Un deceniu mai târziu, rochia Alexander McQueen, tiara Cartier Halo a lui Kate, împrumutată de la regretata Regină Elisabeta și săruturile de pe balconul Palatului Buckingham sunt înrădăcinate în memoria națiunii. Dar detaliile mai mici, sentimentale din ziua specială a cuplului regal, s-ar putea să fi fost uitate.
Detalii mai puțin cunoscute de la nunta Prințului și a Prințesei de Wales
Ai mai jos câteva detalii romantice de la nunta Prințului și a Prințesei de Wales. Acestea au fost listate pentru a sărbători cea de-a 12-a aniversare. Kate Middleton și Prințul William au împreună trei copii. Ei au format până de curând una dintre cele mai apreciate familii. Acum părerile sunt împărțite, după ce au început să apară zvonuri că Prințul William are o amantă.
Mireasa a onorat o tradiție respectată de Diana, fosta Prințesă de Wales
Evenimentul a fost departe de o nuntă obișnuită. Kate și William au rămas însă fideli multor tradiții respectate de alte cupluri tinere. Cum ar fi ceva vechi, ceva nou, ceva împrumutat și ceva albastru pentru mireasă. Rochia ei Alexander McQueen a fost ceva nou și a unit tehnici vechi de secole de fabricare. Ceva împrumutat a fost diadema Cartier Halo a Reginei.
Kate avea o panglică albastră discretă cusută în rochie, la fel cum făcuse regretata mamă a mirelui, Diana, fosta Prințesă de Wales, cu 30 de ani în urmă.
Cerceii lui Kate ascundeau o legătură de familie
Un cadou de la părinți în ziua nunții ei, cerceii miresei au adus și o notă sentimentală evenimentului. Proiectați de Robinson Pelham, au prezentat ghinde de diamant și stejari inspirați de cei din casa familiei Berkshire.
Ghindele și stejarii apar și în blazonul familiei Middleton, care a fost dezvăluit în perioada premergătoare nunții.
Verigheta lui Kate a urmat tradiția regală
În ciuda faptului că mirele a optat să nu poarte verigheta, mireasa a mers înapoi pe culoarul Westminster Abbey purtând o nouă verighetă din aur. Stilul simplu al bijuteriei a fost realizat dintr-o bucată de aur Welsh Clogau care i-a aparținut Reginei, în conformitate cu o tradiție regală.
Coafurile domnișoarelor de onoare
William și Kate au ales patru fete ca domnișoare de onoare pentru petrecerea lor. Lady Louise Windsor, copilul cel mare al Prințului Edward, Margarita Armstrong-Jones, nepoata Prințesei Margaret, Grace van Cutsem, fiica prietenului cuplului, Hugh van Cutse și Eliza Lopes, nepoata Ducesei de Cornwall. Deși nu a existat niciun reprezentant al familiei miresei, fiecare fată a purtat o coroană de flori în păr despre care se spune că ar fi fost modelată după cea purtată de mama lui Catherine, Carole, în ziua nunții ei din 1980.
Buchetul lui Kate a fost realizat în onoarea Prințului William
Buchetul miresei a fost alcătuit din flori care au decorat multe nunți regale. Mirtul a fost luat dintr-un tufiș plantat de Regina Victoria la Osborne House. La fel s-a întâmplat și cu florile crescute din buchetul de mireasă al Reginei Elisabeta din 1947. Au mai fost incluși crini și zambile. În conformitate cu o altă tradiție începută de străbunica mirelui, Regina Mamă, buchetul lui Kate a fost depus pe mormântul războinicului necunoscut de la Westminster Abbey după nuntă. Această tradiție a început cu Regina Mamă în 1923. Atunci a fost un omagiu către fratele ei, Fergus, care a murit în timpul Primului Război Mondial.
Cei doi au devenit mai mult decât soț și soție
Regina i-a făcut pe Prințul William de Wales și pe domnișoara Catherine Middleton Duce și Ducesă de Cambridge în ziua nunții lor. Dar acestea nu au fost singurele nume cu care au părăsit Westminster Abbey. Regreta Regina i-a făcut și pe noii căsătoriți Earl și Contesa de Strathearn, care se află în Scoția și aproape de locul unde cuplul s-a întâlnit în timp ce erau studenți la Universitatea St Andrew’s, și Lord și Lady Carrickfergus.
Copacii care au decorat culoarul din biserică se află acum în grădina Prințului Charles
Decorarea mănăstirii gotice nu a fost o treabă uşoară. Pentru a aduce o notă personală locului grandios, ei au ales să decoreze culoarul naosului cu flori de sezon englezești culese din moșiile regale, toate în culori neutre. Shane Connolly, directorul artistic floral pentru această ocazie, a declarat la acea vreme că scopul era ca Abbey să arate „nepretențios, simplu și natural”, pentru a reflecta faptul că „Catherine este o fată de la țară la suflet și că cei doi sunt cei mai buni dintre britanici”. Astăzi, cei opt copaci, șase arțari și doi carpeni, sunt plantați în curtea casei Regelui Charles din Myddfai.
Cuplul a plecat cu stil de la biserică
Tinerii căsătoriți au mers cu o mașină decapotabilă decorată cu baloane de prietenii lor pentru a-și croi drum spre recepția de la Palatul Buckingham la Clarence House. Mașina Aston Martin a fost un cadou al regretatei Regine și al Prințului Philip fiului lor cel mai mare, acum Regele Charles, la împlinirea a 21 de ani.
Luna de miere a fost pe placul mirelui
Kate a jucat un rol esențial în organizarea propriei zile a nunții. Ea nu a fost însă implicată în planificarea lunii de miere. În schimb, mirele în vârstă de 28 de ani atunci s-a angajat să organizeze vacanța. Și-a dus noua mireasă în Seychelles pentru o evadare romantică pe insulă.