Reclamă

De ce se sparg paharele în noaptea de Revelion. Superstiții legate de Anul Nou

Noaptea de Revelion este așteptată de noi toți, însă puțini cunoaștem superstițiile și tradițiile legate de acest moment important. Puțini cunosc cât de puternice sunt energiile în noaptea dintre ani. Este momentul oportun pentru a-ți pune câteva dorințe pentru anul ce o să vină, dar și pentru a îndepărta ghinionul din viața ta. Hai să aflăm împreună de ce se sparg paharele în noaptea de Revelion.

Publicat: 31 decembrie 2022, 6:38

Revelionul este un motiv de sărbătoare pentru noi toți. În cele mai multe zone ale țării există o mulțime de superstiții legate de noaptea dintre ani. Anul Nou se celebrează în mod diferit în funcție de fiecare colț al lumii, dar multe tradiții și obiceiuri se regăsesc în toate culturile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce se sparg paharele în noaptea de Revelion

Una dintre superstițiile de anul nou spune că dacă ai bani în buzunar, atunci îți va merge bine tot anul următor. Se mai spune că dacă ai în m7ână un pahar în noaptea de Revelion, atunci va fi un an cu multă fericire și veselie.

În cele mai multe zone ale țării se obișnuiește ca la miezul nopții să se spargă un pahar. Se spune că cioburile reprezintă ghinionul care s-a împrăștiat și s-a risipit. În timp ce în unele zone ale țării este de bun augur să spargi paharele în noaptea dintre ani, în altele lucrurile stau complet diferit.

În anumite zone se spune că trebuie să păstrezi intact paharul dinc are ai băut prima șampanie. În felul acesta vei avea noroc tot anul. Tot legat de superstițiile de Revelion, se spune că în noaptea dintre ani este bine să poți culoarea roșu.

Aceasta te ferește de deochi, dar te ajută să-ți meargă bine tot anul și să ai parte doar de noroc. Totodată, dacă nu-ți dorești să spargi paharele din casă și vrei să ai parte de belșug în anul următor, atunci poți apela la o altă superstiție.

Reclamă

Se spune că vei avea un an bogat dacă vei mânca struguri în noaptea dintre ani. Află mai multe despre de ce e bine să consumi struguri în noaptea de Revelion. Vezi ce semnificație are această datină străveche și de ce oamenii continuă să o respecte chiar și în zilele noastre.

Alte superstiții legate de noaptea dintre ani

Noaptea dintre ani este asociată cu o mulțime de superstiții și tradiții. Una dintre cele mai cunoscute tradiții de Revelion vorbește despre consumul de pește. Peștele este un aliment minunat care înlocuiește cu succes alte preparate mai grele, cum ar fi carnea de porc.

Reclamă

Acesta este bogat în nutrienți și poate fi servit alături de o mulțime de garnituri. Una dintre superstițiile de revelion spune că dacă mănânci pește în noaptea dintre ani vei avea noroc tot anul următor.

Totodată, în unele părți ale lumii, oamenii păstrează solzii de la pești și îi pun în portofel pentru a avea un an bogat, relatează publicațiile internaționale. Fiecare superstiție diferă de la o zonă la alta, însă puterea lor nu trebuie subestimată. Dacă îți dorești un an bogat, atunci poți încerca să incluzi pe masa ta și un preparat cu pește.

Nu în ultimul rând, în noaptea dintre ani este important să nu uiți că trebuie să te bucuri de fiecare moment alături de cei dragi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×