Există două moduri de a deveni o prințesă în Marea Britanie. Fie te naști fiica unui prinț, fie te căsătorești cu unul. Numai cei născuți în familia regală pot folosi titlul de „prințesă” sau „prinț” înainte de numele lor. Uneori, și acest aspect poate fi o excepție. În ciuda faptului că este copilul unui prinț, fiul lui Harry și Meghan Markle nu va avea niciun titlu regal.
Diferența dintre o prințesă și o ducesă
Prințesele sunt de obicei fiicele sau nepoatele unui rege sau a unei regine. În mod tradițional, o femeie care nu are rang regal, poate dobândi titlul de prințesă prin căsătoria cu un prinț.
O ducesă este soția sau văduva unui duce sau o femeie care deține în egală măsură rangul de ducesă, potrivit Live Science.
În nobilimea europeană, ducele este cel mai înalt rang sub monarh sau rege. Titlul de duce a fost introdus pentru prima dată de romanii antici, care l-au folosit pentru a descrie liderii tribali germani și celtici din timpul războaielor. În timpul Evului Mediu, ducii au condus provincii și aveau cel mai înalt rang după rege în timpul monarhiilor feudale.
Sistemul de atribuire al titulaturilor este complex și confuz. Deși Kate Middleton nu este numită oficial „prințesă”, titulatura ei fiind „Catherine, ducesa de Cambridge”, ea este considerată o prințesă. În ziua nunții, și-a asumat titlul soțului ei, devenind „Prințesa William din Țara Galilor”, pe lângă „Alteța Sa Regală, ducesa de Cambridge”.
Părinții unui copil pot decide, de asemenea, să nu acorde un titlul copiilor lor. Din acest motiv, fiica Prințului Edward, Louise Windsor, este numită „doamnă”, în loc de „prințesă”.
După titlurile de „rege”, „regină”, „prinț” și „prințesă”, urmează cele cinci ranguri nobiliare: duce și ducesă, marchiz și marchiză, conte și contesă, viconte și vicontesă, baron și baroneasă. Acești nobili sunt denumiți „lorzi” și „doamne” (cu excepția ducilor și duceselor, care sunt denumiți „Excelență”).
Meghan Markle și Kate Middleton nu vor fi niciodată prințese
Atât Meghan Markle, cât și Kate Middleton, au atașată denumirea de „prințesă” în titulaturile lor regale oficiale. Când Kate s-a căsătorit cu William, a devenit „Prințesa William din Țara Galilor”, cât și „Alteța Sa Regală, ducesa de Cambridge”.
Cu toate acestea, nici ea, nici Meghan Markle nu vor putea folosi niciodată denumirea de „prințesa” ca prefix al numelui. Doar femeile născute în familia regală pot avea acest titlul. Deci, prințesa Charlotte, fiica lui Kate Middleton, poate fi considerată prințesă, însă mama ei nu, potrivit Southern Living.
Importanța titlurilor de „duce” și „ducesă” de Sussex
În mod tradițional, Regina oferea bărbaților în vârstă titulatura de „duce” drept cadou de nuntă. De aceea prințul William și Kate Middleton au devenit și „ducele și ducesa de Cambridge” la căsătoria lor, la fel și Harry și Meghan Markle.
În ceea ce privește locația, aceasta nu trebuie să aibă niciun scandal atașat de numele său.
Istoria din spatele ducatului de Sussex nu este însă lipsită de controverse. Nu a existat decât un singur duce de Sussex, prințul Augustus Frederick, al nouălea copil al regelui George al III-lea. Titlul a devenit vacant la moartea sa în 1843. Deși ducele a avut doi copii cu Lady Augusta Murray, căsătoria lor nu a fost aprobată de tatăl său, regele, iar cuplul s-a separat în cele din urmă, considerând copiii ilegitimi pentru titulatură. Această separare este și motivul pentru care Meghan este prima ducesă de Sussex.
Ceea ce face ca aceste titluri să fie atât de semnificative pentru prințul Harry și Meghan este faptul că fostul duce de Sussex a susținut abolirea comerțului cu sclav. De asemenea, acesta a susținut eliminarea restricțiilor impuse evreilor, catolicilor și dizidenților. Aceste poziții politice liberale l-au înstrăinat în cele din urmă de tatăl său și de curte, potrivit Royal Collection Trust.
Cu un număr limitat de titluri respectabile la dispoziție pentru Regină, „ducele și ducesa de Sussex” a fost un dat pentru Prințul Harry și Meghan Markle. Titlul este, de altfel, foarte potrivit pentru ei. Cei doi sunt cunoscuți pentru momentele în care au încălcat protocolul regal și pentru dorința lor de a fi pe cont propriu.