Sigur și tu ai auzit de rezoluțiile de Anul Nou. Toate aceste planuri pe care le faci pentru lunile ce urmează și pe care speri să le aduci la realitate. Cu toate acestea, de cele mai multe ori tragi linie la final de an și vezi că nu ai reușit să respecți planurile pe care ți le-ai făcut. Există câteva explicații simple și logice pentru care se întâmplă acest lucru.
De ce nu reușești să trăiești sănătos în 2024
Probabil că în acest moment te străduiești din greu să te ții de promisiunile pe care ți le-ai făcut nu cu mult timp în urmă. Dacă te numeri printre cei care au respectat cu strictețe planul făcut, atunci poți spune că ești o luptătoare.
Totuși, cei mai mulți dintre cei care și-au făcut un plan strict, cel mai probabil s-au abătut deja de la el. Studiile spun că mulți oameni nu reușesc să-și urmeze rezoluțiile de sănătate de Anul Nou.
Un studiu spune că aproximativ 50% dintre cei care au început să meargă la sală după Anul Nou vor abandona acest obicei în mai puțin de șase luni.
Când vine vorba de revoluțiile de sănătate de Anul Nou, bunele intenții nu sunt niciodată suficiente. Iată câteva motive pentru care oamenii se luptă să-și îndeplinească obiectivele de sănătate, împreună cu câteva soluții pentru a rămâne aproape de planul făcut.
Vrei să faci prea multe lucruri deodată
Multe persoane își doresc să facă schimbări radicale la stilul lor de viață. Aceste obiective devin de neatins și poate fi copleșitor. Acest lucru erodează încrederea și sentimentele de competență, care, la rândul lor, vor slăbi intențiile de a continua obiceiurile sănătoase. Soluția ar fi să începi cu schimbări mici.
Crește treptat nivelul și intensitatea exercițiilor fizice și alege un meniu care să nu fie restrictiv. Un meniu flexibil te va ajuta să-ți atingi mai ușor obiectivele de fitness.
Nu îți setezi obiective specifice
Obiectivele de sănătate care sunt prea vagi nu vor avea rezultate. Dacă obiectivul tău este „să slăbești”, atunci acesta s-ar putea să eșueze. Ar trebui să-ți setezi o limită a numărului de kilograme pe care vrei să-l atingi. În felul acesta obiectivul tău este mult mai specific și va fi mai ușor de atins.
Încearcă să-ți faci liste cu sarcini și obiceiuri care te vor ajuta să-ți atingi obiectivul setat, spun specialiștii. Cu cât obiectivele tale sunt mai specifice, cu atât ele vor fi mai ușor de atins.
Faci totul pe cont propriu
Dacă îți place să fii o persoană singuratic, atunci atingerea obiectivelor de sănătate s-ar putea să fie mult mai anevoioasă.
Uneori te poate ajuta să ai o prietenă cu care să împărtășești toate aceste obiceiuri. Fă-ți o prietenă cu care să mergi la sală sua să ieșiți la alergat. În felul acesta vă veți motiva reciproc, iar obiectivele voastre vor fi mult mai ușor de atins.
Ești mult prea critică cu tine
O simplă greșeală sau abatere de la plan te poate face să te îndoiești de tine. Încearcă să nu pui foarte multă presiune asupra ta. Critica excesivă nu te va ajuta să-ți atingi obiectivele dorite. Încearcă să-ți apreciezi chiar și micile imperfecțiuni. În felul acesta îți va fi mult mai ușor să-ți atingi obiectivele, spun cei de la Delish.