Fiind un aliment atât de îndrăgit, de cele mai multe ori este cumpărat în cantități mult mai mari decât se poate consuma la o singură masă. Din dorința de a o păstra cât mai mult timp, mulți oameni preferă să depoziteze pâinea în frigider. Deși pare un obicei neobișnuit, este unul foarte des întâlnit printre români.
De ce nu e recomandat să ții pâinea în frigider
Dacă și tu te numeri printre persoanele care depozitează pâinea în frigider, atunci poate ar trebui să reconsideri acest obicei. Specialiștii în bucătărie spun că pâinea nu ar trebui depozitată în frigider.
Aceștia recomandă să cumperi pâine atât cât ai nevoie pentru o singură zi, pentru a nu rămâne cu prea multă și a fi nevoită să o depozitezi, mai ales dacă o depozitezi în frigider.
Chiar dacă cei mai mulți români aleg să-și păstreze pâinea în frigider, aceasta și-ar putea pierde din proprietăți din cauza temperaturilor scăzute. Pâinea păstrată în frigider își pierde prospețimea mult mai repede și poate avea efecte negative asupra sănătății.
Specialiștii susțin că moleculele de amidon din pâine se recristalizeaza rapid din cauza temperaturilor scăzute. Acest lucru duce la uscarea mai rapidă a pâinii și la apariția mucegaiului.
Pâinea are nevoie de un spațiu de depozitare special pentru a nu-și pierde proprietățile și pentru a nu face mucegai.
Depozitată în frigider, pâinea devine mult mai tare și mai uscată.
Specialiștii pentru GoodHouseKeeping recomandă să nu păstrezi pâinea în frigider mai mult de o zi. Dacă insiști să depozitezi pâinea în frigider, ține cont de faptul că aceasta nu va rezista mai mult de o zi.