăugat îi va conferi textură cremoasă și lucioasă.
Cum prepari crema ganache de ciocolată
Pune frișca lichidă într-un vas cu pereți dubli, la foc de intensitate mică spre medie. Pereții dubli ai vasului sunt importanți pentru o fierbere mai lentă a cremelor. În acest mod, cremele nu se ard și nici nu se lipesc de pereții vaselor.
Lasă frișca lichidă să se încălzească, dar urmărește să nu atingă punctul de fierbere pentru a nu-și pierde proprietățile. Rupe ciocolata în bucăți mici, dacă folosești ciocolată sub formă de tabletă. Stinge focul de sub vasul cu frișcă și adaugă ciocolata ruptă, un praf de sare, aroma preferată și untul. Poți folosi ciocolată la kilogram, sub formă de bănuți. Important este să o cântărești.
Amestecă intens ingredientele din vas până obții o compoziție omogenă și ușor cursivă. Lasă compoziția de ciocolată la răcit, mai întâi pe masa de lucru, apoi la frigider.
Este important să fie foarte rece compoziția de ciocolată pentru a o putea transforma într-o cremă cu textură perfectă. Când este bine răcită, introduci mixerul în compoziție și o amesteci folosind treapta superioară a mixerului până capătă volum și cremozitate.
Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!
Nu trebuie s-o mixezi nici în exces pentru că atunci va deveni foarte fermă și greu de întins.
Rețeta pentru crema ganache de ciocolată este una dintre cele mai simple rețete de cremă care se pot prepara. O poți folosi la torturi, prăjituri, fursecuri sau biscuiți, dar și la deserturi la pahar.
Dacă te-ai hotărât să o folosești la o rețetă de tort îți recomandăm rețeta de tort cu nectarine și cremă de ciocolată.
Spor la preparat cremă de ciocolată și poftă bună la savurat!