Uscătorul de rufe poate fi o metodă rapidă de a te asigura că hainele tale au scăpat de umezeală. Totuși, acesta nu este întotdeauna blând cu țesăturile pieselor tale vestimentare. Atunci când vremea nu-ți permite să întinzi rufele afară să se aerisească, atunci el rămâne o alternativă rapidă.
De ce e recomandat să eviți folosirea uscătorului de rufe
Creșterea prețurilor la energia electrică s-ar putea să le determine pe multe gospodine să renunțe la folosirea urcătorului de rufe. Experții spun că există metode mai ieftine și eficiente de a avea grijă de piesele tale vestimentare.
Dacă obișnuiai să-ți usuci hainele pe calorifer sau la uscătorul de rufe, mai ales când vremea era ploiasă și rece, iată cum poți să te îngrijești de ele cu tact și eficacitate. Uscarea hainelor în casă este o idee periculoasă pentru pereții tăi.
Centrala trebuie să funcționeze la o capacitate ridicată pentru a putea usca hainele, dar și pentru a face față umidității din încăpere. Umiditatea în exces poate duce la apariția mucegaiului. Pe termen lung te-ai putea confrunta cu probleme serioase din cauza acestuia.
Experții recomandă uscarea hainelor într-un spațiu foarte bine aerisit. Specialiștii explică de ce e recomandat să eviși folosirea uscătorului de rufe. Aceștia sunt de părere că uscătorul de rufe ar putea avea un consum mult prea mare de energie.
În schimb, ei recomandă folosirea unui uscător de haine încălzit. Acesta ar putea fi mult mai blând cu hainele tale și le-ar putea ajuta să se usuce cu un cost mai mic de energie.
Fiecare gospodină este liberă să aleagă metoda preferată, însă aceasta ar putea fi mult mai prietenoasă cu mediul, spun experții. În plus, aceștia recomandă uscarea hainelor afară, atunci când vremea permite acest lucru. Dacă alegi totuși să folosești uscătorul de rufe, uite și câteva sfaturi utile despre cum să îndepărtezi părul de animale din acestea.
Obiecte pe care nu e recomandat să le pui în uscătorul de rufe
Uscătorul de rufe este folosit de milioane de gospodine din lumea întreagă. Chiar dacă are un consum mai mare, el poate fi ideal în anumite circumstanțe. Cu toate acestea sunt și câteva reguli care trebuie respectate pentru ca acesta să funcționeze la capacitate maximă.
Chiar dacă pare tentant să pui tot felul de haine pentru a le usca mai repede, specialiștii spun că nu este cea mai bună idee. Uite ce nu e recomandat să pui în uscătorul de haine. Primul obiect este covorul de baie.
Cauciucul de pe spatele covorului nu va rezista la căldura intensă rodusă de uscător. Hainele cu nisip ar trebui evitate. Hainele trebuie curățate cu atenție înainte să fie puse în uscătorul de rufe, în caz contrar acesta s-ar putea strica.
Totodată, specialiștii spun că hainele trebuie să fie foarte bine curățate de păr înainte de a fi puse în uscătorul de rufe. Dacă ai un prieten blănos prin casă, atunci e bine să ții cont de acest aspect. Totodată, este de preferat să verifici foarte bine buzunarele hainelor pentru a nu avea surprize neplăcute.
Când vine vorba de genți sau alte obiecte vestimentare din piele ecologică, atunci este recomandat să eviți uscătorul de rufe. Acesta s-ar putea deteriora cu ușurință în timpul procesului de uscare.